Mistrovství světa? Špičkový hokej a obří párty. Těšíme se, vzkazují Dánové

Foto: Royal Arena, Copenhagen Media Center

Světový šampionát se kvapem blíží. Organizátoři ladí poslední detaily před velkou sportovní akcí, na kterou se těší celý hokejový svět. To hlavní se odehraje v kodaňské Royal Aréně, krásné a nové hale, kde se představí také čeští hokejisté. Podívejte se na exkluzivní videorozhovor s ředitelem PR a komunikace Royal Arény a členem organizačního týmu mistrovství světa Jesperem Traunbergem, který prozradí mnoho zajímavostí o stadionu i městě.

Dánští hostitelé se už nemohou dočkat startu šampionátu. „Měl jsem to štěstí být před rokem na mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem, kde jsem se podíval, jak to funguje. Ve fotbale se fanoušci třeba perou, ale hokej je jiný. Lidé různých národností se baví společně. Bude to obrovská a perfektní párty. Moc se těšíme,“ hlásí Jesper Traunberg.

„Rádi bychom, aby dorazilo spoustu diváků. Chceme ukázat špičkovou organizaci a vidět u nás lidi nadšené a šťastné. Bude se tady hrát světový hokej. Hráči NHL nebyli na olympiádě, ale k nám by mohli přijet,“ přeje si.

Hala hostila wrestling, otevřela ji Metallica

Klíčové bitvy o medaile se odehrají na ledě skvostné Royal Arény, která při hokejových zápasech pojme 12 500 fanoušků. „Při koncertech lze využít i plochu, takže celková kapacita může vzrůst až na 16 000 míst,“ upozorňuje Traunberg. „Aréna je zbrusu nová, otevřena byla loni v únoru koncertem skupiny Metallica. Vystupovali tady například i Bruno Mars, Céline Dion, Aerosmith a další interpreti. Hala hostila i wrestlingovou show,“ dodává.

Pod stropem multifunkční Royal Arény přibude pro hokejové zápasy tradiční obří obrazovka. „Jasně, chystáme ji. Ještě jsme to nezkoušeli, ale Metallica měla pod stropem zavěšený subwoofer, který vážil 43 tun, takže jsem si docela jistý, že to klapne,“ usmívá se jeden z členů organizačního týmu letošního MS. Kam si koupit vstupenku? „Výhled je skvělý, led je od hlediště kousek. Hala je dobře konstruovaná, takže si v podstatě nemůžete koupit lístek na špatné místo,“ tvrdí.

Cesta do Royal Arény? Rychlá a jednoduchá

Royal Aréna se nachází nedaleko centra, takže doprava na místo je velmi rychlá i jednoduchá. „Stanice metra je od haly vzdálena zhruba dvě až pět minut pěšky. Blízko je letiště, odkud je to k hale pět minut jízdy autem. Je možné využít i vlak. Z centra Kodaně zabere jízda metrem asi dvanáct minut, k dispozici jsou i autobusy,“ zmiňuje.

Pokud se chcete vyhnout hromadné dopravě a dát přednost ekologické variantě, jsou pro vás k dispozici v Kodani velmi oblíbená cyklistická kola. „Kodaň je tím známá. Navíc město není moc velké, takže se fanoušci snadno dostanou, kam potřebují. Pokud si plánují vzít kolo s sebou, nebo si ho chtějí půjčit tady, je to super alternativa,“ uzavírá Jesper Traunberg.

Komplexní průvodce k MS v Kodani

Chystáte se podpořit naše hokejisty na květnovém MS v dánské Kodani? Nebo o tom aspoň uvažujete? Možná vám při rozhodování pomůže něco, co tady ještě nebylo! Unikátní kompletní průvodce pro české fanoušky, který vám ukáže nejen krásy dánské metropole, ale také řadu užitečných rad!

Do dánské metropole se můžete dopravit hned několika způsoby, jak jsme vám ukázali v prvním díle našeho seriálu. Teď už v Kodani jste a víte, že se jízda načerno nevyplácí a že nejideálnějším pomocníkem pro přepravu je jízdní kolo, čemuž jsme se věnovali ve druhém díle.

Na kole můžete vyrazit i na některé z turistických lákadel, ta jsme si představili ve třetím díle. Náplň volného času mimo zápasy vám přiblížil čtvrtý díl. Chybět nesmí ani dobré jídlo a pití, jak jste mohli vidět v pátém díle. A teď s našimi průvodci nakoukneme do Royal Arény.

Jak to vypadá uvnitř arény, v šatnách nebo ve skyboxech? To vše přináší šestý díl. A pokud vás zajímá, kolik mají Dánové připraveno piva a za jakou cenu, pak nyní zbystřete. Nemusíte se bát, že by zlatavý mok během zápasu došel. Přímo v hale je 32 tanků s pivem, tedy 32 tisíc litrů.

Při natáčení jsme spolupracovali jak s organizátory, tak i městem, díky čemuž jsme se s kamerou dostali do zajímavých míst včetně zákulisí arény. Věříme, že vám tento průvodce dá ucelený přehled o vaší cestě a pomůže při rozhodování, zda český národní tým na šampionátu podpořit.

Seriál připravil web Hokej.cz se společností eSports.cz ve spolupráci s BPA, Střída sport a CCM.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz