Meszároš bude hrát KHL, jde za Salákem a Vincourem do Novosibirsku

30. října 2015, 10:30

Václav Jáchim

Když vezmeme v úvahu juniorskou Western Hockey League a potom NHL, strávil Andrej Meszároš celkem jedenáct sezon za Atlantikem. Teď slovenský obránce uskuteční velkou změnu, ze zámoří míří východním směrem - do ruské KHL. Bývalý zadák Ottawy, Tampy Bay, Philadelphie či naposledy Buffala oblékne dres Sibiru Novosibirsk. "Andrej se s vedením klubu dohodl na roční smlouvě," konstatuje Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Účastník tří olympijských her a stejného počtu světových šampionátů původně chtěl pokračovat v NHL. Meszároše pozvali do kempu představitelé Colorada, ovšem slovenský bek neuspěl a smlouvu nezískal. Následně se vrátil domů a dalo se tušit, že bude pokračovat v některé z evropských soutěží. "Byly tam i jiné varianty z KHL, něco jsme měli ve Švýcarsku, určité kontakty proběhly s kluby české extraligy. Andrej ale dal jasně najevo, že by rád odešel do ruské ligy," vysvětluje Vůjtek.

Z jednání nakonec vyústila spolupráce s Novosibirskem. "Pro obránce tam bylo hledání malinko složitější, kluby NHL chtějí především útočníky, konkrétně centry. Nabídka od Novosibirsku byla velmi konkrétní a Andreje zaujala. Napomohl tomu i fakt, že v Sibiru nedávno předčasně skončil Vladimír Roth a vedení shánělo jiného kvalitního obránce," pokračuje Vůjtek.

Meszároš tedy uskuteční podobný krok, který nedávno udělal například Martin Erat. V létě se mluvilo o tom, že by zájem mohl mít Třinec, tam ovšem zamířil jen obráncův krajan Tomáš Kopecký. "Andrejovi je 30 let, patří k hráčům v produktivním věku. Říkal mi, že ho láká Kontinentální liga, tímto směrem jsme jednání vedli," připomíná hráčův agent. Poté co slovenský bek podepsal kontrakt, ho Vladimír Vůjtek zaregistroval v systému KHL, transfer je tím potvrzen.

Rodák z Povážské Bystrice co nevidět vyrazí do Ruska. "Stane se tak, jakmile vyřídíme víza a veškeré náležitosti. Pokud to klapne, měl by Andrej odletět v úterý. Příští týden je reprezentační přestávka, bude tam prostor, aby se Meszároš seznámil s trenéry a spoluhráči. Aby se v novém prostředí rychle adaptoval," konstatuje. Slovenský bek měl po návratu z kempu Colorada drobné zdravotní potíže. "Ale to už je dávno vyléčené. Andrej je v plné přípravě, chodí dvakrát denně trénovat. A na nové angažmá se velmi těší," dodává Vůjtek.

Čerstvá posila rozšíří v týmu trenéra Andreje Skabelky skupinku cizinců. Týmu vévodí letos znovu vynikající brankář Alexander Salák, kvalitní formu má také útočník Tomáš Vincour. Meszároš naskočí do obrany, v níž vzniklo okénko po předčasném odchodu Vladimíra Rotha. Dalšími legionáři týmu jsou .bývalí hokejisté pražského Lva-  švédští útočníci Calle Ridderwall a David Ullström.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz