<

Liberecká lokomotiva funí dál! Zase se zadařilo, kvituje Lakatoš

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Pouze pět zápasů libereckých Bílých Tygrů letos skončilo prohrou Severočechů v základní hrací době. Dobře namazaný stroj navíc v pátečním utkání s Olomoucí překonal další pomyslnou metu. Po překonání historické série v počtu vyhraných utkání v řadě, dokázali svěřenci trenéra Filipa Pešána porazit poprvé v sezoně Kohouty.

Vzhledem k dohrávce pražské Sparty mají navíc šelmy náskok na čele těžko uvěřitelných šestnáct bodů. Dominují i ve statistice vstřelených (125) a inkasovaných branek (78). Nic na výborném výkonu hokejistů z města pod Ještědem nezměnila ani absence pravého křídla elitní formace Michala Řepíka, za kterého hbitě zaskočil Bulíř. Posun formací vytvořil místo i pro sedmnáctiletého libereckého debutanta Marka Zachara.

Mladičký odchovanec severočeského celku nastupoval po boku dvojice Vlach-Stránský a nevedl si vůbec zle. Na ledě strávil něco málo přes šest minut a jedním pokusem ohrozil Konrádovu branku. „Dozvěděl jsem se o tom ve čtvrtek večer. Volal mi Petr Haken, trenér juniorky, že mám v pátek nastoupit na zápas s áčkem. Byla to neuvěřitelná zpráva. Hlavně jsem se soustředil, abych ze sebe vydal co nejlepší výkon a abych svou šanci co nejlépe využil," prozradil po utkání Zachar.

 

Nicméně v první třetině to jednoznačnou záležitost nevypadalo. Modro-bílí měli sice více než jednoznačnou převahu (k prvnímu ohrožení Lašákovy brány se Olomouc dostala až v čase 10:43), nicméně fantastické zákroky strážce svatyně Kohoutů udržovaly bezbrankové skóre. Nejefektivnější zásah vytasil maskovaný muž proti Vampolově jedovce z velké blízkosti po chytré přihrávce Ševce.

"Je skvělé, že se nám zadařilo. Konečně jsme je dokázali porazit, nicméně v neděli máme dalšího těžkého soupeře a musíme se na něho důsledně připravit,"

Dvakrát v letošní sezóně dokázala Mora tlak Tygrů ustát, tentokrát to ale bylo přesně naopak. Téměř šest tisíc fanoušků hnalo svůj celek za vítězstvím a během prostřední dvacetiminutovky se prosadili hned tři domácí střelci - Bakoš, Radivojevič i Lakatoš. Čtvrtý úspěch navíc přidal v závěrečném dějství Petr Jelínek a o vítězi bylo rozhodnuto.

„V první části jsme si vytvořili spoustu šancí, ale Braňo (Branislav Konrád) opět čaroval. O přestávce jsme si řekli, že se ještě víc musíme tlačit před bránu, a že tam něco padne. Myslím, že když jsme dali první branku, měli jsme osud zápasu definitivně ve svých rukou. Třetí perioda se víceméně už jen dohrávala," hodnotil průběh střetnutí Branko Radivojevič.

"Je skvělé, že se nám zadařilo. Konečně jsme je dokázali porazit, nicméně v neděli máme dalšího těžkého soupeře a musíme se na něho důsledně připravit," doplnil slova svého spoluhráče Dominik Lakatoš.

Na zásadní otázky, které si zřejmě všichni extraligoví fanoušci pokládají, prozatím stále nemáme odpověď. Zastaví se liberecký kolotoč? Sníží se obrovská produktivita, povolí doposud pevná obrana? V Liberci si samozřejmě přejí co nejdelší setrvání ve stavu euforie, nicméně konec základní části je stále daleko za obzorem.

Sestřih utkání Liberec - Olomouc

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz