<

Lotyš Bukarts o céčku, nové štaci i Zlíně: Navždy zůstane v mém srdci

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

5. května 2018, 17:23

Adam Bagar

(HERNING, od našeho zpravodaje) V přípravě to Lotyšům příliš nešlo. Ale do mistrovství světa v Dánsku vstoupili vítězně, když v prodloužení dokonali parádní obrat nad Norskem z 0:2 na 3:2. "Úvodní zápas na turnaji je vždycky strašně důležitý pro pohodu a sebevědomí," pokyvuje lotyšský kapitán Roberts Bukarts, kterého čeští fanoušci dobře znají z tříletého působení v extraligovém Zlíně.

Lotyšům se výsledkově nepovedla první část, v níž nabrali dvougólové manko. Podle Robertse Bukartse to ale nebylo o špatné hře jeho týmu. "Nezáleží na tom, jaké dostanete góly, protože se počítají všechny, ale první byl z velkého úhlu, při druhém potom dobře clonili před brankou. Myslím, že jsme byli lepší, to jsme pak taky potvrdili."

Lotyši byli v duelu lepší, což od druhé třetiny začali potvrzovat také gólově. "Nic jsme neměnili, hráli jsme pořád to stejné. Jen jsme potřebovali jeden gól, abychom se nakopli. Nakonec jsme zápas otočili a máme dva body. Je to pro nás velká výhra," září lotyšský útočník po výhře 3:2 po prodloužení, kterou trefil dvougólový Rudolf Balcers.

Kapitánské céčko je pro Bukartse obrovská čest

Pro každý tým je vždycky důležité do turnaje dobře vstoupit a Lotyšům se to povedlo. "Úvodní utkání na takovém turnaji je samozřejmě hodně moc důležité, zejména z důvodu sebevědomí a pohody. Nyní ji máme a můžeme se společně jako tým zlepšovat. Máme spoustu nových kluků a věřím, že naše spolupráce bude fungovat lépe a lépe."

Starší z bratrů Bukartsových v Herningu nosí na dresu kapitánské céčko. "Je to pro mě obrovská čest, ale pro mě se nic nemění," líčí sedmadvacetiletý střelec. "Jsme tady jako jeden tým. Jeden se prosadí teď, další zase o den později. Všichni hrají obětavě, blokují střely a vytváří to pravou týmovou chemii," dodává exzlínský hokejista.

"Život jde dál a vy se posouváte. Jak říká Jose Mourinho ve své knížce, každý by měl za život změnit svou práci. Změnit něco, aby se stal lepším."

Berany opouští po třech sezonách. "Život jde dál a vy se posouváte. Jak říká Jose Mourinho ve své knížce, každý by měl za život změnit svou práci. Změnit něco, aby se stal lepším," pokyvuje Roberts Bukarts. "Už se těším na nové angažmá, ale teď se o tom nechci bavit, moje myšlenky jsou spojené s lotyšským národním týmem," sděluje.

Hodně se mluví o jeho přesunu do Třince. "Teprve uvidíme, co bude dál." Každopádně na Zlín, kde odehrál poslední tři sezony, bude vzpomínat moc rád. "Bylo to úžasné, navždy to pro mě bude speciální místo. Cítil jsem se tam jako doma, navždy zůstane v mém srdci. Moc jsem si to užíval a všechno bylo tak, jak mělo být," zakončuje Bukarts.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz