Maskoti pro MS 2017? Asterix a Obelix! Symbolizují outsidery

Foto: iihf.com

16. dubna 2016, 11:55

David Jahoda

Přípravy všech reprezentací před blížícím se světovým šampionátem v Rusku vrcholí. V pátek se však připomněli i organizátoři mistrovství světa v roce 2017, které se odehraje v Německu a Francii. Ti totiž představili oficiální maskoty šampionátu. Volba padla na dvě populární komiksové postavičky Asterixe s Obelixem. Maskoti byli odtajněni pomocí videa na webových stránkách IIHF, mistrovství světa 2017 a příslušných sociálních sítích.

„Zejména v Německu mají příběhy Asterixe a Obelixe velkou popularitu. Naši maskoti pomohou zpopularizovat světový šampionát jak v obou pořádajících zemích, tak v zahraničí. Fanoušci a všichni ostatní, kteří se mistrovství světa zúčastní, čeká hodně zábavy,“ nechal se pro iihf.com slyšet Franz Reindl, prezident Německého hokejového svazu a šéf organizační komise MS 2017.

Populární Galové, jejichž autory byli scénárista René Goscinny a kreslíř Albert Uderzo francouzského původu, mají symbolizovat neutuchající boj papírově slabších soupeřů proti velkým favoritům. Tak jako jako Galové vytrvale bojovali proti Římanům. A přesně to bude platit v případě obou pořádajících zemí Německa a Francie. „Pro fanoušky a zúčastněné týmy budou Asterix s Obelixem představovat jakýsi model toho, že nic není nemožné,“ doplnil Luc Tardif prezident francouzské hokejové federace.

Asterix a jeho příběhy, jejichž počátky sahají až do roku 1959, patří mezi nejpopulárnější komiksové série vůbec. Několik příběhů bylo také proměněno do filmové podoby. Do dnešního dne existuje 36 komiksových svazků, které jsou přeloženy do 111 světových jazyků. Sport se už v dobrodružstvích Astrixe a Obelixe objevil, konkrétně se jednalo o olympijské hry. Poprvé se však stane, že budou obě postavičky spojeny s ledním hokejem.

Diváci, kteří se přijedou podívat do dějišť příštího světového šampionátu, tedy německého Kolína nad Rýnem a hlavního města Francie Paříže, se mohou těšit na několik živých vystoupení obou maskotů. Organizátoři světového šampionátu v roce 2017 také využijí obou postav jako hlavního propagačního produktu. Mistrovství světa v Německu a Francii bude probíhat od 5. do 21. května 2017. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz