Komplikace pro Orly. Znojmo přesune zápasy, do konce září je bez ledu

Znojemští hokejisté se na nový ročník mezinárodní EBEL chystají v Telči. Na jejich stadionu se totiž od konce května provádí kompletní technologická obměna chladícího zařízení. Opravy se navíc komplikují a Orli se domů vrátí až na konci září.

„Není to pro nás ani pro fanoušky příjemná zpráva. Původní prognózy zněly tak, že by se na znojemském ledě mohlo bruslit už 1. září a pokud všechno dobře půjde, tak ještě o čtrnáct dní dřív. Z tohoto předpokladu také vycházel náš harmonogram,“ hlásí v tiskové zprávě manažer znojemského klubu Petr Veselý.

Rekonstrukce se provádí z důvodu nevyhovujícího stavu technologie chlazení ledové plochy, během ní se však objevily jiné neočekávané komplikace, se kterými se nepočítalo. Byl zjištěn problémový stav svislé železobetonové stěny chladícího kanálu, jenž byl odhalen až po odkrytí vrchních vrstev chladícího systému.

„Okolnosti chápeme, nemůžeme je nijak ovlivnit a musíme se s nimi vyrovnat. Bezpečnost je v tomto případě na prvním místě.“

„Tyto komplikace měly plánované práce natáhnout až o dva měsíce, což pro nás bylo nepředstavitelné. Po důkladném zvážení všech možností a po dohodě s firmou se nám nakonec podařilo domluvit, že se na led bude moci na konci září. Jiné řešení s ohledem na zdraví a bezpečnost neexistuje,“ líčí starosta Jan Grois.

„Je to samozřejmě nepříjemné, že se tím pádem nestihne zářijový začátek EBEL Orlů, kvůli fanouškům mě to mrzí o to víc,“ dodává Grois. Orli situaci chápou. „Tyto okolnosti chápeme, nemůžeme je nijak ovlivnit a musíme se s nimi vyrovnat. Bezpečnost je v tomto případě na prvním místě,“ pokračuje Petr Veselý.

Ohera: Věříme, že společně do sezony vstoupíme jako jeden tým

Pro klub je to přesto velká komplikace. „Musíme vše promyslet, naplánovat a najít nejlepší možnou variantu pro oddíly mládeže i mužů,“ velí Veselý. Už nyní je jasné, že plánovaná domácí přípravná utkání odehraje Znojmo ve Zlíně, v Hodoníně se Zvolenem a s Karlovými Vary v Telči, kde se aktuálně připravuje.

Odložit se musejí také úvodní dva domácí zápasy soutěže. „Naši příznivci ovšem o žádný mistrovský zápas ve Znojmě nepřijdou, tato utkání se přesunou do náhradních termínů,“ říká Veselý. „Věříme, že fanoušci i partneři to pochopí a společně do sezony vstoupíme jako jeden tým,“ říká prezident klubu Pavel Ohera.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz