Svaz zahajuje kampaň k získání malých hokejistů, brankářům pošle výstroj za víc než osm miliónů

Foto: hcsparta.cz

Spuštěním internetového portálu www.pojdhrathokej.cz dnes Český svaz ledního hokeje zahájil dlouhodobou kampaň zaměřenou na nábor nejmenších hokejistů. Na portálu najdou zájemci důležité informace k hokejovým začátkům, ať už jde o požadované vybavení či například o doporučení, čeho se v začátcích vyvarovat. Součástí portálu jsou rovněž kontakty na jednotlivé oddíly, informace o připravovaných náborech nebo příběhy slavných odchovanců z různých klubů a regionů.

Na internetovou kampaň naváže v dalším období tisková a outdoorová inzerce, Český svaz ledního hokeje se spolupracující agenturou Medea připravují v tomto směru také informační aktivity na mateřských a základních školách. Cílem projektu je podpořit náborové kampaně pořádané na místní úrovni kluby a prezentovat dostupnost i atraktivitu ledního hokeje. Děti se dozvědí řadu zajímavostí z hokejového tréninku, rodiče získají informace o tom, jak mohou jejich děti s ledním hokejem začít a co může přinést jejich sportovnímu a osobnostnímu rozvoji.

„Věřím, že kampaň pomůže zpopularizovat lední hokej u dětí i rodičů a přispěje tak k tomu, aby se dostal co nejvýše na seznamu sportů, o kterých při výběru odvětví uvažují,“ prohlásil prezident ČSLH Tomáš Král. „Navazuje na další aktivity, které v této oblasti uskutečňujeme, jako je například Hokejová výstroj nejmenším. Jsem přitom přesvědčen, že právě začátek sezóny, která vyvrcholí mistrovství světa v domácím prostředí, je pro spuštění celého projektu ideální.“

Pomoc malým brankářům! Dostanou výstroj za víc než osm miliónů

Hokejový svaz zajistil pro začínající brankáře celkem 280 sad s výstrojí v souhrnné hodnotě přes 8,2 milionu korun. Každý klub ČSLH provozující přípravku obdrží zdarma dvě sady výstroje, která obsahuje brankářskou masku, lapačku, vyrážečku, betony, hůl, nákrčník, vestu, suspenzor a kalhoty. Výstroj je určena nejmenším brankářům ve věku 5-7 let. Celková hodnota výstroje pro začínající hokejisty, kterou ČSLH zajistil v letech 2010-2014 v rámci projektu Hokejová výstroj nejmenším, tak již překročila 30,5 milionu korun.

Od roku 2010 rozeslal ČSLH klubům zdarma 3 370 sad s hráčskou výstrojí za 22,3 milionu korun, distribuce dalších 280 sad s brankářskou výstrojí za více než 8,2 milionu korun začne v průběhu srpna. „Výstroj oceňují zejména v menších klubech, v nichž podle nedávno provedeného průzkumu začíná většina budoucích reprezentantů,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král.

„Bezplatné sady snižují nároky na rodičovské rozpočty a mezi mantinely pomáhají přivést talenty ze sociálně slabších rodin. Věřím, že nám tento projekt pomůže také v náborových kampaních, které právě zahajujeme a které vyvrcholí v souvislosti s mistrovstvím světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě.“

Více informací najdete na www.pojdhrathokej.cz.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz