„Hladká“ výhra osmnáctky nad Švýcary? Nebyl to dobrý výkon, říká Martinec

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Ve třetím zápase na turnaji ve finské Hämeenlinně zapsali čeští hokejisté do 18 let druhou výhru. Švýcary porazili 4:0, když vítězný gól vstřelil už v 51. sekundě kapitán Jakub Lauko a čisté konto díky 19 zásahům vychytal Lukáš Dostál. Národní tým se tak posunul na aktuálně druhé místo tabulky.

V kabině však i přes relativně jednoznačné skóre panovaly dost smíšené pocity. „Za výsledek jsme samozřejmě rádi, je skvělý. Výkon ale dobrý nebyl, s tím určitě spokojeni nejsme. Myslím, že výsledek neodpovídá dění na hřišti. Byl to vyrovnaný zápas a Švýcaři měli spoustu šancí, můžeme děkovat akorát brankáři Dostálovi,“ shrnuje výmluvně asistent trenéra Tomáš Martinec.

Sestřih: Švýcarsko U18 - ČR U18 0:4

Bleskový gól z hokejky Jakuba Lauka sice přišel vhod, jenže zároveň jako by české mladíky trochu uspokojil. „Na jednu stranu jsme měli skvělý vstup do zápasu. Ale na druhou nás to možná naopak ukolébalo a sundali jsme nohu z plynu,“ přemýšlí Martinec.

Ovšem Švýcaři na Lukáše Dostála nenašli recept za celý zápas, naopak druhou českou trefu přidal ve 12. minutě Vojtěch Střondala. O ty další se postarali Matěj Svoboda a Dominik Sklenář. Posledně jmenovaný slavil první gól v reprezentační kariéře! „Táta mi psal, ať dám dneska góla. A spadlo mi to tam. Sice do prázdné, ale i tak jsem za to rád,“ culí se útočník z Hradce Králové.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Sám ale cítil, že týmový výkon měl být jiný. „To, co jsme předvedli, asi nebylo úplně optimální. Trenéři nám to trochu vyčítali po třetinách. Po zápase to nehodnotili, řekli, že se podívají na video a zhodnotíme to zítra,“ vysvětluje. „Ale určitě jsme rádi za výhru,“ dodává jedním dechem.

Pro oba soupeře šlo o třetí duel ve třech dnech. Mohl i tohle být důvod? „Na to bych se nevymlouval. Měli jsme nějaký koncept hry, který jsme chtěli předvádět, a nedařilo se nám to tak, jak bychom chtěli. Musíme si to rozebrat, aby výkon do dalšího zápasu byl určitě lepší,“ nabádá Tomáš Martinec.

A další zápas už bude i poslední. Po dni oddechu nastoupí čeští junioři proti Spojeným státům, které na každém turnaji patří mezi vrchní favority. Jenže ve Finsku zatím získaly ze dvou utkání jen bod! Nejdřív nečekaně prohrály se Švýcary 2:3 v nájezdech, pak padly 0:2 se Švédskem.

„Zatím nemají výsledky takové, jaké by asi měli mít. Ale sledovali jsme je proti Švédům a hráli velmi dobře. Zlepšují se zápas od zápasu, takže nás určitě čeká nesmírně těžká bitva,“ tuší asistent trenéra.

Volný den pomůže hráčům zčásti vyčistit hlavy, zčásti si odpočinout po třech duelech v rychlém sledu. „S klukama jsme se dohodli, že bychom šli do sauny,“ plánuje Sklenář. Ovšem myšlenky reprezentantů se samozřejmě už budou upínat k neděli. „Máme trénink, zase si to zopakujeme a připravíme se na Američany. Hrajeme o medaili,“ dodává Martinec.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

ŠVÝCARSKO – ČESKO 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Lauko, 12. Střondala (Sklenář, Doktor), 28. Svoboda (Dluhoš), 58. Sklenář.
Rozhodčí: Lindqvist, Luoma-Aho – Pesonen, Suurnäkki.
Vyloučení: 2:4, navíc Klejna (Česko) 10 minut.
Bez využití.
Střely na branku: 19:33 (3:11, 7:14, 9:8).
Diváci: 350.
Nejlepší hráči: Keijo Weibel – Jakub Lauko.
Švýcarsko: Schmid – Villa, Kiener, Aebischer, Stampfli, Henauer, Moser, Cretallaz, Anex – Gerber, Wüest, Weibel – Sopa, Mettler, Krayem – Stoffel, Wetter, Heini – Verboon, Pena Triana, Vouillamoz. Trenér: Paterlini.
Česko: Dostál – Klejna, Had, Dluhoš, Adámek, Doktor, Seemann, Kleiner, Aubrecht – Kvasnica, Šír, Lauko – Plášek, Střondala, Jeník – Matiášek, Čajka, Kropáček – Svoboda, Arnošt, Sklenář. Trenéři: Bruk, Martinec a Studnička.

USA – ŠVÉDSKO 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Švédsko 2 2 0 0 0 6:1 6
2. Česko 3 1 1 0 1 8:6 5
3. Finsko 2 1 0 1 0 8:5 4
4. Švýcarsko 3 0 1 0 2 5:12 2
5. USA 2 0 0 1 1 2:5 1

Další program turnaje U18 ve Finsku

Sobota 11. listopadu:
13:00 Finsko – USA
16:00 Švédsko – Švýcarsko

Neděle 12. listopadu:
13:00 Finsko – Švédsko
16:00 Česko – USA

Začátky zápasů jsou uvedeny v českých časech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz