Kobra a Tábor deklasovaly soupeře, dál jdou Havlíčkův Brod i Poruba

Foto: Luboš Vácha, bkhb.cz

5. března 2017, 21:56

Tomáš Nejedlo

Neděle nabídla páté zápasy úvodního kola play off druhé ligy. Ve společném osmifinále skupin Západ a Střed byly k vidění dva opravdu vysoké výsledky – pražská Kobra deklasovala Písek 12:2 a získala mečbol, Tábor (na snímku) uštědřil Klášterci debakl 13:1 a slaví postup. Dál jdou také Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou. Šesté pokračování oproti tomu budou mít série Vrchlabí s Kolínem a Moravských Budějovic s Děčínem. Na Moravě si postup zajistili v Hodoníně a Porubě, to Šumperk zdolal Valašské Meziříčí a na led Bobrů pojede s mečbolem v zádech.

Osmifinále play off skupin Západ a Střed

Dvanáct gólů do sítě Písku a mečbol Kobry

Hokejisté Písku se v sérii play off proti jasnému favoritovi, Kobře Praha,, statečně drží. Za stavu 2:2 na zápasy cestovali Jihočeši do hlavního města, kde však v neděli tvrdě narazili! Celek z Braníku tentokrát se soupeřem neměl slitování, což ukázala už první třetina. V ní domácí nasázeli do branky Píseckých hned pět puků a za stavu 5:0 už bylo jasné, kdo bude vládnout ledové ploše. Řádění Pražanů se zastavilo až na čísle dvanáct a hosté tak inkasovali pořádný příděl. Čtyřmi kanadskými body se na výhře svého týmu podílel zkušený Jiří Jakeš, který byl také vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

HC Kobra Praha – IHC Písek 12:2 (5:0, 3:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 10. Verbík R. (Vlach), 11. Jakeš (Antončík, Bílek D.), 12. Hlinka (Semrád, Kysela), 13. Jakeš (Vacek, Antončík), 17. Kysela (Matějek), 24. Antončík (Jakeš), 29. Hlinka (Kysela), 37. Jakeš (Antončík, Jedlička), 50. Jedlička (Vacek), 53. Kuchta (Švaříček), 55. Šteiner (Vlach, Vacek), 60. Matějek (Semrád, Verbík J.) – 27. Sýbek (Suda), 32. Sýbek (Koupal, Pašek). Stav série: 3:2.

Plameny navlékly čtvrtý korálek a jdou dál

Čtrnáct stovek diváků na ždárských Bouchalkách se přišlo podívat na páté pokračování série tamních Plamenů s Trutnovem. Draci věděli, že mají nůž na krku, jenže nedokázali s domácím mančaftem držet krok. Žďár udával tempo hry a také střílel branky. Vždyť už po šestnácti vteřinách otevřel skóre Martin Červenka, a když Lukáš Bureš zvyšoval na 2:0, hrálo se domácím mnohem lépe. Definitivní rozhodnutí přinesla polovina zápasu, kdy k radosti obecenstva zvyšovali Gregar s Plevou už na rozdíl čtyř branek, na což Trutnovští už nedokázali reagovat.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC BAK Trutnov 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Červenka (Kunstmüller, Pleva), 8. Bureš (Kuřítko, Jícha), 31. Gregar (Staněk, Hort), 33. Pleva (Beneš), 53. Bureš (Jícha, Řehoř) – 58. Půlpán T. (Chytráček, Fedulov). Konečný stav série: 4:1.

Bruslaři postupují po čtvrté výhře v řadě

Úvodní duel série Havlíčkova Brodu s Řisuty trochu překvapivě patřil Buldokům. Pak se však Bruslaři vzchopili a výsledkem toho byly čtyři vítězné duely po sobě. Ten nedělní pak znamenal postup do čtvrtfinále, a to po výhře 3:1. Skóre otevřel v 7. minutě Michálek a po dvaatřiceti vteřinách od tohoto gólu se už v Kotlině domácí radovali podruhé. Zafungovala totiž opět spolupráce Endála se zakončujícím Třetinou a na Vysočině bylo veseleji. Dva slepené góly nahlodaly sebevědomí Řisutských natolik, že po zbytek utkání se povedlo skórovat pouze Janečkovi. Naopak domácí Přidal upravil na 3:1 a v Havlíčkově Brodě se slavilo.

BK Havlíčkův Brod – HC Řisuty 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Michálek (Voříšek, Duben), 7. Třetina (Endál), 44. Přidal (Třetina, Kulhánek) – 13. Janeček (Kos). Konečný stav série: 4:1.

Třetí výhru Vrchlabí trefil v závěru Šťastný

Duely mezi Vrchlabím a Kolínem se vyznačují vyrovnaností. Výjimkou nebyl ani nedělní zápas v Krkonoších, kde to už vypadalo, že se rozhodnout bude muset v prodloužení. Domácí vedli brzkým gólem Klementa, avšak ještě v první části Panna s Březinou úspěšně otáčeli. Pak zase byli na tahu domácí. Novák nejprve srovnal a veterán Filip dostal v přesilovce halu do varu. Jenže v 56. minutě srovnal účet svým druhým gólem Panna a duel spěl k prodloužení. To v čase 59:53 odmítl Tomáš Šťastný, který rozjásal ochozy a svou trefou na 4:3 vystřelil vrchlabskému celku třetí důležitou výhru.

HC Stadion Vrchlabí – SC Kolín 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Klement (Šťastný, Procházka), 22. Novák (Jirků), 30. Filip (Klement), 60. Šťastný (Filip, Procházka) – 10. Panna, 18. Březina (Kozák, Zumr), 56. Panna (Semirád). Stav série: 3:2.

Budějovice nahlodaly Děčín už v první třetině

Po páteční těsné výhře v Děčíně šla do nedělního utkání v lepší psychické pohodě moravskobudějovická Žihadla. A první třetina toho byla zcela jasným důkazem. Vždyť domácí postupně navýšili své skóre až na 4:0 a Severočeši byli pořádně zaskočeni. Ve druhé třetině sice Molnár snížil, avšak Horký vrátil domácím opět čtyřbrankový náskok. Výhru si Budějovičtí už vzít nenechali, a tak v úterý pojedou do Děčína s možností ukončit sérii.

HC Moravské Budějovice 2005 – HC Děčín 6:3 (4:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Havel (Nováček, Mikeš), 8. Kondratěv (Sobotka), 13. Matějka (Rytnauer, Krutiš), 18. Hačecký (Lupač, Horký), 29. Horký (Pelikán), 59. Mikeš (Horký, Lupač) – 23. Molnár (Hříbal, Hašek), 52. Navarra (Zdvořáček, Macek), 56. Zdvořáček (Kaltenböck). Stav série: 3:2.

Tábor deklasoval Klášterec a postupuje

Všechny své síly patrně klášterečtí hokejisté nechali v pátečním domácím zápase, byť prohráli. Nedělní utkání na táborském ledě se brzy proměnilo v exhibici Jihočechů a bylo postupem času jen otázkou, do jaké výše vystoupá poměr ve skóre. Prakticky už po první třetině za stav 4:1 žlutomodří tušili, že jejich šance se pohybují v rovině teorie. Po druhé dvacetiminutovce už Kohouti vedli 8:1 a třetí část podtrhla táborské útočné choutky. Počet vstřelených branek domácích nakonec vyšplhal až k číslu třináct a téměř dvě tisícovky diváků se tak mohly skvěle bavit.

Hockey Club Tábor – HC Klášterec nad Ohří 13:1 (4:1, 4:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 3. Kellner (Mrkvička), 12. Severa (Mrkvička), 19. Točík (Hlaveš), 20. Matušík, 25. Vaniš (Blažek, Pechánek), 26. Březina (Kýhos, Boháč), 31. Severa (Matušík), 39. Krätzer (Točík, Mrkvička), 43. Kýhos (Boháč, Březina), 47. Matušík (Vaniš), 55. Březina (Matušík, Krätzer), 57. Severa (Vaniš), 57. Kellner (Hlaveš) – 17. Mála (Zicho, Charousek). Konečný stav série: 4:1.

Čtvtfinále play off skupiny Východ

Poruba zdolala Nový Jičín a slaví postup

Ač se konečný stav série v poměru 4:1 pro Porubu může zdát jasný, Nový Jičín byl pro Ostravany zdatným protivníkem. I páté utkání to potvrdilo, štěstíčko se však usmálo na stranu RT TORAXu a v ofenzivním utkání slavili svěřenci Tomáše Sršně nejen těsnou výhru 6:5, ale také postup. Přitom když ve 41. minutě Málek zvyšoval na 4:2 pro hosty, vypadalo to s domácím výběrem bledě. Poruba se ale vzchopila, Peslar nejprve snížil a Kaluža brzy srovnal. Rozhodnutí přišlo v čase 55:47, kdy Jakub Peslar svou druhou brankou trefil postup. Pak ještě domácí podržel brankář Čech při tutovce Christova a mohlo se slavit.

HC RT TORAX Poruba 2011 – HK Nový Jičín 6:5 (2:2, 1:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Puzič (Sztefek), 14. Slováček (Piecha, Sztefek), 28. Seidler (Vaněk, Puškár), 43. Peslar (Jáchym), 50. Kaluža (Peslar, Jáchym), 56. Peslar (Jáchym) – 1. Málek, 9. Málek (Bednář, Novotný), 28. Málek, 40. Bednář (Pisárik), 41. Málek (Zahradníček). Konečný stav série: 4:1.

Opět drama, Draci urvali třetí výhru nad Bobry

Valašské Meziříčí možná trochu překvapivě pořádně trápí po základní části třetí Šumperk. Draci, jakožto favorizovaný celek, mocně toužili v pátém veledůležitém utkání doma uspět, což se jim povedlo. Ale že to byla pořádná fuška. Svěřenci Romana Čechmánka kladli tuhý odpor a nebyli daleko od dalšího překvapení. Do vedení šli domácí tečovaným gólem Janoty, v 53. minutě fanoušky vyrovnáním zmrazil Dvořák. Rozhodnutí ale na sebe nenechalo dlouho čekat. Tečující Lukáš Králík usměrnil Sedlákovu střelu do branky a v Šumperku se po závěrečném zvuku sirény slavila třetí výhra v sérii.

Draci Šumperk – HC Bobři Valašské Meziříčí 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. Janota (Hroch, Fischer), 55. Králík (Sedlák, Vachutka) – 53. Dvořák (Chroboček). Stav série: 3:2.

Opava v Hodoníně neskórovala a končí

Bez gólů to prostě nejde. To je známá nejen hokejová pravda. Opavští i přes enormní snahu na hodonínském ledě nedokázali vyprodukovat ani jediný gól, a tak po porážce 0:4 sezonu končí. Přitom zápas byl dlouhou dobu otevřený. Jakub Vrána sice poslal domácí do brzkého vedení, ale to bylo na delší dobu vše. Kotvan byl však pro hosty nepřekonatelný. A tak vše rozhodla až třetí třetina. V ní Drtiči třikrát skórovali, na 4:0 skóre upravili až v samém závěru. To už ale Opava hrála vabank, nic jiného jí nezbývalo. Na stadionu Václava Nedomanského se tak mohlo slavit, Hodonín jde do semifinále.

SHK Hodonín – HK Opava 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Vrána (Vaněk, Jurča), 42. Matula (Kadlec), 57. Kadlec (Kuba), 60. Vaněk (Pokorný). Konečný stav série: 4:1.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz