Osmnáctku proti Slovákům spasil Teplý. Chybělo mi tam srdce, hlásí Bruk

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Ve stínu šampionátu dvacetiletých zůstává turnaj hráčů do osmnácti let ve švýcarském Zuchwilu, pro svěřence Davida Bruka jde ovšem o další kvalitní prověrku. Češi začali vítězně – Slováky zdolali 4:3, výkonem ale nepřesvědčili. „O přestávkách jsme dostali v šatně seřváno,“ říká útočník Adam Raška.

Souboj dvou sousedů měl favorita v české reprezentaci, jenže ta se na výhru nadřela mnohem víc, než by asi chtěla. Třikrát šla do vedení, třikrát Slováci velmi rychle vyrovnali. První gól trefil obránce Daniel Kowalczyk, v poslední třetině se k němu přidali dva hokejisté mladšího ročníku Michal Teplý a Adam Raška – oba skórovali při svém debutu za osmnáctku.

Sestřih zápasu Česko – Slovensko

A protože Teplý přidal svou druhou trefu v čase 59:01, národní tým nakonec přece jenom slavil těsné vítězství. „Jsme za něj rádi, i když jsme měli hrozně problémů. Zápas nebyl podle našich představ, chtěli jsme hrát trochu jinak. Chyběl nám důraz v osobních soubojích, neměli jsme dobrý pohyb, nebyli jsme rychlí a dynamičtí,“ říká kriticky hlavní kouč David Bruk.

Ani třinecký talent Raška nebyl spokojený. Dílčí radost měl jen ze zmiňovaného gólu a z toho, že od trenérů dostával prostor. „Určitě, za první gól v osmnáctkách jsem rád. Když jsem se dozvěděl, že budu hrát i přesilovky, snažil jsem se připravit tak, abych to nezkazil,“ hlásí vděčně. „Osobně se mi ale moc nedařilo, ani celému týmu. Nebylo to ono. O přestávkách jsme dostali v šatně seřváno,“ dodává vzápětí.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Český výběr ve finiši vděčil nejen benjamínkům, ale taky štěstěně. Tři minuty před koncem za nerozhodného stavu dostal soupeř trestné střílení, z něhož Čederle trefil tyčku! Slováci byli kousek od překvapení, jemuž šli naproti. „Hráli hokej, který by se měl hrát. Byli důrazní, snažili se hrát jednoduše. My jsme měli plán podobný, ale překombinovávali jsme věci a pomalu otáčeli hru. Nebylo tam stoprocentní nasazení, chybělo mi tam srdce a poctivá práce,“ mrzí rozladěného Bruka.

Na dobrý výkon protivníka se Češi nechtěli vymlouvat. „My bychom je lépe přehráli, akorát jsme nedodržovali systém a nepracovali tak, jak měli. Prohrávali jsme osobní souboje, dávali si nepřesné přihrávky, tím se kazila hra a zvedal výkon Slováků,“ přemýšlí Adam Raška. Mohla k rozpačitému startu přispět i pondělní cesta? „Určitě k tomu přispěla. Ale dostali jsme se z toho, na konci už to vypadalo trochu líp,“ věří český útočník.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Tři body jsou každopádně důležitým základem pro další průběh turnaje pěti zemí. Hned ve středu vyzve národní výběr Finy, zřejmě nejsilnějšího soupeře v Zuchwilu. Svůj výkon bude muset rozhodně vylepšit, aby mohl pomýšlet na další zářez.

„Jestli chceme do budoucna uspět, tak si musíme od příštího zápasu trochu jinak nastavit hlavu a hrát s větším úsilím,“ má jasno Bruk. O výraznějších změnách v sestavě ale nepřemýšlí. „Možná uděláme kosmetické úpravy, protože chceme všechny hráče vidět. Ale hlavně chceme, aby zítřejší zápas vypadal jinak,“ doplňuje.

ČESKO – SLOVENSKO 4:3 (1:1, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 16. Kowalczyk (Matiášek, Přikryl), 46. Teplý (Šír), 49. Raška, 60. Teplý (Střondala) – 20. Čajkovič (Okuliar, Ilenčík), 48. Nespala (Okuliar, Čajkovič), 52. Šeliga (Paulíny, Džugan).
Rozhodčí: Baum, Weber – Dreyfus, Kuonen (všichni Švýcarsko).
Vyloučení: 5:9, navíc Střondala (Česko) 10 minut.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 31:25 (9:9, 11:6, 11:10).
Diváci: 75.
Česko: Dvořák – Had, Aubrecht, Adámek, Haš, Kowalczyk, Doktor, Bernáth, Seemann – Šír, Teplý, Střondala – Matiášek, Přikryl, Raška – Kropáček, Arnošt, Sklenář – Gajarský, Svoboda, Řehák. Trenéři: Bruk, Martinec a Studnička.
Slovensko: Vojvoda – Dlugoš, Zekucia, Ilenčík, Kňažko, Ligas, Chatrnúch, Patlevič, Česánek – Šeliga, Paulíny, Džugan – Okuliar, Čajkovič, Nespala – Ferenyi, Čederle, Mrázik – Sarvaš, Čenka, Minko. Trenér: Čacho.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

ŠVÝCARSKO – NĚMECKO 3:6 (2:2, 1:1, 0:3)

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Německo 1 1 0 0 0 6:3 3
2. Česko 1 1 0 0 0 4:3 3
3. Finsko 0 0 0 0 0 0:0 0
4. Slovensko 1 0 0 0 1 3:4 0
5. Švýcarsko 1 0 0 0 1 3:6 0

Další program turnaje

Středa 27. prosince:
15:00 Česko – Finsko
18:30 Slovensko – Švýcarsko

Čtvrtek 28. prosince:
15:00 Finsko - Slovensko
18:30 Německo – Česko

Pátek 29. prosince:
12:00 Finsko – Švýcarsko
15:30 Slovensko – Německo

Sobota 30. prosince:
11:00 Německo – Finsko 
14:30 Švýcarsko – Česko

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz