Malíček mu visel na vlásku, ale hrál dál. Pak mi ho přišili, culí se Červený

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Moc hezký pohled to nebyl. Hokejisté Hradce se v prodloužení rvali s Libercem o výhru, v jednom z tuctových střetů u mantinelu byl i útočník Mountfieldu Rudolf Červený. Ten si však ze souboje odnesl pořádně krvavou ránu. Jeden z libereckých hráčů mu totiž bruslí přeřízl malíček. S vážným zraněním Červený pokračoval ve hře, teď jej ale čeká skoro dvouměsíční klid od hokeje. Jak se to seběhlo?

„V prodloužení jsme hráli oslabení tři na čtyři a s protihráčem jsme se srazili v rohu kluziště. Když jsme vstávali z ledu, přejel mi bruslí malíček,“ vysvětluje.

K vystřídání nebyl prostor, a tak s nepříjemným zraněním sehrál prakticky kompletní oslabení. „Hrál jsem s tím skoro dvě minuty. Věděl jsem, že je něco špatně. Bolelo mě to, ale během hry není čas si zkontrolovat zranění. Když jsem přijel ze střídání, sundal jsem si rukavici a koukám, že mi malíček visí na vlásku,“ směje se Rudolf Červený.

„Byl jsem docela v šoku. Naštěstí mi doktor hned sešil šlachu, která byla přeřízlá, a taky přetržené postranní vazy a pouzdro. Byla to otevřená zlomenina. V podstatě mi musel celý malíček přišít zpátky,“ popisuje.

Parťáci jej posílali na nájezd, jiní se málem skáceli

Překvapeni byli také jeho spoluhráči na střídačce. „Někteří kluci, kteří to viděli, obraceli oči v sloup a málem se skáceli. Jiní si dělali srandu, že pojedu nájezd. Většina to ale vůbec nevěděla. Dozvěděli se to až druhý den,“ pokračuje hradecký útočník.

Situace mohla dopadnout mnohem hůř, lékaři Hradce odvedli dobrou práci. „Zpočátku to bylo docela bolestivé. Dojížděl jsem do nemocnice na kapačky. Na čtrnáct dní jsem dostal antibiotika. Vypadá to, že budu mít zhruba sedmitýdenní pauzu,“ hlásí Červený. „K hokeji zranění patří. Už jsem měl dřív nějaké zlomeniny. Prsty, žebra… Takové na pohled ošklivé zranění ale ještě ne. Ani doktor asi něco takového při hokeji jen tak nevídá,“ dodává.

„Když jsem přijel ze střídání, sundal jsem si rukavici a koukám, že mi malíček visí na vlásku.“

Poraněný malíček se prý hojí rychle. „Teď po pěti dnech už to vypadá dobře. Díky tomu, že mi jej doktor hned přišil, by měl prst normálně fungovat. Navíc se mi to stalo na pravé ruce, takže nyní dělám prakticky všechno levačkou. Je to nezvyk. Spíš mě ale štve, že se mi zrovna dařilo,“ mrzí borce, který má zkušenosti z národního týmu. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz