Třinec se těší na MS. Je to pro nás obrovsky prestižní věc, říká starostka

Foto: hcocelari.cz

24. května 2018, 12:58

Martin Voltr

Pro Ostravu už je to víceméně rutina. Vedle moravkoslezské metropole ale bude mistrovství světa juniorů na přelomu let 2019 a 2020 hostit také Třinec, který se těší na největší sportovní akci ve svých dějinách!

Juniorský šampionát vyplní všem fanouškům v Česku čekání na další seniorské mistrovství, které by se mohlo do srdce Evropy vrátit už v roce 2023 či 2024. Hlavním dějištěm turnaje dvacítek bude aréna ostravských Vítkovic, kde odehraje všechny zápasy domácí tým a turnaj zde i vyvrcholí bitvami o medaile.

Vedle desetitisícové Ostravar Arény se ale bude hrát rovněž v Třinci. A právě pro město na samém východě republiky půjde o historickou událost.

„Jsme hrdí na to, že se staneme spolupořadatelem takové akce. Nejlepší současní hráči planety jako Crosby, Malkin, Ovečkin, ti všichni, než nastartovali své neuvěřitelné kariéry v NHL, si krátce předtím zahráli na mistrovství světa „dvacítek“. Můžeme se těšit, že uvidíme na vlastní oči ty, kteří budou za pár let skutečnými hokejovými superhvězdami,“ uvádí pro web Ocelářů jejich viceprezident Jan Czudek.

Třinec sice zůstane mimo hlavní pozornost, z hlediska hokejové kvality ale rozhodně o nic nepřijde. Vzhledem k tomu, že Češi budou mít svůj domov v Ostravě, vyjádřilo vedení třineckého klubu přání, aby se po jeho ledě proháněla Kanada. Ta získala za 42 dosud odehraných šampionátů 31 medailí, z toho 17 zlatých, a je tak jasně nejúspěšnější zemí historie turnaje.

„Každé pořadatelské město si může vybrat prioritně jeden tým, který bude u něho hrát. Ostrava vyjádřila přání mít ve svém městě Čechy, my budeme chtít Kanadu, pro kterou je, jako kolébku hokeje, tento šampionát ještě prestižnější než mistrovství světa seniorů,“ doplňuje Czudek.

Foto: Petr Rubal, hcocelari.cz

Werk Arena nabídne kapacitu 5200 diváků, z hlediska zázemí se hala postavená mezi lety 2012 a 2014 řadí mezi absolutní českou špičku. To samé platí i pro třinecký extraligový tým. Teď už nezbývá než doufat, že fanoušci vytvoří stejnou atmosféru i juniorskému vrcholu přespříští sezony.

„Považujeme si to, je to čest a máme z toho velkou radost! Třinec je město, které fandí sportu, vytváří pro něho zázemí, a hokeji zvlášť. Hokej naše město neuvěřitelným způsobem stmeluje. Troufnu si říct, že Třinec žije hokejem,“ neváhá starostka Věra Palkovská. Největším úspěchem Ocelářů je titul z roku 2011, naposledy skončili těsně pod vrcholem a brali stříbro.

Teď se Třinec těší, že turnaj přinese městu velkou reklamu zejména za hranicemi. V zámoří jde sledovanost do miliónů. „Takové mistrovství je pro nás obrovsky prestižní věc. Nejen navenek, kdy se bude určitě o Třinci více mluvit, ale vidím tam i vnitřní dopad. Tato akce podpoří ještě více lokální patriotismus, kdy lidé budou na své město zase o něco více hrdí a toto mistrovství je ještě více stmelí,“ dodává Palkovská.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz