Krajský výběr Ústeckého kraje zářil v Quebeku. Z prestižní akce má stříbro

Program Výchova talentované mládeže je důležitou součástí rozvoje talentovaných hráčů. Hokejový svaz společně s krajskými pracovišti organizuje soustředění a turnaje jednotlivých ročníků U12, U13, U14, U15. Nad rámec programu jednotlivé kraje působí aktivně v naplňování programu výchovy talentové mládeže.

Jednou z těchto aktivit je pak i opakovaná účast Krajského výběru Ústeckého kraje na Pee-Wee turnaji  v kanadském Québecu. V nejvyšší výkonnostní kategorii AAA. Letos výběr ročníku 2004 těsně neobhájil loňské vítězství na prestižním mezinárodním turnaji v ledním hokeji "International Pee-Wee B.S.R. 2017".

"Loni výběr slavil zvítězil a letos těsně podlehl ve finále v prodloužení, což kluci řádně oplakali," komentoval působení na akci trenér Zdeněk Zíma. I tak je to obrovský úspěch Ústeckého kraje a České republiky, což ocenili i pořadatelé, "Hned po turnaji jsme obdrželi pozvání na příští ročník tohoto prestižního měření sil. Není to tak obvyklé, protože o turnaj je obrovský zájem po celém světě", dodal trenér.

Turnaje se v minulosti zúčastnila i řada hráčů velmi zvučných jmen - například Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Theoren Fleury, Paul Stastny, Marián Hossa, Michael Frolík a další. Český výběr navíc před turnajem sehrál dva přátelské zápasy. V prvním duelu podlehl, ve druhém zvítězil.

Zápasy základní skupiny:

Ústecký kraj (CZ) - Rive-Sud Québec (CAN) 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1, 1:0)
Branky českého výběru: Šikl (Leden), Beran (Leden).
Hráč utkání: Matěj Leden.

Ústecký kraj (CZ) - Bedford Blues (CAN) 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky českého výběru: Postl (Leden), Pešta.
Hráč utkání: Ondřej Postl. 

Ústecký kraj (CZ) - Boston Jr. Bruins (USA) 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)
Branky českého výběru: Postl (Šikl), Hamr D. (Hercík), Hora (Hamr D.), Habětín (Hora), Šikl (Postl), Pešta (Plos).
Hráč utkání: David Hamr. 

Semifinále:

Ústecký kraj (CZ) - Nord Bohemia (CZ) 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: Plos.
Hráč utkání: Lukáš Plos.

Finále:

Ústecký kraj (CZ) - Florida Bulldogs (USA) 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:1)
Branky českého výběru: Plos 2.
Hráč utkání: Lukáš Plos.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz