Kundrátek má před MS jasno: Slovan vymění za Nižnij Novgorod

Foto: Michal Eger

3. května 2017, 17:07

Václav Jáchim

V pátek zahájí s českou reprezentací mistrovství světa, které pro něj bude druhé v kariéře. Ještě předtím má ale Tomáš Kundrátek jasno o dalším angažmá. Konstuktivní obránce, jenž letos odvedl vynikající služby Slovanu Bratislava, mění v Kontinentální lize vzduch. Odchovanec přerovského hokeje jde do Nižného Novgorodu. "Klub měl o Tomáše velký zájem, jednali jsme delší dobu. Výsledkem je roční kontrakt," řekl hokej.cz Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

O přesunu Kundrátka se spekulovalo delší dobu. Během sezony padaly zmínky o zájmu jiných ruských klubů, něco se rýsovalo před lednovou uzávěrkou přestupů v jiných evropských soutěžích. Ale bývalý zadák Washingtonu odmítl, jeho partnerka očekávala narození dítěte a Tomáš jí chtěl být nablízku.

V Kanadě byl osobně u porodu, pak se vydal do přípravy národního týmu před světovým šampionátem. A také řešil další angažmá. "Je pravda, že Torpedo sledovalo Tomáše hodně dlouho. Tým vede lotyšský kouč Peteris Skudra, který Kundrátka zná. Jeho hokejový styl se mu líbí. Tomáš přichází do Nižného Novgorodu na pozici v první obraně," pokračuje Vůjtek.

Jelikož si Kundrátek vedl na východní frontě dlouhodobě dobře, dalo se tušit, že ho Slovan neudrží. O příchodu českého reprezentanta svého času údajně uvažovala Jaroslavl, nakonec se však účastník loňského Světového poháru přesouvá do Torpeda. Slavný klub (před lety ještě jako Gorkij) má velké ambice. Letos buduje nový kádr a hledá kvalitní cizince.

Kundrátek je vítanou posilou. "Co jsem mluvil s vedením, od Tomáše si v týmu hodně slibují. A těší se i on sám. Všechno jsme dolaďovali minulý týden. Když jsme se spolu bavili na turnaji v Českých Budějovicích, Tomáš říkal, že je to pro něj velká výzva. Měl by se stát jednou z opor mužstva, v Nižném Novgorodu znají jeho přednosti v defenzivní práci i s ohledem na ofenzivu," dodává Vůjtek.

Tím pádem padá Kundrátkův případný návrat do NHL. Před časem byly údajně ve hře kontakty s Carolinou, situaci měly sondovat i další kluby. "Je pravda, že jsme se dívali i tímhle směrem. Jenže zájem Nižného Novgorodu byl konstruktivní a dlouhodobý. Tomáše návrh ruského klubu oslovil a rozhodl se, že do Nižného Novgorodu půjde. Podepsal roční smlouvu, směrem k další sezoně má jasno. Teď se může plně soustředit na mistrovství světa," uzavírá Vladimír Vůjtek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz