Mikúš seřezal krajana Slobodu. Hlavně, že se nám nic nestalo, řekl

Foto: HokejkaTV

14. ledna 2017, 10:00

David Jahoda

Byl to pěstní souboj, na jaký jsou zvyklí fanoušci v NHL! Dva tři šťouchance, rukavice na led a pěsti do vzduchu. Bitka bývalých spoluhráčů ze slovenské reprezentace Juraje Mikúše proti Karolu Slobodovi zvedla příznivce v olomoucké „plecharéně“ na nohy. Vítkovický zadák sice roztrhl svému protivníkovi dres, boxerský souboj ale vyhrál Mikúš. A ten měl důvodů k radosti více. Zapsal dvě asistence a hlavně... jeho tým po čtyřech zápasech konečně bodoval.

Většina přítomných si obou borců všimla, až se po sobě začala sápat. Co divokému pěstnímu souboji předcházelo? „S Karolem (Slobodou) se známe z reprezentace, hráli jsme spolu. Měl jsem pocit, že mě krosčekoval jako první, on na trestné lavici ale tvrdil, že jsem to začal já a že to bylo zbytečné,“ komentoval Juraj Mikúš.

„Už si to úplně nepamatuju, jak to tam proběhlo. Každý to asi viděl ze svého úhlu. Byly tam emoce, ale pak jsme si podali ruce. Hlavní je, že se nikomu z nás nic nestalo. Patří to k hokeji,“ doplnil gentlemansky slovenský útočník ve službách Olomouce.

Juraj Mikúš i přesto, že poslední dvě sezony kvůli vleklému zranění kolena nehrál, táhne Olomouc svými body. Nebylo proto příliš typické vidět jej v roli boxera. „Musíte mít k tomu i soupeře. Ve Zlíně jsem dostal krosček do hlavy, byl jsem naštvaný, ale odezva protivníka nebyla žádná. Teď to bylo jiné. Oni prohrávali 0:3, byli v emocích a zkrátka to vyplynulo ze hry,“ uvedl devětadvacetiletý hokejista.

„Byly tam emoce, ale pak jsme si podali ruce. Hlavní je, že se nikomu z nás nic nestalo. Patří to k hokeji.“

Sloboda Mikúšovi při rvačce roztrhl dres, centr druhé olomoucké lajny proto utkání dohrával s náhradním oděvem bez jmenovky a číslem 88. To mu ale v žádném případě nemohlo pokazit dobrý pocit z celého utkání. Hanáci totiž na svém ledě zdolali Vítkovice vysoko 5:0 a sám Mikúš k tomu přispěl dvěma asistencemi. 

„Podařilo se nám to. Před tímto zápasem jsme si řekli pár věcí, které musíme změnit. Proti Vítkovicím nám tam napadaly góly, podržel nás brankář. Byli jsme aktivnější, hráli jsme dobře do těla. Byl to dobrý zápas. První minuty Vítkovice nevěděly, kam mají skočit, točili jsme s nimi. Jindy jsme doma tak aktivní nebyli,“ pravil s 21 body nejproduktivnější hráč Mory.

V minulé sezoně se Kohouti dokázali do play off probojovat přímo, letos ale marně vyhlíží byť jen předkolo. A když už se jim podařilo zvítězit, do karet jim nehrály výsledky konkurentů v boji o desítku. Jaké jsou šance Mory na předkolo podle Juraje Mikúše?

„Nevím, no. Sice jsme vyhráli, vyhrály ale i Zlín, Plzeň, Mladá Boleslav... Je to takové zvláštní. My s těmi TOP týmy nedokážeme zvítězit, ale mužstva okolo nás jim body berou. Musíme se ještě zlepšit. V neděli jdeme na Kometu a věřím, že nějaké body uhrajeme," řekl před nedělní bitvou na jihu Moravy starší z bratrské dvojice Mikúšových. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz