Dvacítka proti Rusku urvala bod, Kaut se omlouval za zbytečný faul

Foto: Kateřina Kundertová

(BALAŠICHA, od naší zpravodajky) Český výběr do 20 let ve druhém utkání na turnaji čtyř zemí nestačil na domácí celek, s kterým prohrál smolně šest vteřin před koncem prodloužení. Po bezbrankové první třetině otevřeli skóre Rusové, na což zareagoval jediný český střelec Radovan Pavlík. V nastaveném čase rozhodla početní výhoda, kterou využil Meščerjakov a získal pro domácí bonusový bod.

První třetinu zahájilo vyloučení na straně Čechů, kteří ale oslabení ubránili, a tak se pokračovalo za vyrovnaného stavu. Ten vydržel až do konce periody, přestože si oba celky vytvořily nadějné šance. „Působili jsme ze začátku zápasu trochu unaveným dojmem, možná jsme se zbytečně zatáhli a měli jsme moc velký respekt k soupeři,“ uvádí Filip Pešán.

„Potom jsme se za stavu 0:1 rozehráli a byli jsme vyrovnaní, jestli ne lepší, po druhou půlku celého zápasu. Nakonec jsme zaslouženě vyrovnali,“ pokračuje.

Ve 22. minutě nejprve Kirill Slepec trefil tyčku, a pak si připsal finální nahrávku, když posunul puk na střelce Nikitu Popugajeva. Česká reprezentace si v následujících početních výhodách vytvořila značný tlak, který ale nezužitkovala.

Ve třetím dějství mohl nejprve vyrovnat Matyáš Kantner, jenž ale zblízka nedotlačil puk do brány. Duel poslal do prodloužení až Radovan Pavlík, který tečoval střelu Jakuba Galvase. V nastaveném čase se přesilovka Čechů postupem času změnila ve dvojnásobné oslabení, které sborná využila a urvala si v čase 64:54 druhý bod.

„V prodloužení jsme hráli aktivně a šli do přesilovky. Pak mladická nedisciplína rozhodla o tom, že z naší přesilovky soupeř okamžitě přešel do přesilovky pět na tři a zápas rozhodl. Hrozně mě mrzí ne moc chytré zákroky v závěru, které daly Rusku možnost říct si o přesilovku,“ smutní po zápase hlavní trenér.

Potyčky s Rusy z pohledu Buchtely a Kurovského

V duelu sehrál nemalou roli Martin Kaut, jenž si připsal několik nadějných pokusů a v samotném závěru sledoval utkání z trestné lavice. „Ve druhé třetině jsem trefil tyčku a pak v prodloužení jsem byl sám v mezikruží, ale sjel mi puk. Nelepilo mi to,“ přiznává zklamaně.

Pardubický forvard seděl na trestné lavici od 64. minuty, zanedlouho se k němu přidal František Hrdinka. Ve dvojnásobné početní výhodě Rusko rozhodlo. „Za to se chci klukům omluvit, protože jsem udělal nesmyslný faul. Byl to můj gól. Modlil jsem se, aby to kluci ubránili, ale nevyšlo to. Musíme zabrat proti Švédsku a vyhrát za tři body,“ uzavírá Martin Kaut.

Foto: Kateřina Kundertová

ČESKO – RUSKO 1:2 po prodloužení (0:0, 0:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 50. Pavlík (Galvas, Havránek) – 22. Popugajev (Slepec), 65. Meščerjakov (Slepec).
Vyloučení: 8:5, navíc Buchtela (Česko) 10 minut.
Využití: 1:1.
Česko: Škarek – Doudera, Galvas, Haman, Hrdninka, Kvasnička, Buchtela, Jeřábek – Pavlík, Havránek, Kaut, Kantner, Kodýtek, Chalupa, Kofroň, Hrabík, Davídek, Helt, Kousal, Kurovský, Kubík.

Foto: Kateřina Kundertová

FINSKO – ŠVÉDSKO 4:6 (2:2, 1:2, 1:2)

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Švédsko 2 2 0 0 0 11:5 6
2. Česko 2 0 1 1 0 4:4 3
3. Rusko 2 0 1 0 1 3:6 2
4. Finsko 2 0 0 1 1 6:9 1

Další program turnaje čtyř zemí v Rusku

Pátek 10. listopadu:
12:30 Švédsko – Česko
16:00 Rusko – Finsko

Začátky utkání jsou uvedeny v českých časech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz