Kometa přehrála Zlín, Verva jede. Sparta padla, Plzeň už je poslední

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

21. října 2016, 19:26

Jan Šimek

Tipsport extraliga se rozjela do své druhé čtvrtiny kompletním 14. kolem, které otevřel souboj Vítkovic se Spartou. Ostravané svého pražského soupeře v letošní sezoně už jednou porazili a zvládli také druhou bitvu. Brněnská Kometa v moravském derby přehrála Zlín. Plzeňská mizérie pokračuje, indiáni prohráli počtvrté v řadě. Liberci podlehli v poměru 0:5. Bruslaři zdolali Hradec. Kohouti promarnili dvougólový náskok a padli v Litvínově. Pardubice nestačily na šampiony z Liberce.

Vítkovice podruhé zdolaly Spartu, bitvu rozsekl Kolouch

Vítkovičtí hokejisté se po úterní výhře nad Plzní posunuli na devátou příčku tabulky a podruhé v sezoně doma hostili Spartu, kterou už v letošním ročníku jednou porazili. Domácí, v jejichž sestavě nechyběla nová posil Marek Hrbas, začali solidně a v čase 13:17 otevřel skóre Klok, který to zkusil švihem od modré a byl úspěšný. V závěru úvodní dvacetiminutovky sparťané sehráli dobře přesilovku. Pech našel volného Ružičku a ten pohotově doklepl puk za záda Bartošáka – 1:1. Hned na začátku druhé části však v početní výhodě skórovali také Ostravané. Vandas vysunul Koloucha, jenž šikovně poslal puk kolem Pöpperleho do branky. Při signalizované výhodě domácích pak puk dojel do opuštěné vítkovické branky, zřejmě se však odrazil od jednoho z Pražanů, a proto nebyla branka uznána. Dobře hrající ostravský celek Spartu nepouštěl do kdovíjakých šancí. Pouhých 19 sekund před koncem pak přidal pojistku Urbanec, a tak Vítkovice porazily pražský tým podruhé v letošním ročníku. Tentokrát za tři body.

Jakub Petr (trenér Vítkovic): „Byli jsem si vědomi ofenzivní síly Sparty. Hráči do puntíku splnili taktiku. Záměr byl hrát pohyblivý a rychlý hokej. To byl jediný způsob, jak se Spartě vyrovnat. Plán jsme plnili celou první třetinu a větší polovinu té druhé. V posledních šesti minutách druhé části nastal zlom, kdy vznikl chaos v našem obranném pásmu poté, co jsme nevyhodili pár kotoučů. Ve třetí třetině jsme od naší hry ustoupili. Ale klobouk dolů, jak jsme organizovaně zvládli hru v obranném pásmu. Jsem rád, jak se s tím kluci poprali. Lidé, kteří nás napadají a dělají si z nás legraci za Hell week, tohle byla pro ně odpověď. Hell week rovná se třetí třetina proti Spartě. Černou kaňkou je zranění našeho klíčového hráče, Rostislava Olesze. Určitě nám bude chybět minimálně do reprezentační přestávky, ale musíme se s tím vyrovnat.“

Jiří Veber (asistent trenéra Sparty): „Myslím, že jsme do zápasu vstoupili celkem dobře, ale pak iniciativu převzaly Vítkovice a v první třetině nás přestřílely. Náš gólman měl sedmnáct zásahů, ale bylo to všechno z předbrankového prostoru, což z naší strany nebylo dobré. Ve druhém dějství jsme měli čtyři vyloučení a nedostávali se proto moc do tempa, až poslední dvě, tři minuty. V závěrečné třetině jsme byli aktivnější, lepší, ale neproměnili jsme šance.“

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC SPARTA PRAHA 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Klok (Olesz, Szturc), 22. Kolouch (Vandas), 60. Urbanec (Stastny) – 19. Ružička (Pech, P. Vrána).
Rozhodčí: Hejduk, Mrkva – Lederer, Kotlík.
Vyloučení: 3:5.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 37:39.
Diváci: 5467.
Nejlepší hráči: Patrik Bartošák – Tomáš Pöpperle.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Urbanec, Výtisk, Hrbas, Klok, Sedlák, D. Krenželok, L. Kovář – Olesz, Stastny, Szturc – D. Květoň, Roman, Zdráhal – Vandas, Balán, Kolouch – Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.
HC Sparta Praha: Pöpperle – Čajkovský, Nedomlel, Kalina, Mikuš, Eminger, Gernát, Barinka – Ihnačák, P. Vrána, Ružička – Forman, J. Hlinka, Klimek – Martin Procházka, Pech, Kumstát – Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Kometa doma válí, v derby přehrála také Zlín

Extraligový lídr z Brna si to v moravském derby rozdal se Zlínem, proti kterému chtěl potvrdit svou domácí dominanci z poslední doby. Kometa totiž doma zvítězila čtyřikrát v řadě a dobře zahájila i duel proti Zlínu. Hned v čase 4:35 totiž v přesilovce dostal mnoho prostoru domácí zadák Němec, nabruslil si k pravému kruhu a propálil Kašíka. Následně Honejsek trefil horní tyčku, pak ale zaúřadovali hosté. Bukarts v početní výhodě parádní přihrávkou našel Holíka a ten se štěstím překonal Čiliaka. Kometa získala vedení zpět v další přesilovce, kdy Kvapil nabil Zaťovičovi a jeho bomba skončila za zády Kašíka – 2:1. Ševci se však nevzdali a v polovině zápasu pohodlně do prázdné branky srovnal Vlach. V rozmezí 24 sekund však brněnský tým přidal dva góly. Po náramné kombinaci se trefil Erat, hned po něm poslal Kometu do trháku Vincour a bylo hotovo.

Kamil Pokorný (asistent trenéra Komety Brno): „V první třetině jsme byli aktivnější, měli hodně šancí a využili přesilovku. Myslím si, že jsme ji měli vyhrát, bohužel z toho byla jen remíza. Ve druhé části jsme dali během minuty dva rychlé góly, což byl klíčový moment zápasu. Ve třetí části hrál Zlín na tří útoky a už neměl sílu výsledek otočit. Jsem rád, že jsme se koncentrovali v obraně a ubránili několik přesilovek protivníka. Jsme rádi za další tři body do tabulky.“

Juraj Jurík (asistent trenéra Zlína): „Myslím, že do stavu 2:2 jsme byli stále v zápase a měli šance s výsledkem něco udělat. Mohli jsme dnes pomýšlet na bodový zisk, ale bohužel jsme dvakrát rychle inkasovali a trochu to s námi zamávalo. Ve třetí části jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale bohužel to na body nestačilo. Kometa si výsledek už zkušeně pohlídala.“

HC KOMETA BRNO – PSG ZLÍN 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. O. Němec (M. Erat), 26. Zaťovič (M. Kvapil, M. Erat), 31. M. Erat (M. Kvapil, Štencel), 32. Vincour (Gulaši) – 18. P. Holík (Bukarts, Kotvan), 31. Vlach (Matějíček).
Rozhodčí: Pešina, Čech – Frodl, Zavřel.
Vyloučení: 4:6.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 29:28.
Diváci: 7700 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Martin Erat – Roberts Bukarts.
HC Kometa Brno: Čiliak – Štencel, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Král – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – Zaťovič, Čermák, Vincour – Hruška, V. Němec, Haščák – J. Káňa, Havránek, Dočekal – Dvořák. Trenéři: Zábranský, Pešout, Pokorný a Haken.
PSG Zlín: Kašík – Kotvan, Marušák, Blaťák, Bořuta, Žižka, Matějíček – Říčka, P. Holík, Bukarts – Chytil, Vlach, Honejsek – Goiš, Podešva, Kubiš. Trenéři: Vlach a Jurík.

Plzeňský zmar trvá. Indáni schytali pětku od Liberce

Indiáni ani po odvolání trenéra Michala Straky a nástupu nového trenérského štábu v čele s majitelem klubu Martinem Strakou nevystoupili ze svého zmaru. Po úterní prohře ve Vítkovicích je čekala domácí bitva s úřadujícími mistry z Liberce. Ti v Plzni otevřeli skóre v závěru první třetiny, kdy se prosadil Bartovič. Ve druhé třetině se pak bez přípravy trefil Radivojevič, po něm zblízka skóroval Stránský a na hrozivých 4:0 pro Bílé Tygry upravil svým druhým zásahem Bartovič. Indiánům nešlo nic, směrem dopředu to nebyla žádná hitparáda, a tak udeřili hosté. Pátý gól v čase 48:16 zařídil liberecký obránce Derner a uzavřel střelecký účet večera. Po této porážce plzeňský výběr klesl až na dno tabulky, Západočeši prohráli počtvrté v řadě.

Ladislav Čihák (asistent trenéra Plzně): „Strašně těžce se mi to hodnotí, protože pokud nejste na kotouči, nemůžete dát gól. Pokud prohráváte osobní souboje, také ne. Dařilo se nám dobře bránit, ale bohužel první gól nás dostal do kolen. Ve druhé třetině se nám to úplně zhroutilo a bylo po zápase. Soupeř si kontrolovat hru a my jsme jenom koukali. Liberec zaslouženě vyhrál. Chci ale všem říct, že se nevzdáme. Uděláme všechno pro to, abychom šli nahoru… Cokoliv, nic nevzdáváme!“

Filip Pešán (trenér Liberce): „Po celou dobu utkání jsme se drželi plánu diktovat tempo hry, být na kotouči a nenechat domácí převzít iniciativu nad zápasem. Většinou se nám to dařilo, byť domácí bojovali a měli šance. Podržel nás ovšem Janko Lašák. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.“

HC ŠKODA PLZEŇ – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Bartovič (Svačina, Bližňák), 26. Radivojevič (P. Jelínek, Bulíř), 27. J. Stránský (Vlach, Vantuch), 32. Bartovič (Derner), 49. Derner (P. Jelínek).
Rozhodčí: Polák, Svoboda – Jelínek, Komárek.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 21:27.
Diváci: 3743.
Nejlepší hráči: Peter Čerešňák – Milan Bartovič.
HC Škoda Plzeň: Hylák (32. Sochůrek) – Kvasnička, Čerešňák, Moravčík, D. Sklenička, Němeček, Slovák, M. Špaček – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Kodýtek, Kratěna – T. Svoboda, Lev, Vondráček – Vracovský, Hrnka, Yellow Horn. Trenéři: Straka, Čihák, Hanzlík a Vlasák.
Bílí Tygři Liberec: Lašák – Derner, R. Šimek, Vitásek, Jánošík, Pyrochta, Mojžíš – L. Krenželok, P. Jelínek, Lakatoš – Radivojevič, Bulíř, Ordoš – Bartovič, Bližňák, Svačina – Vlach, Vantuch, J. Stránský – D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Repríza čtvrtfinále opět pro Bruslaře, Hradec dal jen gól

Druhou reprízu čtvrtfinále z loňské sezony hostila Mladá Boleslav, kam dorazila hradecká letka. Bruslaři doma naposledy podlehli Liberci a toužili si spravit chuť na Hradci. Start do do zápasu vyšel lépe domácímu celku, který poslal do vedení v početní výhodě nezištnou tečí Musilovy rány šikula Klepiš. Na startu druhé třetiny domácí na chvíli zamkli Mountfield v pásmu. Pastor vyslal od modré nepříjemnou jedovku a číhající Jonák zblízka zvýraznil vedení Mladé Boleslavi. V čase 29:37 přišli Hradečtí s odpovědí. Šimánek zpoza branky předal puk Dragounovi, jemuž střela sice nesedla ideálně, puk přesto zapadl přesně k tyčce – 2:1. Hradečtí srovnat nedokázali, naopak při power play skóroval domácí Vampola a definitivně potvrdil vítězství Mladé Boleslavi v poměru 3:1.

Marian Jelínek (trenér Mladé Boleslavi): „Nastoupili jsme velmi aktivně, první třetina byla velice dobrá. Bohužel se nám tady stává, že soupeři neutečeme o víc branek. Šance jsme na to měli. Ale o to hůř jsme nastoupili do druhé třetiny. Soupeř začal víc forčekovat, byl aktivnější a my jsme nebyli schopni se tomu přizpůsobit. Sami jsme si nabíhali na problémové situace, tam byl soupeř lepší. Naštěstí se mu nepodařilo srovnat. Proto jsme si v kabině něco řekli a do třetí třetiny jsme nastoupili obezřetnější. Zatáhli jsme střední pásmo a soupeř si s tím moc nevěděl rady, nevytvořil si žádnou super šanci. Za třetí třetinu musím tým vyzdvihnout. Hodně si těchto bodů ceníme, protože Hradec je velice silný soupeř.“

Václav Sýkora (trenér Hradce Králové): „Úvod zápasu patřil domácím, my jsme se do hry dostávali až postupně. Stav 1:0 po první třetině byl pro nás docela milosrdný. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, vyrovnali jsme hru. Sice jsme dostali další gól, ale podařilo se nám snížit a pak jsme měli několik dobrých šancí srovnat skóre. Domácí ale svým stylem hry a výborným bruslením neustále hrozili, takže jsme se museli hodně věnovat i obraně a dávat si pozor na brejkové situace. Druhá třetina byla z naší strany nejlepší. Ve třetí jsme se pořád snažili dotáhnout jednobrankové manko, ale domácí se víc zatáhli do obrany a bylo těžké se proti nim prosadit. Chtěli jsme urvat aspoň remízu, ale bohužel se nám to nepodařilo a potom jsme inkasovali ve hře bez brankáře.“

BK MLADÁ BOLESLAV – MOUNTFIELD HK 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Klepiš (Musil), 26. Jonák (Hyka, Pastor), 60. Vampola (Lenc) – 30. Dragoun (Šimánek).
Rozhodčí: Šír, Lacina – Lhotský, J. Svoboda
Vyloučení: 1:3.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 32:29.
Diváci: 3683.
Nejlepší hráči: Jiří Šimánek – Tomáš Hyka.
BK Mladá Boleslav: Lukáš – Stříteský, T. Voráček, Hanzlík, Kurka, Kučný, Trončinský, Pastor – Látal, Vampola, Lenc – Hyka, Klepiš, Jiránek – Musil, Urban, Pabiška – Žejdl, Jonák. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Mountfield HK: Rybár – Dietz, Newton, Gregorc, Štajnoch, Vydarený, Pláněk, Čáp, Pavlas – Šimánek, Dragoun, Jarůšek – Köhler, Potulny, Bednář – Bulík, T. Knotek, Pavlík – Dvořák, Nedvídek, Veselý. Trenéři: Sýkora, Hynek a Martinec.

Chemici jsou na vlně, otočili tuhý duel s Hanáky

Chemici se rozjeli do neskutečné fazony. Vyhráli sedm zápasů za sebou a další výhru chtěli ukořistit proti Olomouci, kterou naopak sužují čtyři prohry v řadě. Kohouti potřebují protrhnout černou smůlu a na litvínovském ledě vstoupili do utkání nebojácně. Úvodní šanci Hanáků sice ještě zlikvidoval Janus, pak ale z levého kruhu vypálil Mikúš a olomoucký tým vedl. Neuběhly ani dvě minuty a důrazný Knotek v přesilovce zblízka procpal puk do litvínovské klece podruhé. Domácí se dlouho nemohli dostat na dostřel, kontaktní branky se dočkali až v čase 34:05. Konrád vyrazil Lukešovu pumelici přímo k Pavelkovi a ten bez přípravy snížil na rozdíl jediného gólu. Domácí bušili do obranného valu Olomouce, ten odolával až do 59. minuty, kdy Sörvik prostřelil Konráda a srovnal. Vítěze zápasu musel určit až nájezdy, ve kterých byl jediným úspěšným střelcem domácí Válek, a tak Litvínov zvítězil poosmé v řadě.

Radim Rulík (trenér Litvínova): „Stáli při nás všichni svatí. Zaspali jsme první třetinu. Měli jsme úplně jinou představu o hře, vůbec jsme se nemohli dostat přes obranný val soupeře, což se trošku zlepšilo od druhé části. Dali jsme kontaktní gól, ale soupeř stále hrozil z brejků. Vytěžili jsme z utkání úplné maximum. Vypadalo to, že na body nedosáhneme, ale v přesilovce šest na čtyři jsme srovnali krok. Olomouc trefila dvě tyčky, měli jsme štěstí.“

Zdeněk Venera (trenér Olomouce): „Odehráli jsme dobrý zápas, sahali jsme po třech bodech a nakonec máme jeden. To vždy zamrzí. Po vyrovnání domácích v závěru jsme měli hned vzápětí gólovou šanci i nájezd a další příležitosti. Zasloužili jsme si vyhrát, ale odklonilo se od nás štěstí. Prohráli jsme, ale nejhorší, co bychom mohli udělat, je počítat porážky. Nedaří se nám v koncovce, chybí nám štěstí v defenzivě. Musíme být trpěliví a věřit, že se karta obrátí.“

HC VERVA LITVÍNOV – HC OLOMOUC 3:2 po nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 35. T. Pavelka (Lukeš, V. Hübl), 59. Sörvik (Lukeš, V. Hübl), rozhodující nájezd Válek – 13. J. Mikúš (Laš), 15. J. Knotek (Mikúš).
Rozhodčí: Pražák, Souček – Barvíř, Kokrment.
Vyloučení: 6:9.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 32:35
Diváci: 4785.
Nejlepší hráči: Viktor Hübl – Juraj Mikúš.
HC VERVA Litvínov: Janus – Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička, F. Pavlík – Stříbrný, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – Jurčík, Reichel, Trávníček – Řehoř, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, Stránský a Šlégr.
HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Matai, Staněk, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský – Laš, J. Knotek, J. Mikúš – Burian, Ostřížek, Eberle – Skladaný, Herman, Fořt – Holec, Rác, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.

Oceláři dobyli led Dynama, Pardubice nedaly ani gól

Pardubice krčící se v suterénu tabulky přivítaly na svém stadionu třinecké Oceláře, kteří porazili Mladou Boleslav a v derby smetli Vítkovice. Slezané začali slušně také na východě Čech. Už po necelých pěti minutách při hře čtyři na čtyři totiž poslal třinecký tým do vedení Polanský, ke kterému spadl puk z Maxwellovy lapačky. Další góly přišly na řadu až ve třetí třetině a všechny padly do pardubické branky. Nejdřív v přesilovce tečoval Růžičkovo nahození za záda Maxwella Rákos. Pak Adamský vypustil od modré parádní střelu a puk zavěsil nádherně pod horní tyčku – 0:3. Pardubické Dynamo to v závěru zkusilo v šesti, ale marná snaha. V čase 59:16 pojistil třinecké vítězství gólem do odkryté klece Kreps.

Pavel Rohlík (trenér Dynama): „Čekal nás silný tým, který vyhrál ve Vítkovicích 5:0, přesto jsme chtěli hrát aktivně. Začátek byl z naší strany až moc bojácný. Využil jsem komerční přestávky a řekl hráčům na střídačce, čeho se bojí. Trochu to pomohlo a začali jsme být aktivní. To samé se opakovalo po první části v kabině, kdy jsem zdůraznil, že nechceme být poraženečtí a zkusíme je zaskočit. Dařilo se nám to, ale bohužel je to furt stejné. Ve čtyřech z pěti zápasů nedali útočníci gól. Rozhodla branka na 2:0.“

René Mucha (asistent trenéra Ocelářů): „Vítězství se nerodilo vůbec jednoduše. Pomohlo nám, že jsme dali brzy gól, ale na konci první třetiny a v úvodu druhé části jsme měli spoustu ztracených kotoučů. Špatně jsme dobruslovali situace do obranného pásmu. Domácím jsme dovolili velké šance a můžeme poděkovat jen Šimonovi Hrubcovi, že jsme neinkasovali branku. Rozhodující byl gól na 2:0, který nás uklidnil. Na domácích pak vidět velká nervozita. Závěr byl vynikající a celému týmu v čele s Šimonem Hrubcem patří obrovská pochvala.“

HC DYNAMO PARDUBICE – HC OCELÁŘI TŘINEC 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 5. Polanský (Hrňa, Hrabal), 46. Rákos (Martin Růžička, Petružálek), 49. Adamský, 60. Kreps (Dravecký, Nosek).
Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Brejcha, Suchánek.
Vyloučení: 4:6, navíc Jank (Třinec) 10 minut.
Využití: 0:1.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 25:29.
Diváci: 6758.
Nejlepší hráči: Lukáš Nahodil – Šimon Hrubec.
HC Dynamo Pardubice: Maxwell (60. Klouček) – Čáslava, Ščotka, Bokroš, Novák, Ovčačík, Leduc – P. Sýkora, Redenbach, Hubáček – Mallet, Nahodil, Rolinek – Bárta, Tomášek, H. Zohorna – Panna, T. Kaut, Poulíček. Trenéři: Martinec, Mikeska, Rohlík a Beran.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas, Jank – Martin Růžička, Marosz, Petružálek – Dravecký, Kreps, Rákos – Irgl, Polanský, Adamský – Hrňa, Špirko, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha a Sýkora.

Energie překvapila Piráty a opustila dno tabulky

Poslední celek tabulky z Karlových Varů na svém ledě přestřílel Zlín a doma si chtěl vyšlápnout také na chomutovské Piráty, jenže ty poslal ve 14. minutě do vedení trefou v přesilovce Vondrka. V závěru první části však domácí Dujsík využil přesilovku a bylo vyrovnáno. Energetikům skvěle vyšel vstup do druhé části. Další početní výhodu přetavil ve druhý gól Kindl a krátce po návratu z trestné lavice se do úniku dostal Rachůnek a skvělým zakončením pověsil kotouč pod horní tyčku – 3:1. Zdálo se, že domácí slušný náskok nepustí, ale ve třetí části se v rozmezí necelé minuty prosadili Flemming s Humlem a šlo se do prodloužení. V jeho závěru Mikulík zpoza branky poslal puk Skuhravému a vůdce Energie trefil pro Karlovy Vary dva body a zavelel k odchodu z posledního místa v tabulce.

Mikuláš Antonik (asistent trenéra Karlových Varů): „Očekávali jsme, že na nás Chomutov vletí, což se stalo. Jsme rádi, že jsme to ustáli a první třetina skončila remízou. Ve druhé části jsme si pomohli přesilovkou, dostali jsme se do hry a soupeři odskočili o dvě branky. Ve třetí třetině bohužel přišel krátký výpadek a soupeř srovnal. Gól na 3:3 jsme navíc dostali po divném střídání. Za dva body jsme ale rádi.“

Petr Martínek (asistent trenéra Chomutova): „V první třetině jsme možná měli více ze hry, ale do koncovky jsme moc nechodili. Hráli jsme všechno po rozích. Druhá část byla z naší strany špatná. Jsme často vylučováni a děláme velké chyby. Nechodili jsme před bránu, chyběl nám pohyb. Po druhé třetině jsme si v kabině řekli, že musíme zjednodušit hru. Povedlo se nám dát dva rychlé góly, ale čtvrtou branku jsme bohužel nedali. Prodloužení už bylo vabank.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – PIRÁTI CHOMUTOV 4:3 po prodl. (1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Dujsík (Kindl), 23. Kindl (Mikulík), 25. T. Rachůnek (V. Tomeček), 65. Skuhravý (Mikulík) – 14. Vondrka (Huml, Rutta), 53. Flemming (Kämpf), 54. Huml (Mrázek).
Rozhodčí: Hribik, Pavlovič – Hynek, Gerát.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 22:25.
Diváci: 3417.
Nejlepší hráči: Denis Kindl – Michal Vondrka.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Harant, Dujsík, Sičák, M. Rohan, Tomáš Dvořák, Rýgl – T. Rachůnek, Skuhravý, V. Tomeček – Mullane, Tuominen, Mikulík – Kindl, Stloukal, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Piráti Chomutov: Laco – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Buchtela – Vondrka, Huml, Skokan – Tomica, V. Růžička, Kaše – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Račuk, Hřebejk. Trenéři: Růžička, Martínek a Šťastný.

Tabulka Tipsport extraligy po 14. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Oceláři Třinec 14 9 3 2 0 51:21 35
2. HC Kometa Brno 14 10 1 3 0 60:31 35
3. HC VERVA Litvínov 15 6 5 0 4 42:36 28
4. BK Mladá Boleslav 14 7 1 2 4 39:45 25
5. HC Sparta Praha 14 7 0 3 4 45:36 24
6. Piráti Chomutov 14 5 3 2 4 47:47 23
7. Bílí Tygři Liberec 13 6 0 4 3 33:29 22
8. HC VÍTKOVICE RIDERA 14 5 3 0 6 28:30 21
9. Mountfield HK 15 3 3 5 4 44:41 20
10. HC Olomouc 14 4 2 2 6 33:37 18
11. PSG Zlín 12 4 2 0 7 39:45 16
12. HC Energie Karlovy Vary 14 2 1 2 9 29:52 10
13. HC Dynamo Pardubice 14 2 1 1 10 31:49 9
14. HC Škoda Plzeň 14 1 2 1 10 30:52 8

Další program Tipsport extraligy

Neděle 23. října – 15. kolo:

15:00 HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice
15:00 HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň
16:30 Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary
17:00 HC Olomouc – BK Mladá Boleslav
17:00 Mountfield HK – HC Kometa Brno
17:00 PSG Zlín – HC VERVA Litvínov
17:20 Piráti Chomutov – HC VÍTKOVICE RIDERA (ČT sport)

Úterý 25. října – předehrávka 16. kola:

18:30 HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec

Pátek 28. října – 16. kolo:

16:30 HC Škoda Plzeň – Piráti Chomutov
17:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – PSG Zlín
17:00 HC Oceláři Třinec – HC VERVA Litvínov
17:00 HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc
17:20 BK Mladá Boleslav – HC Kometa Brno (ČT sport)
18:00 HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz