Momenty TELH: Hrabalovo odvolání soupeřova faulu či roztržený dres

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

30. listopadu 2015, 17:57

Ladislav Vácha

Fanoušci Tipsport extraligy si ve 24. kole mohli znovu všimnout zajímavých momentů. Bouřlivý aplaus sklidil v Plzni třinecký obránce Josef Hrabal, který ukázal hezké gesto fair-play a odvolal signalizovaný trest pro protihráče Dominika Kubalíka. Za pozornost určitě stojí také vyostřený závěr zápasu ve Vítkovicích, kde při strkanici bek domácích Tomáš Kudělka roztrhl dres Radimu Kucharczykovi. Vzornou defenzivní práci odvedl v Litvínově karlovarský zadák Jekabs Redlihs, jenž skvělým obranným zákrokem zabránil jistému gólu Vervy.

Hrabalovo gesto fair play (PLZ – TRI 3:2sn)

V Plzni probíhala 9. minuta, když se po vhazování vydal k mantinelu pro puk třinecký obránce Josef Hrabal. Po kotouči ale sahal také útočník domácích Dominik Kubalík, když bek Ocelářů najednou ztratil rovnováhu a upadl na led. Rozhodčí měli hned jasno – ostrostřelce Škody vyloučí na 2 minuty za podražení. Hrabal se ale rychle přiznal a sudím vysvětlil, že se o faul nejednalo. Místo přesilovky hostů se tak pokračovalo ve hře 5 na 5. Fanoušci Západočechů to nenechali bez povšimnutí a čestnost soupeřova zadáka ocenili hlasitým potleskem. Není divu, to bylo krásné gesto fair play!

Kudělka roztrhl Kucharczykovi dres (VIT – OLO 4:0)

Vítkovice doma drtily bojovnou Olomouc, když se v závěru utkání začalo na ledě pořádně jiskřit. Po sérii tvrdých zákroků nakumulované emoce naplno vzplály v 58. minutě, kdy do sebe u Konrádovy brány ostře strčili Roman Szturc a Dávid Buc. Účty si přijel vyřizovat i vítkovický zadák Tomáš Kudělka, který se začal pošťuchovat s Radimem Kucharczykem. Po strkanici chytil útočníka Hanáků za límec a něco si s ním dlouho vyříkával.

Dres nakonec silné tahání nevydržel a roztrhl se. A jak rozhodčí rozdělili tresty? Szturc s Kucharczykem obdrželi dvě minuty za hrubost a obránce domácích David Štich, jenž vyostřenou situaci jen tak nenechal, vyfasoval trest na 2 plus 2 minuty a navíc osobní trest do konce zápasu za neoprávněný vstup na ledovou plochu.

Redlihs zabránil jistému gólu (LIT – KVA 1:4)

Karlovy Vary vedly na konci prostřední části v Litvínově těsně 1:0 a měly pořádné štěstí, že se domácím nepovedlo vyrovnat. František Lukeš přebral nahrávku ve středním pásmu a založil rychlou akci. Na levé křídlo přihrál Viktoru Hüblovi, který si dobře všiml najíždějícího Petera Jánského. Slovenský útočník Vervy zamířil a zápěstím vystřelil. Brankář Závorka úspěšně zasáhl, ale kotouč se od něj odrazil do těla bránícího Michala Vachovce a klouzal do brány. Jisté pohromě Energie zabránil bleskovou rybičkou Jekabs Redlihs, jenž kotouč na poslední chvíli odpálil do bezpečí. Parádní obranný zákrok lotyšského obránce!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz