Pátý Týden hokeje je minulostí. Jak probíhal napříč republikou?

Foto: Karel Švec, Český hokej

Rekordní počet 148 klubů se zapojil do pátého Týdne hokeje, jenž vyvrcholil v neděli. Které hokejové osobnosti dětem pomáhaly při prvních krůččích na ledě? A co při tom radily jim i jejich rodičům? Pojďte se podívat na další reportáže z týdne plného zábavy.

„Co jsme zažili v dětství, na to doteďka vzpomínáme,“ říká bývalý reprezentant Libor Pivko, trenér mládeže v Hradci Králové. Místní Mountfield má v kategoriích už několik let vynikající čísla a zároveň příjemné starosti, jak pro všechny děti zajistit odpovídající prostor na ledě i v kabinách.

Mezi ty méně známé, leč rovněž tradiční kluby patří například Nový Jičín, kam na Týden hokeje dorazil extraligový obránce Jan Výtisk. „Nejlepší je, ať děti dělají všechno. Gymnastiku, fotbal, různé sporty. To je pro ně ta největší průprava, když přijdou na led,“ vnímá vyhlášený bojovník.

A když zůstaneme na Moravě? V Uherském Hradišti si pochvalují projekt Českého hokeje Trenéři do malých klubů, díky němuž se Bohuslav Weintritt může dětem naplno věnovat. „Snažíme se taky jezdit na semináře, komunikujeme s trenéry v okolních klubech nebo s regionálními trenéry,“ vypočítává. Hokejové naděje si zabruslily i s Jaroslavem Balaštíkem či Rostislavem Vlachem.

Sympatický doprovod měli caparti v Benátkách nad Jizerou. Právě na tamějším zimním stadionu totiž vyrostla česká reprezentantka Magdalena Erbenová, která by ráda dodala odvahu i svým následovatelkám. A co radí rodičům? „Aby děti do ničeho nenutili. Protože když je to nebude bavit, nemá cenu v tom dál pokračovat,“ myslí si blonďatá obránkyně.

Je hokej finančně dostupný sport? Ano! To potvrzují i v Rakovníku. „Ty nejmenší se snažíme přitáhnout do školičky bruslení, která je první měsíc zdarma a v dalších měsících je poplatek 200 korun. Pro začínající máme připravenou kompletní výstroj a třikrát týdně garantujeme led,“ zmiňuje Tomáš Veselý. Současnou podporu chválí také Libor Procházka, jenž za dětmi do středočeského města zavítal.

Rodiče se často ptají i na to, zda je hokej pro jejich ratolesti bezpečným sportem. Ani v tomto směru se nemají čeho obávat, zejména díky kvalitní výstroji. „Když já jsem začínal, gólmani měli pomalu betony vystlané slámou. Teď mají tu nejlepší možnou výstroj, stejnou jako chlapi,“ usmívá se místní rodák Jakub Čutta.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz