Knotek složil Spartu: Přesilovky s Bednářem? Co víc si přát!

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

16. února 2017, 18:58

Martin Voltr

Už už se zdálo, že hradečtí hokejisté svou šanci na výhru ve šlágru kola na Spartě ztratí v přesilovkách. Dlouho se jim vůbec nedařily, v jedné dokonce inkasovali a čelili i dalšímu brejku. Až z té šesté zařídil Tomáš Knotek 20 sekund před druhou pauzou klíčové vyrovnání, pak využil ještě jednu a Mountfield urval třetí místo.

Nakonec tak Východočeši ztrestali nedisciplinovanost domácích, kteří jinak klidně mohli vyhrát. Nebýt gólu do šatny za stavu 2:1 pro Spartu, bůh ví, jak by to dopadlo. Dost možná by si zkušený tým Pražanů ve třetí části náskok pohlídal. „Přesilovky jsme hráli hodně špatně, to jsme věděli sami. Sami na sebe jsme se na střídačce rozčilovali. Ale pak přišel šťastný odraz, Jarda (Bednář) to dobře chytil na modré a dal mi to do prázdné. Tam se to zlomilo,“ ví o klíčovém momentu utkání Tomáš Knotek.

Po pauze využil ještě jednu stejnou situaci, byť tentokrát Bednář střílel a ke Knotkovi kotouč odrazil blokující Piskáček. Nic to nemění na tom, že zahrát si přesilovky po boku čtyřicetiletého matadora je pro mladé spoluhráče... tak nějak za odměnu. „Samozřejmě, je to jeden z nejlepších hráčů v extralize, takže co víc si přát. Víme, že nám to tam předloží, a my to akorát musíme proměňovat,“ culí se kladenský odchovanec.

On sám vyrovnal v extralize svůj nejpovedenější večer, na jeden dvougólový zápas si přece jenom vzpomíná. „Na Kladně jsem dal Budějicím dva góly, ale to už je asi šest let,“ pátrá v paměti. Knotek zároveň dosáhl na metu deseti branek za sezonu, což je pro něj kariérní maximum. „Je to maximum, věděl jsem o tom,“ okamžitě přitakává. „Jsem rád, že týmu můžu takhle pomoct, přitom jsem většinu času strávil ve čtvrté lajně.“

Nicméně ani tahle pozice nemusí ve vyrovnaném hradeckém kádru znamenat nic špatného. Co víc to může dokázat, než právě středeční bitva na Spartě. Ve čtvrté formaci si zahráli Köhler s mladíky Nedvídkem a Pavlíkem. Výsledek? Dvě branky, další šance a několik vybojovaných přesilovek!

„Předvedli výborný výkon. První třetinu nás táhli, dali gól, pak vlastně i ten rozhodující třetí. Myslím, že byli nejlepší lajnou,“ smeká Knotek před svými parťáky. Hradec si pro výhru došel ve třetí třetině, kdy mu na tři trefy stačilo šest střel. „Ten třetí gól určitě byl o štěstí, videorozhodčí ho dlouho řešil. Ale jak jsme proměnili tu přesilovku, už jsme si to pohlídali a moc jsme Spartu do ničeho nepustili,“ cení si hradecký útočník povedený závěr.

Výhra Mountfieldu 5:2 podtrhla málo vídanou bilanci. Oba soupeři nezískali z letošních vzájemných zápasů ani bod na domácí půdě! „Podle mě je to spíš náhoda. Ale je to pro nás hodně cenné. Věděli jsme, v jaké jsme situaci my a v jaké Sparta, že máme stejně bodů. Na Spartě se nevyhrává každý den, i když my jsme tady vyhráli dvakrát. Ale oni nás zase porazili dvakrát doma,“ ví Knotek.

Pokud se však oba týmy po 52. kole srovnají na stejné hladině, skóre vynese vyšší příčku hradeckým barvám. A to vůbec není detail k zahození.

Východočeši se díky třetímu tříbodovému vítězství v řadě zase posunuli o kousek blíž jistotě postupu do čtvrtfinále. Asi málokdo by si tipnul, že by o něj ještě mohli přijít. „Teď máme doma Plzeň a bylo by hezký hned vyhrát. Týmy za námi hrajou mezi sebou. Chceme co nejvíc vyhrávat a skončit co nejvýš,“ dodává Tomáš Knotek. Ani vyhlídky na druhé místo ale nejsou marné, vždyť Hradec ztrácí na Třinec šest bodů a čeká je i vzájemný zápas.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz