Čtvrtý ročník Díky, trenére: Mezi 32 kandidáty jsou i tři hokejoví

24. května 2018, 21:35

Martin Voltr

Tradičně těžká konkurence panuje i ve čtvrtém ročníku soutěže Díky, trenére. Z více než 800 nominací vzešlo v prvním kole 32 jmen, mezi nimiž jsou i tři hokejoví trenéři. Projdou dalším sítem do semifinálové šestnáctky?

Florbalový trenér Michal Eisenkolb a po něm dva fotbaloví – Michal Bíza a Zdeněk Grygar. To jsou dosavadní vítězové prestižní soutěže, která si klade za cíl ocenit ty nejlepší trenéry, jež pracují s dětmi do 15 let. Za první tři ročníky už jejich svěřenci či kolegové navrhli víc než tři tisícovky trenérů z 55 sportovních odvětví.

I letos pořadatelé v první fázi analyzovali všechny přihlášky a vybrali dvaatřicítku, která bude usilovat o další postup. „Opět všechny kandidáty vnímáme jako výrazné reprezentanty trenérů dětí a mládeže, kteří nemohou být přehlíženi. Jejich práce je nedocenitelná, tímto projektem se snažíme na ni upozornit,“ říká Petr Rydl, hlavní organizátor soutěže.

Nejsilnější zastoupení má – nikoli překvapivě – fotbal, v závěsu se drží florbal a lední hokej. V top 32 figurují tři jeho trenéři: Jako zástupci mladší generace Ctibor Jech z Liberce a Jan Chudý z Příbrami, společně s nimi pak velezkušený Jan Neliba z Kladna. Konkurují jim třeba trenéři bojových umění, ale i lukostřelby. „Vítáme nadšence ze všech možných sportů. Čím více poděkování, tím lépe,“ pokračuje Rydl. Seznam členů užšího výběru najdete na webu dikytrenere.cz.

Už brzy bude jasno o semifinálové šestnáctce. Ta vzejde z doplňujících dotazů na trenéry i konzultací s jednotlivými sportovními svazy. Štáb Díky, trenére pak všech šestnáct koučů osobně navštíví a natočí s nimi krátký medailonek. „Zajímat nás bude odbornost, příběh, osobnost a zanícení pro trénování dětí,“ doplňuje Rydl.

Finálová osmička bude hotová po prázdninách, 6. října na ni bude čekat Den trenérů mládeže v Praze. Loni se mezi nejlepší probojoval vrchlabský Tomáš Jirků, který před zraky odborné poroty i stovek fanoušků nakonec obsadil krásné třetí místo.

Bude mít letos hokejového následovníka? Věřme, že ano!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz