Klouček má tříletou smlouvu s Dynamem, teď zabojuje o MS dvacítek

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

29. listopadu 2017, 14:36

Václav Jáchim

Ještě loni se o něm moc nevědělo, v tomto extraligovém ročníku ale na sebe Milan Klouček pořádně upozornil. Talentovaný gólman dostal šanci v Pardubicích a klubu pomohl k výraznému hernímu i výsledkovému zlepšení. Východočeši jsou nyní v tabulce devátí, mladého brankáře si raději pojistili. "Milan má před sebou velkou perspektivu a my chceme, aby svou kariéru dlouhodobě spojil s Dynamem. S Milanem jsme proto uzavřeli nový tříletý kontrakt,“ informuje generální manažer Dušan Salfický.

Sám jako někdejší vynikající gólman ví, že Klouček stále není na vrcholu sil. Potenciál ale ukázal, talent má. A chuť pracovat také. Proto si ho v Pardubicích považují. Klouček v tomto ročníku chytal 10 extraligových duelů, další přidal v Litoměřicích, kde čelil střelcům WSM Ligy. "Začal tam sezonu, pak jsme ho povolali v době, kdy to bylo potřeba. Zachytal nám skvěle. Úspěšností patří mezi nejlepší brankáře Tipsport extraligy," oceňuje Salfický.

Aktuálně je Klouček zpátky v kádru Stadionu, kde se tuzemští talenti připravují na boj o světový šampionát dvacítek. V Pardubicích s Kloučkem počítají, teď by ale kryl záda Ondřeji Kacetlovi, jenž má aktuálně kvalitní formu. "Potřebujeme, aby Milan byl nadále vytížený, proto jsme ho opět uvolnili do Litoměřic. Je potřeba, aby co nejvíc chytal. Od toho vznikl litoměřický projekt a jsme rádi, že je zde plně vytížen. Jsme v pravidelném spojení s trenéry, dávají nám reference, že chytá výborně. Věříme, že v prosinci odletí na mistrovství světa dvacítek,“ připomíná Salfický na stránkách Dynama.

Foto: Karel Málek, Juniorský hokej

Podle jeho slov má Klouček všechno před sebou. Pokud vydrží, bude z něj kvalitní gólman s velkými ambicemi. "Milan je skromný a hodný kluk, v trénincích poctivě pracuje. Na svou výšku je pohyblivý. Nyní ještě chytá nováčkovským nadšením, je v euforii a užívá si každý zápas. Až přijde těžší období, a bude starší, tak do této role dozraje. Předpoklady k tomu má. Ale samo to nepřijde, což si Klouček uvědomuje. Je třeba ho vést a pracovat s ním,“ doplňuje Salfický.

Klouček je mezi kandidáty startu na mistrovství světa dvacetiletých. V listopadu chytal duely devatenáctky proti Finsku a trenér Varaďa hodnotil jeho výkon kladně. Pardubický gólman by měl s výběrem odjet i na turnaj do Kanady. Loni tuhle misi absolvoval Petr Kváča, který se pak dostal na soupisku dvacítky pro šampionát. teď zkusí jít podobnou cestou také brankář Dynama.

Klouček má nyní jistotu dalšího angažmá ve východočeském klubu, může se tedy s čistou hlavou soustředit na nejbližší mety. "Vážím si důvěry, že se mnou můj mateřský klub počítá," kvituje Klouček na webu Dynama. "Pro mě je nyní důležité chytat a jsem rád, že mohu být vytěžován v Litoměřicích. Výsledky Pardubic neustále sleduji, mám upřímnou radost, že se mužstvu po reprezentační přestávce daří. Mým snem pro tuto sezonu je kromě Dynama i chytat na mistrovství světa juniorů. Udělám pro to všechno," slibuje závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz