Mládežníci února: Ocelář Adámek, Rytíř Filip a indián Soukup

Foto: Karel Švec, ČSLH

Sezona rychle spěchá ke konci, mladí hokejisté bojují nejen o klubové úspěchy, ale rovněž o další ocenění pro hráče měsíce. Za měsíc únor vybralo sportovní oddělení Českého svazu ledního hokeje jednoho obránce a dva útočníky. Tady jsou!

Junioři: JAKUB ADÁMEK (HC Oceláři Třinec)

Ocenění pro Jakuba Adámka je svým způsobem kuriozitou. Vůbec poprvé byl totiž nejlepším juniorem vyhlášen hráč, který ročníkově ještě spadá do staršího dorostu! Sedmnáctiletý, téměř dvoumetrový obránce ale už druhým rokem patří do kádru třinecké juniorky, kde letos nastoupil ke 42 zápasům s bilancí jednoho gólu a pěti asistencí.

Bodový přísun ale nepatří – a ani nikdy dříve nepatřil – mezi jeho hlavní domény. O tom, jak poctivě si plní svoje defenzivní úkoly, svědčí i důvěra trenérů reprezentace do 18 let. V národním dresu letos nasbíral 23 startů, vůbec nejvíc ze všech hráčů! Adámkovi se povedl turnaj v americkém Plymouthu, cenu získal na zakládě doporučení Davida Bruka i klubového trenéra díky jeho poctivé práci v tréninku.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Starší dorost: MATYÁŠ FILIP (Rytíři Kladno)

Rytíři už v letošní sezoně měli jednoho oceněného, v říjnu byl nejlepším juniorem Tomáš Vildumetz. Nyní přišla řada na jeho o dva roky mladšího následovníka Matyáše Filipa. S Vildumetzem se mohl potkat v jednom utkání za juniorku, ovšem své veškeré úkoly má v mužstvu staršího dorostu.

Dlouhodobou část završil s magickým „kladenským“ počtem 68 kanadských bodů, nastřílel totiž 32 gólů a přidal 36 asistencí, díky nimž byl třetím nejproduktivnějším hráčem extraligy. Filip má na branky čuch, vyplývají z jeho výborného výběru místa. V dresu Rytířů se s céčkem na prsou chystá na ostrou osmifinálovou sérii s Vítkovicemi.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Mladší dorost: DOMINIK SOUKUP (HC Plzeň 1929)

Kdo loni sledoval mistrovství osmých tříd, tomu nemohl plzeňský šikula ani náhodou uniknout. Dominik Soukup tehdy ovládl bodování královéhradeckého turnaje a ve výborných výkonech nyní pokračuje i v ELIOD Extralize mladšího dorostu. 22 branek a 29 nahrávek ho řadí na desáté místo produktivity.

Ovšem pozor – z hráčů mladšího ročníku 2003 je Soukup napříč celou soutěží vůbec nejlepší! Titul hráče měsíce si vysloužil nejenom díky statistikám, ale i své pracovitosti. Čtrnáctiletý forvard patří mezi hráče, kteří se hokeji naprosto oddali. Nedávno vedl Plzeňský kraj na Olympiádě dětí a mládeže coby kapitán, s indiány by nyní rád dosáhl na nejvyšší extraligovou metu. A potom zabojuje o dres reprezentace do 16 let pro příští sezonu.

Foto: Karel Švec, ČSLH

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz