Kometa? Je to obrovská příležitost, ví Mueller. Těší se na nejlepší fanoušky

Foto: prohockeyrumors.com

22. června 2018, 13:17

Adam Bagar

Mistrovská Kometa získala do svých ofenzivních řad hodně zajímavou posilu, českou extraligu si prvně v kariéře vyzkouší Američan s 297 starty v NHL Peter Mueller! "Očekávám, že se potvrdí, že místní soutěž je jednou z nejlepších na světě," hlásí v rozhovoru pro klubový web útočník, který se k brněnskému týmu připojí v průběhu července.

Bývalý hráč Phoenixu, Colorada nebo Floridy strávil čtyři z posledních pěti sezon v Evropě. Po Švýcarsku a Švédsku naposledy vyzkoušel mezinárodní EBEL, v dresu Salcburku zazářil 61 body v 57 utkáních. "Mohl jsem zblízka pozorovat vzestup rakouského hokeje. Byla to pro mě dobrá zkušenost, postup do finále byl skvělým zážitkem," líčí Peter Mueller.

Těším se na novou příležitost, chtěl bych pomoct klubu posunout se dál

Ten teď v Evropě vyzkouší už čtvrtou soutěž. "Svůj přesun do Komety vnímám jako obrovskou příležitost. Brno vyhrálo titul dvakrát za sebou ve velké konkurenci ostatních kvalitních týmů. Těším se na novou příležitost, chtěl bych pomoct klubu posunout se dál. To platí také pro mě samotného," pokyvuje třicetiletý rodák z amerického Bloomingtonu.

"Ve finále jsem řešil už jen Kometu. Zaujaly mě úspěchy, které v posledních letech získala."

Mueller měl také další nabídky, ale rozhodl se pro Kometu. "Chtěl jsem hrát kvalitní soutěž a důležité je pro mě i to, jak se bude v novém působišti cítit moje rodina. Ve finále jsem řešil už jen Brno. Zaujaly mě úspěchy, které v posledních letech získalo. Navíc hraje Ligu mistrů, která znamená skvělou šanci porovnat se s evropskou špičkou," pokyvuje.

Foto: laola1.at

Extraliga je podle amerického útočníka jednou z nejlepších soutěží na světě. "Češi patří stále k hokejové špičce. Užíval jsem si spolupráci s českými spoluhráči v průběhu celé své dosavadní kariéry a těším se, až potkám nové parťáky v brněnské kabině. Podle toho, co mi říkal Martin Erat, se do Komety a na atmosféru v hale těším ještě víc," prozrazuje.

Už se fakt nemůžu dočkat, až nastoupím před nejlepšími fanoušky v lize

Peter Mueller se k týmu připojí v průběhu července, už nyní se ale nemůže dočkat především bouřlivé kulisy v DRFG Areně. "Kamarádi mi posílali videa fanoušků a atmosféry na stadionu a vypadalo to úžasně! Už se vážně nemůžu dočkat, až nastoupím před nejlepšími fanoušky v lize," přiznává účastník světových šampionátů v letech 2008 a 2014.

"Myslím, že dokážu tvořit hru a umím vystřelit. V přesilovce rád hraju na střelecké pozici."

"Vždycky je skvělé mít možnost reprezentovat svou zem a nastupovat proti nejlepším hráčům z celého světa. Je to velká čest," říká Mueller. A jak by se sám charakterizoval? "Rád bych řekl, že jsem komplexní hráč, který může být týmu prospěšný v každé situaci. Myslím, že dokážu tvořit hru a umím vystřelit. V přesilovce rád hraju na střelecké pozici."

Příchody do HC Kometa Brno

Bedřich Köhler (Hradec Králové)
Juraj Mikuš (Sparta Praha)
Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava)
Peter Mueller (Salcburk)

Odchody z HC Kometa Brno

Hynek Zohorna (Lahti)
Marek Čiliak (Slovan Bratislava)
Martin Nečas (Carolina)
Vojtěch Němec (Plzeň)
Lukáš Vágner (Karlovy Vary)
Tomáš Havránek (Karlovy Vary)
Marcel Haščák (neznámo)
Tomáš Vincour (neznámo)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz