Momenty TELH: Neposlušná dvířka, Irglova pohádka či divoká bitka

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

7. dubna 2015, 14:05

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga už pomalu finišuje, ale i ve své závěrečné části nabízí svým divákům hodně zajímavé momenty. Pozornost hokejových fanoušků mohly upoutat nezbedná vrátka na střídačce Třince, jež se dlouho nedala úplně zavřít, dojemný příběh třineckého tahouna Zbyňka Irgla, kterého nedokázala zastavit ani zákeřná nemoc, či pěstní souboje v poslední minutě barážového utkání mezi Slavií a Českými Budějovicemi.

Dvířka střídačky vypověděla službu (SPA – TRI 2:3)

Sparta prohrávala v šestém semifinálovém střetnutí na začátku druhé třetiny 0:2, když po přerušení hry v blízkosti třineckého brankáře Šimona Hrubce došlo ve 23. minutě k technickým problémům na střídačce Ocelářů. Starosti pořadatelům přidělala porouchaná vrátka, která byla pootevřená a nešla dovřít. Rozhodčí tak nemohli nechat pokračovat ve hře, protože by mohlo dojít ke zranění hráčů. Tento příběh měl ale šťastný konec, protože se vše povedlo vyřešit a už za pět minut se pokračovalo ve hře.

Irgl zajistil Třinci postup (SPA – TRI 2:3)

Pohádkový příběh napsal v semifinálové série Zbyněk Irgl. Čtyřiatřicetiletý útočník se vrátil do boje po nepříjemných zdravotních problémech, lékaři mu kvůli nádoru dokonce museli odebrat ledvinu. Zkušený matador odstoupil ze hry 12. listopadu, ale dlouhá absence nebyla na jeho hře vůbec znát. Naopak! Patřil mezi nejlepší hráče a právě on režíroval postup Ocelářů do finále, když rozhodl proti silné Spartě hned dva důležité zápasy.

V pátém duelu série ztratili Slezané na svém ledě dvoubrankové vedení a napínavá bitva tak dospěla až do samostatných nájezdů. V nich dostal Irgl velkou důvěru, a i když napoprvé zakončil jen do břevna, zbývající dva pokusy mazácky proměnil a zajistil svému týmu klíčové vedení 3:2 na zápasy. Při následné odvetě se scénář opakoval, Jandačova družina se obdivuhodně zvedla a ve třetí periodě slavila kýžené vyrovnání.

Nevyvarovala se však zbytečnou faulu a v 57. minutě ji za to stihl ten nejkrutější možný trest. Jiří Polanský se zbavil svého strážce za soupeřovou bránou a naservíroval před brankoviště lahůdkový pas, který tahoun červenobílých chladnokrevně proměnil svižnou ranou mezi Janusovy betony. Fanoušci v holešovické Tipsport aréně byla rázem jako opaření, sparťané nakonec těsně prohráli.

Atraktivní bitvu okořenil pěstní souboj (SLA – CEB 1:3)

České Budějovice zvládly skvěle důležité utkání v pražském Edenu a díky fantastické druhé půlce poslední části ukořistily všechny tři body za vítězství 3:1. V závěru na ledě pořádně plály emoce a vše vyvrcholilo v čase 59:11, kdy se u hostující brány strhla pořádná mela. Vše začalo úplně nevinně, po přiťuknutí Juraje Valacha vypálil Karel Drahorád a gólman Bláha schoval puk ve své lapačce. Důrazem v nebezpečném území nešetřil Michal Poletín, kterého popíchl obránce Dušan Žovinec. Slávistický mladík si to nenechal líbit a oheň byl najednou na střeše!

Svého spoluhráče přijeli bránit z řad Motoru Rok Pajič, který nakonec prohrál souboj s Poletínem, a Michal Švihálek, přičemž pozadu nezůstali ani Petr Punčochář a David Kuchejda. Z domácích přispěchal kolegovi ze čtvrtého útoku na pomoc rozzlobený Jakub Babka, jenž se nezalekl ani přesily, ale Punčochář ho dokázal povalit na led. A ptáte se, jak rozhodčí rozdělili tresty? Poletín, Babka (oba Slavia), Pajič a Švihálek (oba České Budějovice) obdrželi tresty na 2 plus 2 minuty za hrubost, zatímco Dušan Žovinec vyvázl jen se dvěma trestnými minutami za držení hole.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz