Matador Hubáček končí v Pardubicích, stěhuje se do Francie

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

22. června 2017, 20:29

Jan Šimek

Tohle čekal asi jen málokdo. Tipsport extraligu opouští stará známá tvář. Po jediné sezoně končí v Pardubicích zkušený útočník Petr Hubáček. Sedmatřicetiletého borce nyní čeká další zahraniční mise. Brněnský rodák míří do Francie, kde bude nastupovat za tamní Rouen. O jeho příchodu informoval francouzský klub.

Nicholas Schaus, Jaroslav Hübl, Tomáš Kaut a Lukáš Nahodil. K těmto jménům, která po konci uplynulého ročníku opustila Pardubice, se připojil také Petr Hubáček. Tomu v Dynamu skončila smlouva a klub neuplatnil opci.

Šikovný hokejista tak musel jednat. Teď už je jasno, kam povedou kroky bývalého reprezentanta. Bourák, který má doma kompletní sbírku medailí z mistrovství světa, vyrazí na další zahraniční angažmá – do svých řad ho zlákal francouzský Rouen, odkud mimochodem na východ Čech dorazil útočník Sacha Treille.

Přestupy v TELH: Návraty Koukala, Šmída či Gulaše, ale i řada cizinců »

Po zámořské zkušenosti, kde si coby mladík připsal v NHL šest utkání za Philadelphii, si Hubáček zahrál také ve Švýcarsku, Rusku a Finsku. Nyní bude světový šampion z roku 2010 nastupovat ve francouzské nejvyšší soutěži.

„Ačkoliv má 37 let, je velmi pohyblivý a má šikovné ruce. Z Jyväskylä, kde působil také Ari Salo (asistent trenéra – pozn. red.) na něj přišlo doporučení. Očekáváme, že týmu předá své bohaté zkušenosti s hraním na nejvyšší úrovni, ať už ve Finsku nebo na mistrovství světa,“ uvedl klub z Normandie na svém Facebooku.

Příchody do HC Dynamo Pardubice:
Daniel Voženílek (RoKi)
Marek Trončinský (Mladá Boleslav)
Ondřej Kacetl (Hradec Králové)
Tomáš Vondráček (Kometa Brno)
Jake Cardwell (Nové Zámky)
Ty Wishart (Banská Bystrica)
Sacha Treille (Rouen)

Odchody z HC Dynamo Pardubice:
Lukáš Nahodil (Kometa Brno)
Jaroslav Hübl (Bremerhaven)
Nicholas Charles Schaus (Magnitogorsk)
Tomáš Kaut (Kladno)
Petr Hubáček (Rouen)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz