<

Kometa zabrala doma s Hradcem. Už nebylo na co čekat, ví Čiliak

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

18. února 2016, 8:05

Pavel Kuba

Po zápase Komety s Hradcem Králové nebylo sporu, koho vyhlásit jako nejlepšího hráče domácího celku. Brněnský brankář Marek Čiliak pochytal všech 29 střeleckých pokusů Mountfieldu a byl stavebním článkem důležité brněnské výhry 3:0 nad rozjetým východočeským soupeřem. Kometa navýšila náskok před jedenáctými Vítkovicemi na osm bodů a udělala významný krok směrem k předkolu play off.

Brněnský muž v masce byl po utkání pořádně vyčerpaný. "Psychicky i fyzicky jsem velmi vyšťavený. Několikrát jsem měl křeče, musel jsem si dávat magnézium, bylo to velmi náročné," prohodil unavený ale zároveň spokojený Marek Čiliak.

"Byl to asi nejtěžší zápas v letošní sezoně, hlavně na psychiku," pokračoval ještě zadýchaný gólman. "Dlouho se čekalo na první gól, ale ani když vedete o jednu branku, nemůžete polevit. Ve druhé třetině jsme soupeře pustili několikrát do tlaku, ale všechno to bylo kvůli našim chybám, na kterých musíme ještě zapracovat. Po druhém gólu jsme se už uklidnili a utkání dohráli více v pohodě," dodává.

Pořádně zabrat dostal už po padesáti vteřinách hry, kdy z dobré střelecké pozice pálil ex-brněnský Antonín Honejsek, Čiliak ovšem stihl máchnout lapačkou a připsat si první důležitý zákrok večera. "Přemýšlel jsem, že musím chytit první střelu. Naštěstí mě trefil a gól z toho nebyl. Velmi mě to nakoplo do dalších částí zápasu," ulevil si slovenský gólman.

Podobně skončily i další střely hradeckých útočníků. Čiliak vynuloval všech 29 střeleckých pokusů Hradce Králové a připsal si druhou letošní nulu. "Jsem velmi rád, že mě puky několikrát trefily, a že všechno dopadlo dobře," podotkl spokojený Marek Čiliak.

"Zápas mě tentokrát velmi bavil, jsem moc rád za získané tři body, které jsme strašně potřebovali. Doufám, že podobný výkon zopakujeme i příště a vytvoříme si nějakou šňůru výher," dodal pětadvacetiletý gólman směrem k následujícím zápasům, ve kterých Kometa vyzve znovu týmy z horních pater tabulky.

Tříbodovým vítězstvím Brňané navýšili svůj náskok nad jedenáctými Vítkovicemi na osm bodů. O jistotě předkola play off ale sedm zápasů před koncem základní části nemohou hovořit. "To jsem rád, že týmy pod námi ztratily," pousmál se Čiliak, když se dozvěděl výsledky Vítkovic a Pardubic. "Osm bodů ale stále nic neznamená. Musíme šlapat dále a pokračovat v takových výkonech jako tentokrát. Možná ještě trochu přidat, protože jsme tam stále měli nějaké rezervy," upozorňuje rodák ze Zvolena.

Brankářská jednička Komety zároveň ocenila návrat několika zraněných spoluhráčů do hry. Zvláště defenzivního dříče Jana Hanzlíka. "Bylo poznat, že mám znovu Hanziho před sebou. Jako obránce vychytal spoustu střel. Já si vždy za něj jen klekl a jistil, kdyby přes něj něco přešlo. Přes něj ale těžko něco přejde. Určitě byl skvělý impuls, že se vrátil on a další zranění hráči," uzavírá Marek Čiliak.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz