Mladík Pavelka vychytal Omsk: Konečně! Nikdo z nás to nepoložil

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

7. srpna 2016, 9:47

Martin Voltr

Hradec Králové zatím na domácím Mountfield Cupu válí. Ve dvou dnech dokázal porazit oba zvučné soupeře z Kontinentální ligy, po Ufě si vyšlápl i na Omsk, přestože prohrával už o dva góly! K zisku poháru má tak nejblíž. „Nesmíme usnout na vavřínech, i s Pardubicemi to bude dobrý a vyhrocený zápas. Určitě budeme chtít vyhrát,“ říká brankář Jaroslav Pavelka. Ten vychytal vůbec svou první výhru za hradecký extraligový A-tým.

A že si musel pěkně počkat. Rodák z Dvora Králové nad Labem zářil v hradecké mládeži, právem si zachytal i v mládežnických reprezentacích. Po dvou letech v kanadské OHL se rozhodl vrátit zpátky, ovšem za Mountfield naskočil jen ve dvou zápasech předminulé sezony coby střídající gólman. „Snažím se být před zápasem v klidu. Prostě jsem si udělal to, co dělám vždycky, a jsem rád, že se mi tady konečně podařilo vyhrát. Potěšilo mě to, ale snažím se být svůj. Je to jenom jeden zápas a musím podávat aspoň takové výkony po celou dobu,“ uvědomuje si Jaroslav Pavelka.

První den střežila branku loňská jednička Ondřej Kacetl, dvaadvacetiletý kolega měl po jeho skvělém výkonu na co navazovat. „Já jsem se těšil. Bylo mi to oznámeno ve čtvrtek, takže jsem se mohl připravit. V pátek jsem dostal volno, takže jsem se byl podívat na kluky, kteří sehráli výborný zápas. A chtěl bych jim poděkovat, mně taky hodně pomohli. Na to, že to byl druhý zápas ve dvou dnech v téhle fázi, jsme to myslím odehráli zase dobře,“ komentuje dvoubodovou výhru nad Omskem.

„Je to krásný. Klukům to zatím šlape, musím zaklepat, že se jim oba zápasy podařily.“

Mountfield měl ale hodně namále. Dvě třetiny byl horším týmem, zdálo se, že Avangard si vedení 2:0 v pohodě hlídá. Jenže právě to byl jeho kámen úrazu! „Trošku se mi zdálo, že už hráli v klidu a snažili se držet stav. Ale my jsme do třetí třetiny trochu změnili styl, víc jsme je napadali.“ Dá se říct, že Rusům prohrál zápas Pěrežogin. Po jeho prvním faulu přišel kontaktní gól Jaroslava Bednáře, pak srovnal Džerinš a když Pěrežogin u hrazení zkrvavil Zdeňka Čápa, Hradec v dlouhé přesilovce rozhodl.

„Za stavu 0:2 to nikdo nepoložil. Po tak těžkém zápase jsme do toho dali všechno a podařilo se nám to otočit,“ raduje se Pavelka, kterému se z brankoviště skvěle dívalo na další kousky prvního útoku. Bednářova letka zatím řádí, ve dvou dnech se postarala o pět gólů! „Je to krásný. Klukům to zatím šlape, musím zaklepat, že se jim oba zápasy podařily. Dokážou si to sehrát a vystřelit. Bedýnka to trefil krásně, pak v prodloužení to taky byla nádherná střela,“ říká k trefě Blaže Gregorce.

Ze zklamání se rázem stala radost, hradecký stadion mohl znovu slavit obrovsky cenný skalp. Mountfield tak má nejblíž k zisku poháru, který coby pořadatel turnaje sám vyrobil. A jeho poslední zápas bude pořádně sladkým zážitkem, vyvrcholení obstará večerní derby s Pardubicemi! Domácí potřebují získat alespoň bod.

„Nesmíme usnout na vavřínech. Do každého zápasu musíme jít s pokorou, jak proti ruským týmům, tak Pardubicím. Myslím, že to znovu bude dobrý a vyhrocený zápas. Určitě budeme chtít vyhrát a potěšit naše diváky,“ dodává mladík Pavelka.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz