Momenty TELH: Nebojsa Malec, tygr Čiliak a Petružálkovo selhání

Foto: hc-kometa.cz, Michal Eger

28. března 2015, 16:00

Ladislav Vácha

Nejzajímavější momenty Tipsport extraligy tentokrát nabídla semifinálová řež mezi Litvínovem a Kometou. Za pozornost určitě stojí obětavý pád brněnského obránce Tomáše Malce, který při blokování Hüblovy střely inkasoval zásah do hlavy, bravurní zákrok gólmana Marka Čiliaka, jenž na poslední chvíli sebral Vervě gólovou radost, a minutí prázdné brány v podání Jakuba Petružálka.

Malec v roli obětního beránka (LIT – KOM 2:1)

Pokud chcete uspět v prestižním a vyrovnaném play-off, potřebujete mít ve svém středu srdcaře, kteří pro úspěch udělají cokoliv. A Kometa ve svých řadách takové borce má! Názorně to v 11. minutě ukázal dvaatřicetiletý obránce Tomáš Malec, jenž obětavě skočil do tvrdé střely Viktora Hübla z pravého kruhu. Puk nakonec zasáhl helmu a velký bojovník zůstal ležet otřesený na ledě. Bohužel, potom zamířil rovnou do kabin a zápas pro něj předčasně skončil. Tímto přejeme brzké uzdravení.

Čiliak se blýskl neuvěřitelným skokem (LIT – KOM 2:1)

Kometa držela v Litvínově nejtěsnější náskok, když ve 37. minutě předvedl její gólman Marek Čiliak hodně husarský kousek. Nádhernou nahrávku obdržel před brankoviště osamocený Kamil Piroš, který bez přípravy střílel do zcela odkryté brány. Maskovaný fantom mezi brněnskými tyčemi ale stihl udělat velký skok a letící kotouč schoval ve své lapačce. Pirošovi spoluhráči tak zvedali ruce nad hlavu předčasně. Famózní zásah, který bude nepochybně kandidovat na Zlatou helmu!  

Petružálek minul prázdnou bránu (LIT – KOM 2:1)

Severočeši hájili hubené vedení 2:1 až do závěrečné sirény, protože v poslední minutě utkání nevyužili při soupeřově hře bez brankáře stoprocentní šanci. Petr Kuboš v útočném pásmu zaváhal a špatně trefil puk, kterého se okamžitě chopil Robin Hanzl. Šikovný útočník vzápětí nabral velkou rychlost a prohnal se jako vichřice po levém křídle. V blízkosti modré čáry naznačil střelu a předložil lahůdkový pas mezi kruhy na najíždějícího Jakuba Petružálka. Jedna z největších hvězd Vervy si srovnala hrací předmět na hůl a vypálila zápěstím, ale jen do boční konstrukce! Marná sláva, i mistr tesař se někdy utne.  

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz