Krev a zlomený nos za dvě minuty? Junioři Hradce se odebrali do kabin!

Foto: Martin Voltr, mountfieldhk.cz

19. srpna 2015, 18:58

Adam Bagar

Ani v juniorské přípravě není nouze o vyhrocená střetnutí. Dokázali to v úterním utkání junioři Mladé Boleslavi a Hradce Králové, když se zpočátku poklidný zápas rozhodčím vymkl kontrole. Domácího Sedmíka potrestali za ostrý zákrok, po němž si Malík odnesl zlomeninu nosu a také několik stehů, pouze dvouminutovým trestem a rozvířili tím emoce na ledě. "Z bezpečnostních důvodů jsme odešli do kabin," prozrazuje trenér Aleš Krátoška v rozhovoru pro hokej.cz.

Celá situace vznikla přesně v čase 50:51 a odstartoval ji ostrý zákrok boleslavského útočníka Vojtěcha Sedmíka na hradeckého Davida Malíka. "Byl to hrubý faul. Na tom jsme se shodli také s domácím trenérem. Měl na nose velkou tržnou ránu, šili mu ho, všude byla krev a navrch je zlomený. Myslím, že to byl jasný zákrok na vyšší trest, ale rozhodčí Sedmíkovi udělil pouze dvě minuty," kroutí hlavou Krátoška.

"Říkal jsem rozhodčímu, že pokud svůj verdikt nezmění, tak to ukončíme."

Samotný zákrok navíc vyústil v pěstní souboj mezi Vojtěchem Němcem a Štěpánem Havránkem, kteří shodně inkasovali trest na pět minut plus do konce utkání. "A když jsem viděl, jak šly emoce nahoru poté, co hlavní sudí udělil za nebezpečný zákrok na Malíka pouze dvě minuty, tak jsem se rozhodl zápas ukončit. Bál jsem se, že by se to mohlo v závěru zvrhnout a pomlátit," popisuje bývalý zkušený útočník.

"Kluci měli rudé oči. Možná jsme tím ušetřili pár zraněných na obou stranách. Křivda tam byla cítit a posledních devět minut by bylo pro oba týmy nebezpečných," dodává Krátoška, který u hlavního arbitra Jecelína dlouho žádal vyšší trest. "Ale ten mi vůbec nechtěl nic vysvětlit a na našeho zraněného hráče se nepřijel ani podívat. Říkal jsem, že pokud svůj verdikt nezmění, tak to ukončíme." A tak se také stalo.

ELJ s třemi skupinami a závěrečným turnajem, do play off půjde 16 týmů

Předčasný konec ostatně kvitovali také domácí, kteří v tu chvíli vedli 2:1. "Po zápase jsme se bez problémů bavili a probírali to. Shodli jsme se, že to bylo možná k dobru, protože závěr by byl zbytečně vyhecovaný a to do přípravy moc nepatří," líčí hradecký trenér, který na tomto postu zažil předčasně ukončený zápas premiérově. "Jako hráč taková utkání pamatuju, ale jako trenér nikoli," usmívá se Krátoška.

Podle něj vedla k vyostření zpočátku poklidného souboje vyrovnanost skóre. Bruslaři sice vedli 2:0, ale Mountfield v závěru druhé třetiny snížil a ve třetím dějství měl jasně navrch. "Měli jsme tam spoustu přesilovek, domácí začali faulovat a měli jsme šance na vyrovnání. Jakmile je výsledek o gól, tak je to vždy emotivnější než když máte duel rozhodnutý a vedete o šest branek," zakončuje čtyřicetiletý lodivod.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz