Litvínov rozbíjí stereotyp. Nejdřív led, potom soustředění na Kypru

Foto: hcverva.cz

9. června 2017, 12:17

Adam Bagar

Letní přípravu vnímá většina hráčů jako nutné zlo, ti litvínovští jistě nejsou výjimkou. Severočeši už pod taktovkou kondičního kouče Ondřeje Ježka dřou víc než sedm týdnů, na ten osmý se ale těšili jako malí kluci. Nejen proto, že v neděli zahájí soustředění na Kypru. Už ve čtvrtek se totiž poprvé představili také na ledě.

"Je to pro kluky zpestření. Většinu tréninků trávíme v posilovně nebo venku na fotbalovém hřišti. Led je klukům samozřejmě bližší, takže to rozbije nějaký ten stereotyp letní přípravy," pokyvuje na klubovém webu kondiční trenér Ondřej Ježek, jenž má suchou přípravu prvního týmu už třetím rokem pod palcem.

"Led je pro kluky zpestřením. Většinu tréninků trávíme v posilovně nebo venku na fotbalovém hřišti."

Litvínovští borci se až dosud potili mimo ledovou plochu, více než sedm týdnů. Až ve čtvrtek odpoledne se dočkali stále oblíbenějšího zařazení ledu do prvního přípravného bloku. Výběr hlavního trenéra Radima Rulíka se sešel před čtvrtou hodinou odpoledne a poprvé v sezoně natěšeně vyjel na ledovou plochu.

První část úvodního tréninku se nesla v poklidném duchu, hráči si po delší pauze zase zvykali na svou výstroj. Ani poté nečekají litvínovské hráče nikterak náročné tréninky. "Na ledě teď chceme pracovat hlavně na individuálních dovednostech a nezaměřovat se zatím na těžší věci," prozrazuje šéf litvínovské přípravy.

L. Doudera mění Třinec za Litvínov. Verva jedná s Norem i Kanaďanem »

Pobytem na ledové ploše si oživuje suchou přípravu stále víc mančaftů, v Litvínově k tomuto kroku sáhli už v loňské sezoně. "Je to přínosem hlavně pro starší hráče, ti si nemohou dovolit být třeba tři měsíce bez ledu. Pak je tělo náchylnější na zranění, takže proto nám vyhovuje, že hráči budou v kontaktu s ledem."

Severočeši ve zbývající fázi přípravy budou využívat led pravidelně. Samozřejmě s výjimkou soustředění, už v neděli čtvrtfinalista loňského ročníku odlétá k moři na Kypr. Nejspíš už také s kvartetem posil, brankářem Pavlem Kantorem, beky Stanislavem Dietzem a Lukášem Douderou či útočníkem Filipem Heltem.

Příchody do HC VERVA Litvínov

Filip Helt (Sarnia)
Pavel Kantor (Prostějov)
Stanislav Dietz (Hradec Králové)
Lukáš Doudera (Třinec)

Odchody z HC VERVA Litvínov

Filip Pavlík (Hradec Králové)
Jaroslav Janus (Slovan Bratislava)
Tomáš Halász (Znojmo)
Rostislav Martynek (Frýdek-Místek)
Tomáš Frolo (Vsetín)
Semjon Babincev (Chabarovsk)
Tomáš Pavelka (Sparta Praha)
Robin Hanzl (Nižněkamsk)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz