Kvapil se znovu vydá do KHL, z Komety má namířeno do Chabarovsku

7. dubna 2017, 16:20

Václav Jáchim

Bojuje v semifinále Generali play off, Marek Kvapil (na snímku) je s brněnskou Kometou poslední výhru od postupu do finále. Mistr světa 2010 se plně soustředí na své povinnosti, rád by s Kometou oslavil titul. Nicméně Kvapil už myslí na budoucnost. Zkušený bruslař a střelec podle všeho zamíří znovu do KHL, o jeho služby má zájem Amur Chabarovsk. "Je pravda, že klub o Marka stojí. Proběhly kontakty, na nečem jsme domluveni. Ale smlouva zatím podepsána není," konstatuje hráčův agent Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Informaci přinesly webové stránky Amuru Chabarovsk, kde je uvedeno, že klub uzavřel dohodu o příchodu českého útočníka. "S Amurem vedeme jednání, nicméně kontrakt ještě podepsán nebyl. Všechno dořešíme až po sezoně. Teď je Marek hráčem Komety a soustředí se výhradně na play off," doplňuje Spálenka.

Útočník s reprezentačními zkušenostmi přišel do Komety před rokem poté, co oblékal dres Záhřebu a Nižněkamsku. Předtím hrál Kvapil ruskou soutěž také za Dynamo Moskva, s nímž slavil zisk Gagarinova poháru, ročník 2014-15 strávil v Čerpovci. Někdejší útočník Slavie či Vítkovic údajně zaujal i některé švýcarské kluby, příští ročník nicméně zahání v KHL.

Představitelé Amuru po uplynulé sezoně naznačili, že chtějí oživit kádr novými posilami. V klubu zůstává Tomáš Zohorna, jenž má nadále platný kontrakt i pro příští sezonu. Kontrakt naopak vyprší obránci Janu Kolářovi. Oba hokejisté jsou aktuálně v přípravě reprezentace před světovým šampionátem a Amuru odvedli výborné služby.

Ruský tým skončil na dvanáctém místě Východní konference KHL, opět nepostoupil do play off a poslední soutěžní utkání sehrál ve druhé polovině února. Slabší výsledky stály místo trenéra Fahrutdinova, jeho nástupcem se stal dosavadní asistent Martěmjanov. Pozice dalších krajánků v mužstvu drželi Finové Metsola, Kuusela a Ramstedt, posledně dva zmínění útočníci ovšem pokračovat nebudou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz