Litvínov vyhrál doma podvanácté v řadě. Diváci nás ženou, děkuje Hübl

Foto: Facebook Hokej Litvínov

V osmadvacátém kole se proti sobě postavili hokejisté Litvínova a zlínského PSG. Utkání rozhodl až ve čtyřiačtyřicáté minutě norský internacionál v dresu Vervy Daniel Sørvik. Pro domácí Chemiky to bylo dvanácté vyhrané utkání na domácím ledě v řadě. „Diváci nás hodně ženou a drží dlouhou dobu. Zaplaťpánbůh jim to splácíme výhrami a oni na nás snad chodí i rádi," oplýval po utkání dobrou náladou litvínovský matador Viktor Hübl.

Když to pojmeme trošku legračně, tak by se to dalo popsat jako další pohodové vítězství.
(smích) Tady se vždy hraje až do konce, diváci už jsou asi zvyklí. Je to další z těch našich klasických zápasů, ale zaplaťpánbůh s vítězným koncem a bereme tři body.

Měli jste motivaci po výprasku v Olomouci ukázat, že to byl pouze krátkodobý výpadek?
Ano, tohle jsme zažili i po Brně. Asi je to lepší, protože si člověk zase sedne na zadek. Vrátili jsme se k naší hře, i když první třetina byla trochu opatrnější. Zlín vůbec nehrál špatně, aktivně napadal a dělal nám problémy. Od druhé už to bylo lepší, podařilo se nám dát gól. Bohužel nás zase srazil hloupý gól zpoza brány. Naštěstí se nám podařilo dát druhého a zvítězit.

Ve druhé třetině jste mohli utéct na větší brankový rozdíl a bylo by to klidnější.
Spálili jsme hodně šancí, to byla velká škoda. Bylo z toho nakonec zase obrovské drama, ale nakonec s dobrým koncem.

Byla to už několikátá výhra o jediný gól. Je to ukázka vaší pohody, že jste to snad podesáté dokázali ubojovat?
Myslím, že tyhle zápasy jsou lepší, než kdybyste vyhráli o hodně gólů. Člověk si po vysoké výhře myslí, že to půjde všechno samo. Vydřené zápasy jsou pro nás daleko lepší.

V čem je vaše kouzlo, že ten závěr vždy brilantně zvládnete?
Bylo to na naší straně trochu štěstí, ale to k tomu asi patří. Zlom byl zřejmě po třech prohraných zápasech zkraje sezony. Od té doby ta utkání otáčíme a vyhráváme o jednu dvě branky. Postupně přicházela pohoda a teď už věříme, že to dokážeme v každém utkání.

„Člověk si po vysoké výhře myslí, že to půjde všechno samo. Vydřené zápasy jsou pro nás daleko lepší."

Prodloužili jste unikátní bilanci. Vyhráli jste doma podvanácté v řadě.
Je to dobré. (smích) Diváci nás hodně ženou a drží dlouhou dobu. Zaplaťpánbůh jim to splácíme výhrami a oni na nás snad chodí i rádi. Doufám, že to takhle bude pokračovat co nejdéle.

Bodů sbíráte hodně. Bavíte se už i o šestce, protože je za vámi půlka sezony a pořád jste hodně nahoře.
To asi ne. Pořád je před námi druhá půlka sezony, i když tabulka se zajímavě rozděluje. Na nějaké předčasné taktizování je ale hodně brzo. Musíme jít zápas od zápasu a uvidíme na konci. Musíme posbírat co nejvíce bodů, pak to sečteme a snad to dopadne.

Jste poučen z loňské sezony, kdy si dáváte pozor na „velká“ prohlášení o tabulce.
Já už jsem poučen z více sezon před tím. (smích) Už párkrát se to nepěkně otočilo. Chceme a budeme hrát až do konce, to je vše.

Videorozhovor s litvínovským Tomášem Pavelkou:

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz