Matuš odchází z Energie k Jestřábům, Vítkovice si pojistily Kucseru i Kloka

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Karlovarské vedení hlásí změnu v kádru, aktuálně poslední tým Tipsport extraligy opouští letní posila Radim Matuš! Třinecký útočník na základě trojstranné dohody odchází na hostování do prvoligového Prostějova, kde by měl hrát až do konce sezony 2016-17. Novinky hlásí rovněž v Ostravě, Vítkovice si pojistily služby zadáka Lukáše Kloka a útočníka Lukáše Kucsery na další tři ročníky.

Energie si v létě od Radima Matuše dost slibovala, ale třiadvacetiletý útočník vyšel brankově naprázdno a ve dvanácti utkáních zapsal pouhou jednu nahrávku. „Přestože v letní přípravě a na začátku sezony byly jeho výkony velice slibné, po posílení kádru v průběhu října se Radim neprosadil do základní sestavy našeho A-týmu,“ hlásí na oficiálním webu sportovní manažer klubu Jaromír Kverka.

"Raději dáme přednost našim kmenovým hráčům, kteří působí na farmě v Kadani nebo jsou v širším kádru."

Matuš působil na západě Čech formou hostování z Třince a na základě dohody mezi Energií, hráčem a Oceláři odchází na hostování do prvoligového Prostějova, kde by měl působit až do konce probíhajícího ročníku. „S třineckým vedením jsme celou záležitost řešili. Konstatovali jsme, že raději dáme přednost našim kmenovým hráčům, kteří působí na farmě v Kadani nebo jsou v širším kádru.“

O Kloka a Kucseru měly zájem jiné kluby, oba se upsali na další tři roky

Novinky hlásí také ve Vítkovicích. Ostravský klub si pojistil služby dvou nadějných mladíků. S mateřským klubem podepsali nové víceleté kontrakty obránce Lukáš Klok a útočník Lukáš Kucsera. „Jsme přesvědčeni, že zapadají do naší koncepce a že v následujících sezonách budou patřit k jedněm z klíčových hráčů na svých pozicích,“ věří generální manažer a hlavní trenér Vítkovic Jakub Petr.

"Jsme přesvědčeni, že v následujících sezonách budou patřit k jedněm z klíčových hráčů na svých pozicích."

„Oba podepsali nové tříleté kontrakty,“ upřesňuje vítkovický lodivod. Podle něj bylo stěžejní, že se klubu podařilo ještě před vypršením současných smluv pojistit služby obou hráčů. „Jsme rádi, že jsme kontrakty podepsali už v průběhu této sezony, protože zájem jiných klubů byl velký a my jsme nechtěli dopustit, abychom byli předběhnuti a o tyto hráče přišli,“ zakončuje spokojený Petr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz