Momenty 33. kola TELH: Tvrdá bitka nebo Vachovcovo vypíchnutí

31. prosince 2014, 16:15

Ladislav Vácha

Ve 33. kole Tipsport extraligy rozhodně nebyla o zajímavé okamžiky nouze. Mezi to nejlepší jsme tentokrát zařadili nelítostnou potyčku v bitvě Karlových Varů s pražskou Slavií, luxusní obranný zákrok útočníka Energie Michala Vachovce a rozhodující momenty duelu mezi Spartou a Olomoucí, v němž rozhodčí neuznali branku Holešovických a Hanákům vystřelil všechny tři body v poslední minutě Pavel Skrbek.

Fanoušky rozproudil pěstní souboj (KVA – SLA 2:0)

V Karlových Varech probíhala poslední minuta prostřední části, když se po přerušení hry u brankáře Furcha strhla pořádná mela. Vytvořilo se hned několik dvojiček a hráči si v poměrně dlouhé výměně názorů vůbec nic nedarovali. Na straně domácích bojovali Michal Vachovec a Stanislav Balán, z kádru sešívaných si nenechali nic líbit David Štich a Jan Stránský. Rozhodčí rozdali dva menší tresty a dvakrát vylučovali na čtyři minuty.

Vachovec zamezil Doležalově střele (KVA – SLA 2:0)

Slavia chtěla v KV Aréně navázat na dvoubodový triumf nad Vítkovicemi, ale ze západu Čech se nakonec vracela domů s prázdnou. Energie předvedla parádní výkon zejména v defenzivě a svému soupeři nedovolila ani jeden gól. Klíčem k úspěchu bylo i obětavé bránění útočníků, což názorně předvedl Michal Vachovec. Jiří Doležal přejel modrou čáru a napřáhl ke střele, ale než jeho hůl zasáhla hrací předmět, karlovarský forvard mu ho obětavou rybičkou na poslední chvíli vypíchl z dosahu. Opora sešívaných se tak vzápětí poroučela na led a šance hostů vzala za své.

Sparta spolkla hořkou pilulku (SPA – OLO 0:1)

Do Holešovic zavítal nováček z Olomouce a od začátku bylo jasné, že se zaměří na poctivou defenzivu. Sparťané ji sice v úvodu druhé třetiny pokořili, jenže nakonec se radovat nemohli, protože rozhodčí jejich branku neuznali. A zloba Jandačovy družiny ještě vygradovala, když sudí vyloučili na dvě minuty domácího útočníka Lukáše Pecha, který gólmanovi Trvajovi přejel bruslí lapačku.

Pražany tento moment mrzel o to víc, protože v poslední minutě přišli o všechny tři body. Roman Rác dokonale převezl soupeřovu obranu, když si sjel s pukem na okraj kruhů a mohutným nápřahem naznačil střelu. Místo ní však kotouč posunul vedle sebe na volného Pavla Skrbka, jenž se před odkrytou bránou nemýlil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz