Mistři zdolali Třinec. Nepopsatelná úleva, přiznává hrdina Robin Hanzl

Foto: hokej-litvinov.cz

Repríza loňského finále extraligy mezi Litvínovem a Oceláři z Třince nabídla taktický hokej, ze kterého vzešli lépe hokejisté litvínovské VERVY, kteří zvítězili po gólu pět minut před koncem utkání 2:1. Jednou z hlavních hvězd utkání a autorem vítězné branky byl Robin Hanzl.

Byla to velká úleva, když vám to tam pět minut před koncem utkání spadlo?
Obrovská, až nepopsatelná. Při tom gólu jsme ho tam tlačili vším, co šlo. Naštěstí to tam padlo a vedení jsme udrželi až do konce.

Váš vítězný gól byl nacvičený, nebo to byla improvizace?
Ne, nebylo to nic nacvičeného. Navíc tam byl s námi Ďolík (Jiří Doležal – pozn. red.) místo Trávy. Prostě nám to takhle vyšlo ze hry, takže také trochu štěstíčka.

Váš problém je dlouhodobě produktivita. Měl jste pocit, že proti Třinci už to bylo o něco lepší?
Nevím, jestli se dají dvě vstřelené branky považovat jako lepší, ale hlavní je, že jsme vyhráli za tři body. Nedáváme moc gólů, ale vždy stačí, když dáme alespoň o jeden více než náš soupeř.

"Potřebujeme sbírat body neustále, teď už prakticky stále. Jestli to bude play off nebo play out… Na to nesmíme koukat a ani nebudeme. Prostě musíme vyhrávat, a pak se uvidí."

Michal Petrásek nastoupil proti Třinci podruhé v řadě. Co byste řekl na jeho výkon?
Jednoznačně výborný výkon! V důležitých chvílích nás podržel, a to je podstatné. Přesně toto od brankářů potřebujeme.

Říkal jste, že potřebujete sbírat domácí výhry. Sice je to o gól, ale za tři body...
Jo, možná o to víc si toho vítězství budeme cenit. Výhra s Třincem byla vybojovaná, ale porazit takového soupeře i o gól se vždy cení.

Dá se říci, že jste nebyli horším týmem, možná i o trochu lepším...
Možná to se shora vypadá jinak, ale z mého pohledu těžko soudit. Uvidíme, až si to v klidu rozeberou trenéři na videu a něco více nám k tomu řeknou.

Třinec si neodkázal vytvořit ani moc brankových příležitostí. Jak moc si toho ceníte?
Nemyslím si, že by měli nějakou vyloženou tutovku, nebo že by nás někdy přečíslili. V tom jsme se hodně zlepšili, připravili jsme se na to a doufám, že nám to vyšlo.

Jedinou vaší slabinou s Třincem byly přesilové hry...
Ano, ty byly s Třincem doopravdy hrozné. Bylo jich snad sedm a nic z toho. Opravdu hrozné. Stříleli jsme, snažili jsme si to dávat, ale zatím nám to tam bohužel nepadá.

V dalším utkání vás čeká Chomutov. Bude to derby, jak se na něj připravíte?
Je to další z těch utkáních, které potřebujeme nutně vyhrát. Zatím nebudeme oslavovat a pořádně se na Chomutov připravíme.

Berete utkání s Třincem jako to, které vás udrží v boji o play off?
Potřebujeme sbírat body neustále, teď už prakticky stále. Jestli to bude play off nebo play out… Na to nesmíme koukat a ani nebudeme, prostě musíme vyhrávat, a pak se uvidí. 

Sestřih utkání Litvínov – Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz