Litvínov hlásí další nové tváře, pomoci mají Mikúš, Čutta a Marek Růžička

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

26. ledna 2018, 13:40

Václav Jáchim

Po úterní domácí porážce s Jihlavou spadli na poslední příčku extraligové tabulky, hokejisté Litvínova nutně potřebují zabrat a s ohledem na útlum také trošku okysličit kádr. První nové tváře dorazily před několika dny, nástup ohlásil rakouský zadák Florian Iberer, proti Dukle nastoupili jiný zadák Aleš Pavlas a útočník Jaroslav Kůs. Teď je tady další várka čerstvých noviců. Vedení Vervy uzavřelo smlouvy do konce ročníku se slovenským útočníkem Jurajem Mikúšem (na snímku), obráncem Jakubem Čuttou a také s dalším ofenzivním hráčem Markem Růžičkou.

Všichni tři hokejisté se bleskově přesunuli do nového působiště a měli by nastoupit v podvečerním duelu proti Spartě. Krušnohorci neměli času nazbyt. Aby nové tváře mohly případně pomoci v baráži, musejí v barvách týmu sehrát 15 soutěžních utkání. Dnešní bitva se Spartou je poslední možností, jak limit ještě stihnout a dostát pravidlům.

Juraj Mikúš se do Litvínova stěhuje ze Slovanu Bratislava, kde hrál ruskou Kontinentální ligu. Bývalý útočník Olomouce se po odmlce vrací mezi mantinely tuzemské nejvyšší soutěže, nyní ale oblékne dres jiného klubu. "Dohodli jsme se s vedením Slovanu, že Juraje po zbytek sezony uvolní. Slovan nepostoupí do play off, po olympijské přestávce čekají tým poslední dvě utkání základní části," řekl hokej.cz Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, která vicemistra světa 2012 zastupuje.

Mikúš sehrál v této sezoně za Slovan 49 utkání KHL, v nichž si připsal sedm branek a devět asistencí. Dřív nastupoval mj. za pražského Lva, finské Turku nebo na farmě Los Angeles. Kádr litvínovské Vervy, kterou po odvolání Radima Rulíka vede jako hlavní kouč Jiří Šlégr, doplní také jiný útočník Marek Růžička. Bývalý hokejista Třince letos hrál WSM Ligu za Frýdek-Místek, nedávno přešel do slovenského Trenčína. Ovšem teď jde zase zpátky mezi českou elitu. Účastník MS dvacetiletých stihl v trenčínské Dukle šest duelů slovenské extraligy, zaznamenal gól a dvě nahrávky.

Poslední nové jméno míří v Litvínově do obrany, defenzivě Vervy by měl pomoci zkušený Jakub Čutta. Juniorský mistr světa 2001 aktivně působil na vrcholové úrovni naposledy během sezony 2015-16, kdy hrál ve švédském druholigovém týmu Västeräs IK. Liberecký odchovanec a někdejší reprezentant v minulosti okusil NHL ve Washingtonu, ruskou KHL hrál v Nižněkamsku či Traktoru Čeljabinsk. Kvalitní služby odváděl Karlovým Varům, Liberci a Mladé Boleslavi, část ročníku 2014-15 strávil šestatřicetiletý rodák z Jablonce v Pardubicích.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz