Konec po 20 sezonách. Mlejnek se loučí, Karlovy Vary hledají trenéra

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Přibližně před dvěma týdny slavil s Energií záchranu mezi tuzemskou elitou, další zápasy však na karlovarské střídačce nepřidá. Tedy minimálně v následující sezoně. Karel Mlejnek se totiž na západě Čech loučí po neuvěřitelných dvaceti sezonách, během nichž si prošel takřka všemi kategoriemi od přípravky až po první mužstvo. "Dohoda byla oboustranná," přiznává generální manažer Miroslav Vaněk na klubovém webu Energie.

"Vedení klubu i sám Karel Mlejnek cítili, že po tak dlouhé době si už potřebuje odpočinout od práce v našem klubu a nabrat zkušenosti v jiném prostředí," hlásí Miroslav Vaněk. Mlejnek se na karlovarské střídačce představil poprvé jako hlavní trenér v roce 2013, kdy z postu asistenta nahradil odvolaného Richarda Žemličku. V loňské sezoně se sice po příchodu Petera Oremuse vrátil na post asistenta, ovšem na konci ledna znovu převzal kormidlo.

A úspěšně. Energie totiž konec sezony zvládla, v baráži vydřela kýžené druhé místo a slavila s Litvínovem záchranu mezi elitou. "V posledních třech letech byl naprosto nepostradatelným členem realizačního týmu a má obrovskou zásluhu na tom, že se Karlovy Vary podařilo udržet v extralize. To i přesto, že k dispozici měl hráčské kádry, které ne vždycky odpovídaly kvalitě nejvyšší soutěže. Patří mu obrovské poděkování," říká Miroslav Vaněk.

"Karel Mlejnek bude v příští sezoně působit v jiném extraligovém klubu na pozici asistenta trenéra."

Ten teď bude shánět náhradu, zatímco bývalý kouč Energie má pravděpodobně o svém dalším angažmá jasno. "Podle jeho sdělení bude v příští sezoně působit v jiném extraligovém klubu na pozici asistenta hlavního trenéra. Přeji mu vše nejlepší do další trenérské kariéry i osobního života, v Karlových Varech má každopádně do budoucna vždy dveře dokořán," sděluje Vaněk, podle nějž udělal kouč Mlejnek na západě Čech neskutečný kus práce.

"Dlouhodobě pracoval u mládeže, kdy jeho rukama prošla spousta hráčů, kteří dnes hrají TELH za Karlovy Vary nebo jiné kluby. Působil také jako pedagog na ZŠ, kde měl na starost rozjezd hokejových tříd a dozor nad nimi. Výborně pak zvládl první sezonu našeho juniorského týmu v náročné MHL a získal s juniorským týmem stříbrnou medaili v extralize," jmenuje. Teď se však devětatřicetiletý trenér v klubu loučí. Po nevídaných dvaceti sezonách.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz