Lauko, Blümel, Zábranský a další. Bruk nominoval na Hlinkův memoriál

Foto: Karel Švec, cslh.cz

26. července 2017, 18:07

Adam Bagar

Reprezentační osmnáctka má za sebou kemp v Třemošné i dva zápasové testy ve Švýcarsku, nyní už se soustředí na vrcholnou domácí akci. Už v pondělí 7. srpna vypukne v Břeclavi další díl prestižního Memoriálu Ivana Hlinky, který Češi loni ovládli. Zlato letos obhajují hráči ročníku 2000, trenéři Bruk, Martinec a Studnička už oznámili finální nominaci.

„Připravovat se budeme stejně jako na jiný turnaj nebo mistrovství světa. Kluky nemíníme dostávat pod větší tlak, než chceme, ani nebudeme úmyslně ubírat. Máme svoji standardní filosofii, jak s nimi chceme pracovat. Ačkoli to v Břeclavi bude velký turnaj, tak nechceme dělat extrémní změny,“ přiznal hlavní kouč David Bruk.

"Vnímáme, že je to největší mládežnický podnik u nás, chtěli bychom se prezentovat kvalitním výsledkem."

Nová osmnáctka má za sebou dvě soustředění. Zatímco to červnové bylo spíš seznamovací, druhý sraz už byl zaměřen na pilování herního systému, organizaci hry a další nutné prvky. Součástí akce byla také dvě přípravná utkání, čeští mladíci se představili ve Švýcarsku, kde na ledě Romanshornu svedli dvě pořádně vyrovnané bitvy.

Zatímco v pondělí po brance Štěpána Pokorného ztratili hubený náskok z úvodního dějství a padli 1:2, o den později už si připsali výhru 4:3. Junioři vedli už po devíti minutách 3:0, když se postupně prosadili Jakub Lauko, Matěj Pekař a Petr Čajka, ale nakonec se ještě strachovali o triumf. Klíčový gól obstaral brněnský Adam Gajarský.

Po přípravném kempu trenéři oznámili nominaci na Memoriál Ivana Hlinky, oproti poslední akci provedli jen pár změn. Pozvánku obdrželo 23 hráčů. Jenom mezi osmnácti náhradníky figurují Vít Seemann se Štěpánem Pokorným, šanci naopak dostali útočníci Vojtěch Kropáček z pražské Sparty a Jan Matiášek, jenž slavil titul s Plzní.

Mezi smetánkou ročníku 2000 nechybějí například útočníci Jakub Lauko a Matěj Blümel či obránce Libor Zábranský. Ve výběru najdeme i několik krajánků. Zdeněk Sedlák působí ve finském Oulu, Petr Čajka ve švýcarském Zugu, Ondřej Pavel v nižší zámořské soutěži a Matěj Pekař má namířeno do univerzitního týmu Nebraska-Omaha.

Reprezentanti se v Břeclavi sejdou už v úterý 1. srpna, před samotnou akcí sehrají v sobotu 5. srpna ještě tradiční generálku proti Kanadě. O dva dny později začíná prestižní turnaj, na němž se v základní skupině postupně utkají se Švýcary, Švédy a Američany. Skupinu v Bratislavě pak odehrají domácí Slováci, Finové, Kanaďané a Rusové.

Češi obhajují zlato, nová osmnáctka už se na domácí podnik před natřískanými břeclavskými tribunami těší. „Bude to velká akce. Turnaj je špičkově obsazen, ve skupině máme Ameriku, Švédsko a Švýcarsko. Vnímáme, že je to největší mládežnický podnik u nás, chtěli bychom se prezentovat kvalitním výsledkem,“ velí trenér Bruk.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Nominace reprezentační osmnáctky na Memoriál Ivana Hlinky (7. – 12. srpna 2017, Břeclav)

Brankáři:
Lukáš Dostál (Kometa Brno), Daniel Dvořák (Hradec Králové), Kristián Kolář (Plzeň).

Obránci:
Libor Zábranský ml.Daniel Kowalczyk (oba Kometa Brno), Jan Dluhoš (Zlín), František Klejna (Karlovy Vary), Zack Malík (Vítkovice), Jakub Adámek (Třinec), Tomáš Dajčar (Olomouc).

Útočníci:
Adam Gajarský, Karel Plášek ml. (oba Kometa Brno), Michal Kvasnica  (Třinec), Jakub Lauko (Chomutov), Dominik Arnošt, Vojtěch Kropáček (oba Sparta Praha), Matěj Pekař (Univ. Nebraska-Omaha, NCAA), Zdeněk Sedlák ml. (Oulu, Finsko), Ondřej Pavel (Iowa Wild AAA, T1EHL), Matěj Blümel (Pardubice), Jan Jeník (Liberec), Jan Matiášek (Plzeň), Petr Čajka (Zug, Švýcarsko).

Náhradníci:
Dominik Sklenář (Hradec Králové), Vojtěch Dobiáš (Zlín), Tomáš Koblížek, Radek Procházka, Vít Seemann (všichni Chomutov), Vojtěch Střondala, Matěj Svoboda (oba Kometa Brno), Petr Had, Jan Šír (oba Liberec), Jakub Michálek (Třinec), Štěpán Pokorný (Tampa Scorpions, NAPHL), František Řehák (Kloten, Švýcarsko), Jan Grim (Slavia Praha), Tomáš Vlk (Pardubice), Radek Haas (Mladá Boleslav), Jakub Kašpar, Otakar Šik (oba Karlovy Vary), Adam Zich (Kladno).

Realizační tým:

Manažer týmu: Petr Studnička.
Hlavní trenér: David Bruk.
Asistenti trenéra: Tomáš Martinec a Petr Studnička.
Trenér brankářů: Jiří Sklenář.
Video trenér: Michal Rejzek.
Lékař: MUDr. Jan Alt a MUDr. Miroslav Budoš.
Masér: Václav Vejvoda.
Hospodáři: Jiří Šrámek a Jan Vejvoda.
Fyzioterapeut: Lukáš Helm.

Přípravné utkání před Memoriálem Ivana Hlinky:

Sobota 5. srpna:
18:30 Česko – Kanada (Břeclav)

Program Memoriálu Ivana Hlinky 2017:

Pondělí 7. srpna:
15:30 USA – Švédsko (Břeclav)
15:30 Kanada – Rusko (Bratislava)
19:00 Česko – Švýcarsko (Břeclav)
19:00 Slovensko – Finsko (Bratislava)

Úterý 8. srpna:
15:30 Švýcarsko – USA (Břeclav)
15:30 Finsko – Kanada (Bratislava)
19:00 Česko – Švédsko (Břeclav)
19:00 Slovensko – Kanada (Bratislava)

Středa 9. srpna:
15:30 Švédsko – Švýcarsko (Břeclav)
15:30 Rusko – Finsko (Bratislava)
19:00 Česko – USA (Břeclav)
19:00 Slovensko – Kanada (Bratislava)

Pátek 11. srpna:
14:00 Utkání o 5. nebo 7. místo (Bratislava)
15:30 Utkání o 5. nebo 7. místo (Břeclav)
17:30 Semifinále (Bratislava)
19:00 Semifinále (Břeclav)

Sobota 12. srpna:
15:00 Utkání o 3. místo nebo finále (Bratislava)
17:30 Finále nebo utkání o 3. místo (Břeclav)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz