Smlouvu si tiskl na hotelu. Je to posun ke splnění dětského snu, říká Lauko

Foto: Twitter Jakuba Lauka

V červnu na něj ukázal Boston ve třetím kole draftu jako na svou druhou volbu a 77. celkově, nyní už Jakuba Lauka hřeje v kapse tříletá nováčkovská smlouva s Bruins. Přes prohlášení zástupců klubu po dražbě talentů začne odchovanec chomutovského hokeje sezonu v kanadské juniorské QMJHL v týmu Rouyn-Noranda Huskies.

Jakube, za poslední tři roky jste šestým hráčem, který prošel chomutovskou akademií, jenž podepsal smlouvu s týmem NHL. Co to pro vás znamená?
Jednoznačně jde o další krůček ke splnění dětského snu. Právě kvůli boji o smlouvu jsem letěl na nováčkovský i klasický kemp.

Kdy jste uvěřil, že to klapne?
Měl jsem náznaky už po nováčkovském kempu, po druhém zápase s Washingtonem jsem věděl, že smlouvu dostanu.

Proti Capitals jste v obou soubojích skóroval, navíc jste byl po druhém střetnutí sám k sobě kritický. Myslíte, že i tohle přispělo k rozhodnutí Bruins nabídnout vám smlouvu?
Já jsem jen řekl, co jsem si myslel o zápase. Jestli to nějak pomohlo, neumím posoudit. To byste se museli zeptat jinde.

Kde vlastně k podpisu smlouvy došlo?
Podepisoval jsem ji na hotelu. Klub mi ji poslal e-mailem, já šel dolů do lobby, kde mi ukázali, kde můžu tisknout. Pak už jsem jen čekal, až vyleze všech asi dvacet papírů. Když jsem všechno vypisoval a podepisoval, měl jsem příjemně divný pocit.

Proč nakonec míříte do juniorské soutěže, přestože klub avizoval, že chce, abyste hrál mezi dospělými?
Vyžádala si to situace v Providence a navíc to byla jedna z podmínek smlouvy. Návrat do Evropy by znamenal nepodepsání smlouvy.

Foto: tvaabitibi.ca

Zvažoval jste hodně, jestli opravdu jít mezi juniory?
Dlouho jsem přemýšlel, radil se s agentem i hráči, kteří prošli Chomutovem. Nějaký názor jsem měl, ale úplně jinak jsem začal přemýšlet, když jsem asi hodinu a půl mluvil s Radkem Dudou.

Co rodiče? Nechtěli vás mít ještě na očích?
Ti v první fázi o dvou možnostech ani pořádně nevěděli, pak to nechali čistě na mně.

Předpokládám, že vám přišla spousta gratulací. Překvapila vás nějaká?
To asi úplně ne, ale vždycky mě potěší, když se ozvou kluci, kteří hrávali v Chomutově, když jsem byl malý. Dojaly mě některé komentáře pod mými příspěvky na Instagramu.

Co vás v týmu Rouyn-Noranda Huskies, který si vás loni během CHL Import Draftu vybral, čeká?
Zima! (směje se) V Bostonu bylo nějakých dvacet stupňů a letěl jsem do asi pěti, takže jsem rychle musel splašit zimní bundu. Všichni mi říkali, že klub má super zázemí, možná nejlepší v celé QMJHL. Taky město je prý skvělé, menší, ale pěkné. Vedení chce na mně stavět, měl bych být hodně na ledě, hrát všechny přesilovky i oslabení. Boston chtěl, abych měl co nejofenzivnější roli, což by tak mělo být. Vedení Huskies má ambice, tajným snem je zahrát si na Memorial Cupu. Navíc můžu kdykoliv naskočit v prvním týmu nebo na farmě. Uvidíme, jak se bude sezona vyvíjet.

Jak jste se vůbec cítil na ledě mezi hvězdami NHL?
David Krejčí je pan hokejista s obrovským přehledem. Na ledě je to takový tichý lídr. Tím, že jsem hrál dvakrát proti Washingtonu, jsem poznal jeho hráče a musím říct, že jsem zatím neviděl lepšího tvůrce hry, než je Bäckström. Předvádí neskutečné věci.

Po zápasech s Capitals vás Boston zapsal na listinu krátkodobě zraněných. Ovlivní to začátek působení v QMJHL?
Vůbec ne. Už jsem naprosto v pohodě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz