Dva góly ve dvou zápasech? Lauko se rve o NHL! Vladařovi rozbili helmu

Foto: nhl.com

Osmnáctiletý talent Jakub Lauko se dokázal střelecky prosadit i ve druhém přípravném zápase před startem NHL, i díky jeho trefě Boston zvítězil ve Washingtonu jasně 5:2.

Odchovanec Chomutova zatím dostává v přípravě velký prostor, za což se koučům odvděčuje tím nejlepším možným způsobem. Vstřelenými góly. Proti Washingtonu se trefil jak při svém debutu, kdy pomohl k vítězství 2:1 po samostatných nájezdech, tak i v odvetě.

Tentokrát udeřil rychlým únikem po návratu z trestné lavice. „Doufal jsem, že vyhozený puk dojedu. Když jsem jel z trestné lavice, tak jsem si říkal, že by mi mohl přihrát a dám gól. A přesně to se stalo. Jsem za to moc rád,“ říká mladík k trefě z konce první části.

Jakub Lauko se blýskl přesnou střelou mezi betony Bradena Holtbyho, jenž v sezoně 2015-16 získal Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL. „Nevím, jestli tu cenu vyhrál, ale tak je příjemné mu dát gól,“ culí se mladík, kterého Bruins draftovali ve třetím kole.

Foto: nhl.com/bruins

Laukova bilance je zatím parádní. Dva zápasy, dva góly. Přesto se svým výkonem nebyl moc spokojený. „Myslím, že v neděli jsem hrál líp. Je dobře, že jsem dal gól, ale byl jsem dvakrát vyloučený a ztratil hodně puků,“ přiznává sebekriticky útočník Jakub Lauko.

Kromě něj se pod vítězství 5:2 výrazně podepsal také brankář Daniel Vladař. Ten v letošní přípravě nastoupil vůbec poprvé, odchytal celý zápas a zneškodnil 31 z 33 střeleckých pokusů střelců Washingtonu, za což si vysloužil také pochvalu bostonských trenérů.

„Maska od Kylea Keysera? Abych byl upřímný, necítil jsem se v ní dobře. Hůře byl vidět puk a místo toho, abych se soustředil na hru, myslel jsem na helmu.“

„Myslím, že odchytal dobrý zápas. Třeba v oslabení velice rychle reagoval na křížné pasy hráčů Capitals. Byl tím největším rozdílem mezi oběma týmy,“ chválí ho asistent Joe Sacco. „Kluci mi pomohli při každé šanci, bylo to týmové vítězství,“ hlásí jednadvacetiletý Vladař.

Ten musel závěr zápasu dochytat v zapůjčené masce Kylea Keysera, jeden z protihráčů totiž do něj najel a rozbil mu popruh na helmě. „Abych byl upřímný, necítil jsem se v ní dobře. Hůře byl vidět puk a místo toho, abych se soustředil na hru, myslel jsem na helmu.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz