Kvasnička po debutu v play off: Liberec nás k ničemu nepustil

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

20. března 2017, 21:28

Lucie Mužíková

Plzeň na vlastním ledě nezvládla druhé utkání proti Liberci a podlehla jednoznačně 0:4. Duel měl naprosto opačnou tvář než jeho nedělní předchůdce a byli to hosté, kdo po jeho většinu hráli první housle. Indiány tak může těšit aspoň jeden debut ve vlastních řadách – talentovaný obránce David Kvasnička naskočil do svého prvního zápasu mezi seniory ve vyřazovacích bojích a rozhodně nezklamal.

O osudu čtvrtého pokračování velice pohledné čtvrtfinálové série bylo prakticky rozhodnuto už po první třetině. Indiáni se nedostali takřka na puk a Tygři kontrolovali zápas. A proměňovali šance. „Od začátku utkání jsme byli horším týmem. Liberec hrál o sto procent lépe než včera a k ničemu nás nepustil. Říkali jsme si po první třetině, že se musíme zlepšit, že to takhle nepůjde… Jenže to zlepšení nepřišlo, a takhle to dopadlo,“ smutnil po utkání David Kvasnička.

Na rozdíl od třetího zápasu, kdy indiáni bez bázně a hany na papírového favorita vlétli a nutili mu svůj styl hry, se v pondělí Západočeši často jen dívali, jak hosté kombinují. „Začátek zápasu je vždycky ohromně důležitý. Od prvního střídání se pak odvíjí úvodních deset minut. My ho neměli vůbec dobré, Liberec byl od začátku aktivnější, přestřílel nás a my si nevytvořili žádné šance,“ pokračoval reprezentační obránce. Jedinou šanci, jak utkání alespoň zdramatizovat, měli indiáni podle Kvasničky v početních výhodách. „Ale to jsme se neprosadili. Nedařila se nám ani oslabení, v nich jsme třikrát inkasovali. A tohle dohromady rozhoduje.“

Kvasnička byl v předzápasové sestavě uvedený jako obránce číslo sedm. Ale do hry se dostal už v průběhu první třetiny. „Trenér mi řekl, že se mám připravit, že půjdu hrát. Naskočit do rozjetého zápasu není nic příjemného, tak jsem se rozcvičil a šel na to. Naštěstí to z mé strany bylo docela dobré,“ oddychl si teprve sedmnáctiletý bek.

Byť se jednalo o jeho premiéru v play off seniorské kategorie, s Libercem se v dresu dospělé Plzně už střetl. „To je pravda, hrál jsem proti nim už v základní části, takže jsem si aspoň vyzkoušel, jaký hrají hokej. Všichni mi o tom vyprávěli, že mají výborný systém. To se potvrdilo, protože jsme prohráli 0:5. Ale tohle bylo utkání play off, takže to bylo z jejich strany ještě lepší,“ pokračoval Kvasnička.

Ten má konec sezony nezvykle plný. Jeho hokejový diář je hustě popsán zápasovými povinnostmi. Však si přečtěte, co odchovanec modrobílého hokeje stihl za posledních 10 dní: „Minulou sobotu jsem hrál první zápas v letošní sezoně za starší dorost a povedlo se mi přispět k postupu do semifinále přes Chomutov. Hned potom jsem odjel za áčkem do Vítkovic, kde jsme oslavili postup do čtvrtfinále. V úterý jsem hrál za juniory a s nimi jsme postoupili do semifinále. Ve čtvrtek jsem se znovu hlásil u staršího dorostu a radoval se s klukama z postupu do finále. No a v neděli se zase hlásil v kabině áčka,“ vyjmenovával sám Kvasnička. Za seniory byl v neděli připravený jako sedmý bek a v pondělním zápase se už proháněl na ledě.

Jde vůbec v tak krátkém časovém úseku přehledně přehazovat výhybky a zvládat specifika, která každá z věkových kategorií má? „Každá má něco do sebe a je úplně jiná. Největší rozdíl je mezi juniorkou a áčkem, to se nedá vůbec srovnat. Je těžké se s tím srovnat, ale dá se to zvládnout,“ mávne rukou sedmnáctiletý David Kvasnička.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz