Krejčík přiblížil Kometě finále. Dva góly jsem snad ještě nedal, září

Foto: Roman Kantor, hc-kometa.cz

6. dubna 2017, 21:16

Adam Bagar

Sudé zápasy patří Mountfieldu, liché Kometě. To platí i po pátém semifinálovém souboji pod Bílou věží, kde hradecké bojovníky sestřelil bek Jakub Krejčík. Ten dal dvě branky brněnského týmu a výrazně tak přispěl k vydřené výhře 3:1 a vedení 3:2 v sérii. "Myslím, že dva góly jsem snad ještě nedal, ale přišly v pravý čas," směje se spokojený Krejčík, který si pochvaluje spolupráci s Ondřejem Němcem.

"Ondra je neskutečný obránce. Dokážeme si vyhovět, nahrát. Víme, kde ten druhý stojí. Hraje se mi s ním fakt moc dobře," pokyvuje Krejčík. A právě spolupráce elitních brněnských zadáků vedla k úvodní trefě utkání. Brněnští se prosadili v přesilovce pět na tři. V disciplíně, která jim doma moc nešla. "Něco jsme změnili, ale nakonec to vyšlo tak, že z toho byla pouze nahrávka, střela a gól. Někdy můžete vymýšlet, ale stačí jednoduchost," culí se.

Další přesná trefa z hole Jakuba Krejčíka přišla ke konci druhého dějství za nerozhodného stavu 1:1. A byla to branka vítězná. "Je jedno, kdo ty góly dává. Hlavně, že jsme vyhráli," ví Krejčík, který je v play off nejpilnějším střelcem brněnského týmu. Vyslal už skvělých 31 ran. "Před utkáním jsem si z toho dělal legraci, že mám tolik střel a dal jsem jedinou branku. Tentokrát mi to tam spadlo, za což jsem rád. Když to jde, tak se snažím střílet," líčí Krejčík.

Při obou jeho pokusech toho Patrik Rybár příliš neviděl. "Tohle je přesně ten recept na jejich gólmana. Jinak totiž chytá výborně. Se všemi střelami, které vidí, si poradí. Takže musíme stát před brankářem a clonit mu ve výhledu," prozrazuje pětadvacetiletý obránce, který v základní části sehrál v Kometě pouhé jedno utkání. Pak ho vyřadilo zranění, ale po něm podává skvělé výkony. "Myslím, že k něčemu ta pauza byla dobrá, cítím se výborně."

Jeho spolupráce s Ondřejem Němcem funguje na jedničku, ale celkově brněnská obrana působí ve vyřazovacích bojích jistě. "Máme nějaký herní systém, který se snažíme dodržovat. Je to hodně o jednoduchosti, snažíme se to nějak nekomplikovat." Dalším faktorem je pak výborný Marek Čiliak, jenž za poslední tři utkání dovolil soupeři jediný gól. "Chytá fantasticky! Kolikrát nás dokáže podržet, to jemu hlavně patří velký dík," pokyvuje Krejčík.

Kometa je krok od finále! Krejčík potopil Hradec dvěma góly »

Brněnští hokejisté na domácí porážku 0:1 v nájezdech odpověděli tím nejlepším způsobem a po venkovní výhře 3:1 jsou krůček od finále. "Hradec asi bude pod tlakem. Když prohraje, tak má konec sezony. My se musíme soustředit na to, abychom hráli minimálně tak jako v pátém utkání. Chceme už sérii dotáhnout doma do vítězného konce. Věřím, že nám to vyjde. Budu rád, když už nebudeme muset do Hradce," zakončuje střelec Komety.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz