Krejčík s Vincourem pokračují v Kometě, Trška končí. A co Erat?

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

5. června 2017, 11:31

Adam Bagar

Skvělá zpráva pro brněnské fanoušky, ale i celou extraligu. Dres Komety bude nadále oblékat reprezentační bek Jakub Krejčík, jedna z klíčových postav letošního play off podepsala novou smlouvu. A na pokračování v Brně se domluvil také útočník Tomáš Vincour. Naopak u Martina Erata dál visí otazník, klub opouští kromě zadáka Jozefa Kováčika také Peter Trška. Úřadující mistr o tom informoval na svém webu.

Obránce Jakub Krejčík na začátku února prožil pořádně smolný návrat mezi tuzemskou elitu, hned v prvním utkání ve Vítkovicích utrpěl po ostrém ataku Michaela Vandase otřes mozku a v základní části už si nezahrál. Ale na play off už byl připraven a více než měsíční pauza mu prospěla. Kromě toho, že si skvěle plnil defenzivní povinnosti, pomohl i bodově.

Krejčíkovi sedla spolupráce s Ondřejem Němcem a patřil k hlavním postavám play off i jízdy Komety, která po 51 letech slavila mistrovský titul. Pětadvacetiletý bek za 14 zápasů nasbíral skvělých 13 bodů za čtyři branky a devět nahrávek a navrch devět kladných bodů. To neuniklo ani reprezentačnímu trenérovi Josefu Jandačovi a Krejčík si zahrál na třetím MS.

Přestupy TELH: Sedm návratů ze zámoří, Norové, Kanaďané i Lotyš »

Trošku se čekalo, že ho Kometa neudrží, ale nakonec na jihu Moravy podepsal nový kontrakt. „Jsme rádi, že jsme se s Kubou domluvili. V Kometě nově podepsal víceletou smlouvu,“ sděluje na klubovém webu majitel, generální manažer a hlavní trenér Libor Zábranský, který šikovného beka Jakuba Krejčíka přivedl do klubu na konci ledna z Kontinentální ligy.

Bývalý hokejista Slavie, Sparty, Lva, švédského Örebro a chorvatského Záhřebu si aktuálně užívá zaslouženého volna, do přípravy brněnského týmu se zapojí později. „Jsem rád, že jsme se dohodli na další spolupráci. V Kometě je skvělá parta, těším se na další sezonu,“ přiznává Jakub Krejčík. Kromě něj prodloužil spolupráci s Kometou útočník Tomáš Vincour.

Věřím, že Martin Erat bude pokračovat v kariéře. A že to bude u nás

„Je to tak, s Tomášem jsme také podepsali novou smlouvu, zůstává v Kometě,“ říká šéf Libor Zábranský na adresu hráče, který v základní části odehrál 39 zápasů a nasbíral v nich 22 bodů za devět gólů a 13 asistencí. V play off přidal pouhých sedm startů, pak se na tréninku smolně zranil. Zbytek semifinálových bojů a hlavně finále tak sledoval jenom z hlediště.

K brněnským tahounům patřil v mistrovské sezoně i Martin Erat, nad jeho dalším působením v Kometě však visí otazník. Zkušený útočník, který Kometě pomohl 44 body, potřebuje nějaký čas na rozmyšlenou. „Martin by měl v půlce června přiletět do Brna. Věřím, že bude pokračovat v kariéře dál, a že to bude u nás,“ prozrazuje Libor Zábranský.

Zábranský čeká už jen na Erata, kromě Kováčika se loučí také Trška

„Čekáme jen na něj, jinak se kádr do začátku soutěže měnit nebude,“ doplňuje brněnský šéf, který se rozloučil s Peterem Trškou a Jozefem Kováčikem. „Podepsal Kuba Krejčík, máme zde Ondru Němce, zdravého Jana Štencla. Tím pádem máme vzadu velkou ofenzivní sílu a nebylo by férové, aby se Jožka dostal do pozice, že bude bojovat o místo v sestavě.“

Zábranský s Kováčikem mluvil a narovinu mu řekl, jak se věci mají. „Jožka se nakonec rozhodl, že ukončí spolupráci a zkusí angažmá jinde, třeba v zahraničí. Má velký respekt ke klubu, vážím si jeho lidského přístupu. O to nepříjemnější tohle rozhodnutí bylo. Rád bych mu poděkoval za to, jak se k celé věci postavil,“ pokyvuje brněnský majitel.

Kováčik strávil na jihu Moravy šest sezon, během nichž nasbíral 322 startů a 127 bodů za 35 branek a 92 nahrávek. A loučí se i pětadvacetiletý reprezentant Trška. „Myslíme si, že by v naší konkurenci a kvalitě obránců nedostával tolik prostoru, kolik by potřeboval. Chceme pokračovat v zabudování našich mladých hráčů a odchovanců,“ zakončuje Zábranský.

Příchody do HC Kometa Brno

Lukáš Nahodil (Pardubice)
Tomáš Svoboda (Plzeň)

Odchody z HC Kometa Brno

Petr Mrázek (Mladá Boleslav)
Tomáš Vondráček (Pardubice)
Marek Kvapil (Chabarovsk)
Kamil Brabenec (neznámo)
Jozef Kováčik (neznámo)
Peter Trška (neznámo)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz