Kohout Mráz o pekle na Sibiři: Byl to šok, cítil jsem se jako ve vězení

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

29. září 2017, 15:47

Adam Bagar

Těšil se na ruskou štaci, ale nakonec sezonu stráví v extraligové Olomouci. Slovenský střelec Bruno Mráz prchl ze Sibiře, kde prožil nejhorších osm týdnů dosavadní kariéry! "Nečekal jsem komfort ani vřelé přivítání od domácích hokejistů, přesto to byl šok," přiznává v rozhovoru pro sport.sk.

„Klubu chybělo dokonce základní vybavení. Byly problémy s hokejkami, dali mi o číslo větší brusle, protože moje neměli. Pásku na chrániče jsem si musel kupovat od maséra. Vůbec jsem nevěřil tomu, že se něco takového může dít na profesionální úrovni,“ kroutí hlavou.

Problémy byly v podstatě na denním pořádku. „Oni mi nedokázali vyřídit ani potřebná víza,“ prozrazuje Bruno Mráz. Za Novokuzněck, který ještě loni působil v Kontinentální lize, sehrál dvanáct přípravných utkání. Po jednom z nich zažil další hodně nemilé překvapení.

„Zažil jsem také bázu nebo čtyřhodinové tréninky na ledě. Tvrdý trénink mi nevadí, ale tohle už bylo hodně nenormální.“

„Majitel klubu tehdy vyhodil kompletně celé vedení. Od prezidenta, přes trenéry, generálního manažera až po kondičního kouče. Stalo se to po prvním zápase na turnaji v Petrohradu. Ještě jsme měli hrát tři další. V tu chvíli jsem pochopil, jaká je situace,“ prozrazuje Mráz.

Ten toho za osm týdnů hrůzy zažil v Rusku opravdu hodně. „A to vám říkám jen zlomek věcí. Zažil jsem také bázu nebo čtyřhodinové tréninky na ledě. Tvrdý trénink mi nevadí, ale tohle už bylo hodně nenormální,“ nechápe čtyřiadvacetiletý útočník, který začal situaci řešit.

Drželi mě tam ještě dva týdny, mohl jsem chodit jen do posilovny

Ovšem ani konec v Metallurgu nebyl vůbec žádnou procházkou v růžové zahradě. „Drželi mě tam ještě dva týdny, mohl jsem chodit jenom do posilovny. Bylo to celkem divoké a cítil jsem se jako v domácím vězení,“ popisuje slovenský střelec, který hrál loni ve Zvolenu.

„Na ukončení kontraktu a s tím spojené náležitosti ohledně odstupného a podobně jsem marně čekal čtrnáct dní. Ale do života mi to dalo hodně,“ přiznává Bruno Mráz. Ten se po návratu ze Sibiře upsal Moře. „Česká soutěž je velmi kvalitní, bude těžké se v ní prosadit,“ hlásí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz