Klimeš se vrátí do Přerova. S Vejmelkou se počítá v Třebíči

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Horácká Slavia hledá posily do obrany. „Jednáme se čtyřmi až pěti beky," nastínil trenér Martin Sobotka. Situace okolo Martina Lojka je pak stále nejasná. Brankářskou dvojici by měli tvořit brněnský Karel Vejmelka s Dominikem Svobodou. Další gólman Komety Lukáš Klimeš bude působit v Přerově.

Jedničkou Brna pravděpodobně zůstane Marek Čiliak, jeho mladší kolegové Vejmelka s Klimešem tak budou na střídavých startech/hostování sbírat zkušenosti ve WSM Lize. 

Podobně jako Klimeš se před časem rozhodli mladí brněnští obránci Lukáš Vágner a Rostislav Šnajnar. „Loni přišli na přípravu, ale pochopil jsem, že o ně Třebíč ještě neměla zájem. Letos jsme je chtěli, ale rozhodli se vrátit do Přerova. Byli tam spokojení," uvedl Sobotka. 

Konkurence v třebíčské defenzivě je tak prozatím malá. „Pracujeme na ní. Jednáme se čtyřmi až pěti obránci, ale dokud to nebude alespoň předběžně dané na papíře, jména říkat nemůžu. Pokud z toho dva tři dopadnou, budeme strašně rádi," přiznal Sobotka. O zkušeném obránci Martinu Lojkovi, kterého si vyhlédl ve Žďáru nad Sázavou, zatím nemá žádné nové zprávy.

„Nejlepší variantou by pro nás byl Karel Vejmelka. Nevypadá, že by s tím měl být problém, měl by zde působit."

Zato útok Třebíče je silný už teď. Čeká se navíc na hráče z Olomouce a Brna, kteří se nevejdou do sestavy svých mužstev. 

Zájem tak není o Jakuba Čuříka, na kterého Horácká Slavia vlastní hráčská práva. „Máme dost kvalitních útočníků, takže ne," řekl Sobotka. Čuřík, který po sezoně skončil v Prostějově, si tak nadále hledá angažmá a dokonce zvažuje přechod do civilního zaměstnání.

Nejednalo se ani s Lukášem Havlem. S ním sice po skončení sezony hovořil trenér Jiří Mička, posléze byl ale odvolán. „O Lukáše už zájem nebyl. Myslíme si, že kádr útočníků, který máme, je na první ligu dobrý," věří Sobotka.

V souvislosti s Horáckou Slavií se spekulovalo o příchodu českobudějovického gólmana Hynka Kůdely, konkrétní jednání s ním ovšem neproběhla. „Co se týče brankářů, tak s námi trénuje Dominik Svoboda. Nejlepší variantou by pro nás byl Karel Vejmelka. Nevypadá, že by s tím měl být problém, měl by zde působit."

Novým trenérem Třebíče se stal Martin Sobotka (vlevo), který podepsal s Horáckou Slavií dvouletý kontrakt s opcí. Štěstí v novém angažmá mu přeje Karel Čapek (vpravo).

Novým trenérem Třebíče se stal Martin Sobotka (vlevo), který podepsal s Horáckou Slavií dvouletý kontrakt s opcí. Štěstí v novém angažmá mu přeje Karel Čapek (vpravo). | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Hráči Horácké Slavie v přípravě

Brankáři: Dominik Svoboda, David Svoboda, Roman Šoustal

Obránci: Václav Čejka, Jakub Schejbal, Milan Přibyl, Michal Kupčík, Jakub Kubeš, Jiří Wasserbauer, Ján Niko, Daniel Kabelka, Lukáš Hort

Útočníci: David Dolníček, Roman Erat, Martin Čech, Richard Kristl, Jan Wasserbauer, Jan Milfait, Radim Zohorna, Marcel Juráň, Lukáš Paták, Silvester Kusko, Dominik Pokorný, Luka Petelin, Jiří Všetečka, Patrik Matov, Radek Kajnar, Jakub Boltvan, Jakub Kadlec, Ondřej Stehlík

S týmem trénuje šikovný útočník Matěj Psota, k definitivnímu stvrzení jeho pokračování ale prozatím nedošlo.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz