Mezi nohama je díra pořád, směje se nájezdový specialista Kašpar

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

21. dubna 2016, 22:03

Adam Bagar

(OULU, od našeho zpravodaje) Lukáš Kašpar se vrátil do míst, kde přesně před rokem bouřlivě slavil zisk svého premiérového titulu na klubové scéně. Do finského Oulu. O motivaci tak měl postaráno a na jeho hře to bylo znát. Kašpar se zaskvěl dvěma góly, když se prosadil prakticky ze dvou samostatných nájezdů, a za potlesku zaplněné arény zaslouženě přebíral ocenění pro nejlepšího hráče utkání. "Je to super!" září český nájezdový specialista.

"Samozřejmě každý hráč asi přemýšlí nad nějakým pohybem či blafákem, když se do takové situace dostane. Já si však myslím, že mezi nohama je prostě díra pořád a ten brankář, když ho dostanete do pohybu, se musí zákonitě hnout. Vznikne tak ještě větší díra," popisuje Kašpar, který dvakrát nachytal Koskinena úplně stejným způsobem. "Každý má nějaké svoje oblíbené zakončení, moje je tady tohle," usmívá se třicetiletý střelec dvou gólů.

"Finové doma nebudou chtít prohrát oba zápasy, vlétnou na nás."

Ten se poprvé prosadil už v sedmé minutě, když ho na útočné modré našel Kempný, podruhé pak krátce před polovinou střetnutí proměněným trestným střílením při vlastním oslabení. V obou případech se na Koskinena řítil sám a našel skulinu mezi jeho betony. "Chtěl jsem, aby si myslel, že půjdu do bekhendu. On je obrovský brankář a strašně špatně se mu dávají branky," prozrazuje Kašpar, jenž stejně rozsekl v Třinci únorové nájezdy s Rusy.

Lukáš Kašpar si duel ve "svém" Oulu, s nímž loni slavil zisk mistrovského titulu, vyloženě užíval. Dal dva góly a po závěrečné siréně obdržel ocenění pro nejlepšího hráče zápasu. To přebíral za aplausu domácích fanoušků, kteří si ho jistě ještě z loňského působení velmi dobře pamatují. "Vnímal jsem to. Celý zápas však byli trošku tišší. Možná až nezvykle. Ale nebyl tady ten kotel z Kärpätu, takže to bylo spíše tím," líčí útočník bratislavského Slovanu.

Klíčová byla podle něj první branka, ale především skvělý kolektivní výkon celého mančaftu. "Když jako první skórujete proti tak silnému týmu jako jsou Finové, tak vám to samozřejmě pomůže. Ale klíčové bylo, že jsme celý zápas dělali přesně to, co jsme si řekli a na rozdíl od předchozích střetnutí jsme se vyvarovali chyb," pokyvuje spokojený Kašpar, který si navzdory finskému náporu pochvaluje fantasticky zvládnuté závěrečné dějství.

"Hnali se za vyrovnáním, ale my jsme si řekli, co chceme hrát a plnili to, takže do vážnějších šancí jsme je už na konci nepustili. Sehráli jsme to fakt suprově," myslí si Lukáš Kašpar, který v Kouvole čeká možná ještě těžší zápas. "Určitě nebudou chtít doma prohrát oba zápasy a znovu na nás vlétnou. Jsou velmi silní a nepříjemní. Hráli do těla stejně jako se hraje v jejich soutěži. Plní všechno, co jim trenér řekne a je to na ledě znát," uzavírá Kašpar.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz