Kodaň je pro fanoušky přívětivější než Paříž, říká delegátka cestovky

Foto: Vladimír Koča

16. května 2018, 9:15

Roman Kučera

(KODAŇ, od našeho spolupracovníka) V minulých článcích jsme naznačili pravidlo, že ti fanoušci, kteří jezdí na kratší dobu, využívají služeb sportovních cestovek, zatímco ti dlouhodobí si vše zařizují víceméně sami.

Ale z každého pravidla existují výjimky. Byli jsme si to ověřit u delegátky jedné z cestovek, které pobyty na MS zajišťují. Kromě toho nás zajímaly možnosti, jak vidět zápasy play off.

Informace poskytla Nikola Světlíková.

Existují lidé, kteří si u vás objednali pobyt na celé MS?
Nevím teď přesně ten počet, jestli jich je deset, ale každopádně nám sem jezdí i klienti, kteří si koupí vstupenky na všechny zápasy, přijedou před mistrovstvím a jsou tu až do konce. Máme tu třeba paní, která přiletěla sama, je to mladá žena a užívá si, chodí na všechny zápasy a v mezičase cestuje, ptá se nás na tipy, co je v Kodani k vidění. Nebo tu máme čtyřčlennou rodinku se dvěma syny, kteří jsou tu taky na celé MS, bydlí v hotelu a chodí jen na české zápasy a poznávají krásy Kodaně a okolí.

Máme za sebou základní část. Jaký je zájem o zápasy dál? Protože se dlouho nevědělo, kdy a kde se co hraje.
O čtvrtfinále zájem určitě je. My to děláme tak, že i když nevíme, kdy se bude hrát, zájezd vypíšeme dopředu. Vypisujeme ho autobusově a s tím, že jakmile zjistíme, kde náš tým bude hrát, řešíme to operativně. Zájezd je vypsán a zájem o to je vždycky. Vždycky vypravíme čtvrtfinále, a když potom postoupíme dál, začínáme okamžitě řešit semifinále a další boje, o které bývá obrovský zájem. Pro klienty lístky máme a dokážeme jim je zajistit včetně dalšího servisu.

A nemůže se stát, že na tom proděláte? Když to dopadne jinak, než vy předpokládáte?
Hmmm... Doufám, že ne, že to máme spočítané tak, že na tom prodělat nemůžeme. Ale jde nám především o to, aby naši klienti byli spokojení a dostali službu, kterou žádají.

Čeští fanoušci o čtvrtfinále

A máte nějakou odezvu? Vracejí se k vám klienti třeba z minulých MS?
Samozřejmě dostáváme hodně zpráv zpětně, ty pozitivní nás vždy potěší. Je to vidět i na tom, že se nám klienti vracejí a nejezdí s námi třeba jen na MS v hokeji, ale i na jiná utkání. Nedávno jsme pořádali zájezd na NHL do New Yorku. A byli tam s námi lidé, kteří se právě teď vrátili na MS. Je to vždycky moc příjemné, že si to s námi takhle užívají a vracejí se rádi.

Kdybyste třeba srovnala loňský rok s tím letošním, v čem je to teď lepší, případně horší?
Pro nás je Kodaň určitě fanouškovsky přívětivější. Když to srovnám s pařížskou halou Bercy, tak tady je výborná fanzóna, kde si to naši fanoušci opravdu užívají, takže odsud odchází pozitivně naladění. Dokážou se tam stmelit i s těmi ostatními týmy, což v tom Bercy bohužel nešlo, tam fanzóna chyběla. Celkově třeba i to, že se můžou nakupit do sektorů, kde třeba můžou udělat pěkný český kotel, že to na té hale je takové volnější, to se nám určitě moc líbí.

A co příští rok, na Slovensko?
Určitě něco vymyslíme, hned po skončení tohoto MS si s kolegy sedneme a budeme sbírat informace, co kde zajímaváho bychom mohli nabídnout našim klientům a sportovním fanouškům.

Foto: Vladimír Koča

Co říci závěrem? Jste-li zkušení cestovatelé a fanoušci, co se vyznají a leccos zažili, pravděpodobně si poradíte sami a něco tím i ušetříte.

Pro ostatní jsou tu cestovní kanceláře. A těch "ostatních" rok od roku stále přibývá.

Foto: Roman Kučera

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz