Luňák: Zkušenost u Slavie je obrovská. My ze začátku koukali jak z jara

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Prostějov dal ve třech doposud odehraných zápasech prvoligového čtvrtfinále jen pět branek. Z útočníků bodovali pouze Matouš Venkrbec, Lukáš Luňák a Jiří Cetkovský, tedy členové elitní jestřábí formace. Přidají se k nim v sobotu večer i ostatní lajny?

Bude to potřeba. Jinak Prostějovu hrozí konec sezony.

„Děláme, co můžeme. Na ledě jsme nechali maximum, ale musíme dávat šance, které si vytvoříme," hlásí Luňák. „Z naší strany to byl v pátek asi nejlepší výkon v sérii. Bohužel, už je to v háji. Je to škoda. Ale ještě nás musí porazit jednou."

Jestřábi mají po třech utkáních nůž na krku. Každé další zaváhání by pro ně znamenalo konec sezony.

Hanákům nepomohlo ani domácí prostředí – po dvou porážkách v Edenu nestačili na sešívané také napotřetí. Prohráli vysoko 2:6, přičemž ještě ve 46. minutě Pražané vedli 5:0. Pak ale skóroval Lukáš Luňák a naděje na zvrat znovu vzplanula.

Bohužel pro Prostějov záhy uhasla.

„Byl jsem rád kvůli fanouškům, protože co v pátek předváděli, to bylo úžasné."

Luňákova branka, stejně jako o dvě minuty později ta Venkrbcova, ale zaplněný stadion potěšila. „Za gól jsem byl rád kvůli fanouškům, protože co předváděli, to bylo úžasné. Už v Praze, kde jsme prakticky hráli doma. Hlavně kvůli nim, když přišli v takovém počtu (4 755, pozn. redakce), jsme chtěli nějaký gól dát," uvedl Luňák. „Bylo mi líto, když to bylo pět nula a oni pořád nepřestávali fandit. Tak jsem rád alespoň za tuhle malou náplast, kterou jsme se jim trochu odvděčili."

V čem podle šestadvacetiletého forvarda spočívá největší síla soupeře?

„Slavia má nesmírně silný a zkušený tým. Platí to pro všechny čtyři lajny. V té čtvrté jim hrají Kašpařík a Bahenský, což jsou hráči, kteří mají víc extraligových startů než celý náš tým dohromady," přiznává šikovné křídlo Venkrbcova útoku. „V prvním zápase jsme doplatili na to, že tři čtvrtě týmu play off pořádně nehrála. Koukali jsme jak z jara."

V delší pauze mezi koncem základní části a začátkem čtvrtfinále příčinu neúspěšného vstupu do série nehledá. „To ne. Oni jsou na tom stejně, navíc jsme aspoň mohli doléčit zranění. Měli jsme nějaké zdravotní problémy, některé máme. O tom ale moc nechci mluvit, třeba až po konci sezony," nastiňuje.

„Měli jsme nějaké zdravotní problémy, některé máme. O tom ale moc nechci mluvit, třeba až po konci sezony."

„Je to škoda, ale jak říkám, my se nevzdáváme. Musí nás porazit ještě jednou. Jsme odhodlaní jim to překazit a udělat pro to naprosto všechno."

Choreo prostějovských fanoušků před zápasem se Slavií.

Choreo prostějovských fanoušků před zápasem se Slavií. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Venkrbec: Výhru si zasloužíme. Hlavně fanoušci
Před utkáním obdržel hodnotné ceny za vítězství v anketě Sympaťák WSM Ligy. Dal gól a na další asistoval. Přesto byl po zápase smutný. Prostějov nezvládl utkání roku a dostal se do velmi složité situace. V sobotu už je potřeba vyhrát. Za celou sezonu si to zasloužíme. Hlavně fanoušci," tvrdí Venkrbec. 

„Série končí až po čtvrtém vítězném utkání. Zatím to tak není, budeme bojovat dál," potvrzuje trenér Jestřábů Kamil Přecechtěl.

Ten postrádá Michala Dragouna, který se před začátkem vyřazovacích bojů vrátil do Sparty. „V play off, zvláště v utkáních s takovým soupeřem, který má spoustu zkušeností, by chyběl kterýkoliv hráč, co hrál v extralize. Michal ty zkušenosti má, patřil k našim nejlepším hráčům i celé soutěže. Samozřejmě, že chybí."

Ceny pro Matouše Venkrbce předali zleva Michal Slavík (zástupce firmy eSports.cz), Josef Kameník (obchodní manažer BPA sport marketing), Monika Čechová (projektová manažerka společnosti WSM) a Pavel Setikovský (manažer WSM Ligy).

Ceny pro Matouše Venkrbce předali zleva Michal Slavík (zástupce firmy eSports.cz), Josef Kameník (obchodní manažer BPA sport marketing), Monika Čechová (projektová manažerka společnosti WSM) a Pavel Setikovský (manažer WSM Ligy). | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz