Klatovy, Jablonec a Vsetín krok od postupu. Písek v přestřelce snížil

Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz

1. března 2017, 22:14

Tomáš Nejedlo

Třetími duely v rychlém časovém sledu pokračovaly v českém oddělení osmifinálové, na moravském pak čtvrtfinálové boje. A nebyla rozhodně nouze o zajímavé, mnohdy velmi vyrovnané duely. Vždyť ve společném play off skupin Západ a Střed se hned čtyři zápasy rozhodovaly až v nastavení. Z venkovních výhry se zaradoval Děčín, když uspěl v Moravských Budějovicích na nájezdy a překvapivě i Písek, jenž slavil po dramatické přestřelce na Kobře. Oproti tomu Klatovy a Jablonec navlékly na nit třetí vítězný korálek a jsou krok od postupu.

Stejně jako na tom ve východní skupině Vsetín, který opět naděloval nebohé Kopřivnici – tentokrát osm gólů. K překvapení opět došlo v Šumperku, kde Bobři vynulovali Draky a mocně se radovali z výhry 2:0.

Osmifinále play off skupin Západ a Střed

Přestřelka na Kobře a překvapivé snížení Písku

Kobra Praha do série s Pískem vstupovala z pozice lídra skupiny Západ a tedy coby jasný favorit. Jenže Jihočeši už ve druhém utkání ukázali, že se s nimi musí počítat a jen trochu štěstíčka je obralo o lepší výsledek. Ve středečním utkání si hokejoví fajnšmekři přišli rozhodně na své. Taktizování vzalo za své, hrál se hurá hokej a padlo třináct fíků. Aktéři vyrovnaného utkání šli do třetí části za stavu 3:3 a po třech gólech Kobry to vypadalo jasně. Jenže celek od Otavy nesložil zbraně, a když v čase 59:48 zkušený Pavel Procházka srovnal, psychická pohoda byla na hostující straně. Radost Písku udělal v prodloužení Suda, jenž zařídil snížení stavu série.

HC Kobra Praha – IHC Písek 6:7 po prodl. (1:2, 2:1, 3:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Slanina (Hlinka), 21. Antončík (Jakeš, Jedlička), 30. Slanina (Hlinka), 42. Šteiner (Švaříček), 49. Kysela (Hlinka, Slanina), 51. Vacek (Jedlička, Jakeš) – 3. Koupal (Procházka), 15. Rod (Jiřinec, Strnad), 38. Sýbek (Pašek), 53. Pašek (Sýbek, Suda), 54. Šuhaj (Koupal), 60. Procházka (Šuhaj, Pašek), 64. Suda. Stav série: 2:1.

Vrchlabí prolomilo nezdary domácích a vede

Předchozí dva duely série Vrchlabí s Kolínem vždy vyhrály hostující celky. Přestože Kozlové by rádi opět lovili, tak jako v první epizodě Krkonošských pohádek Trautenberk v Krakonošově revíru, tentokrát měli utrum. Vrchlabští totiž svůj zimní stadion uhájili. Domácí poslal do vedení veterán Filip a další góly nabídla až druhá třetina. Po Pannově vyrovnání ochozy rozjásali skórující Šťastný s Čurdou, a i přes Malého snížení dokázal Urban uklidnit vrchlabské příznivce čtvrtou trefou, která určila stav 4:2 a vedení Stadionu 2:1 v sérii.

HC Stadion Vrchlabí – SC Kolín 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Filip (Klement), 33. Šťastný (Procházka), 34. Čurda (Miškovský), 55. Urban (Jirků, Čurda) – 27. Panna (Malý), 45. Malý (Panna). Stav série: 2:1.

Děčín šťastnější, podruhé pokořil Žihadla

Už v závěru základní části skupiny Západ se děčínští hokejisté nadechli k výborným výkonům, které podpořili i vydařenými výsledky. V podobném duchu pokračují také ve vyřazovacích bojích, i přesto, že úvodní duel s Moravskými Budějovicemi jim těsně nevyšel. Doma Děčín kraloval a teď si připsal oproti tomu šťastnou výhru na ledě Žihadel. Ryze vyrovnaný duel musely rozseknout až nájezdy. Ale do té doby rozhodně bylo na co koukat. Před penaltami byl stav 5:5. Domácí prohrávali 0:2, pak prožili parádní obrat, aby o dvougólový náskok v závěrečných dvou minutách přišli. Štěstíčko se usmálo nyní na hosty, v šesté sérii dovednostní soutěže rozhodl lišák Zika a Děčín vede.

HC Moravské Budějovice 2005 – HC Děčín 5:6 po sam. náj. (2:2, 2:0, 1:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Šťáva (Mikeš), 14. Peroutka (Rytnauer, Krutiš), 30. Šťáva (Mikeš), 39. Krutiš (Peroutka), 46. Kliment (Matějka, Rytnauer) – 3. Oliverius (Navarra), 9. Zika (Oliverius), 42. Vorláb (Macek), 58. Faigl (Kaltenböck), 60. Vorláb (Kaltenböck), rozh. náj. Zika. Stav série: 1:2.

Klatovy po vysoké výhře krok od čtvrtfinále

V sérii Klatov s Pelhřimovem se Západočechům, zdá se, střelecky velmi daří. Po sedmi gólech doma, šesti venku, tentokrát nasázeli svěřenci trenérského dua Vostřák a Kučera do sítě Ledních Medvědů osm puků a po vítězství 8:3 jsou krůček od postupu do čtvrtfinále. Prapor hostí držel zprvu jen skórující Bezděk. Po jeho vyrovnávací trefě ale přišla smršť pěti klatovských tref v řadě a bylo vymalováno. Pelhřimov se už vzchopit nedokázal, vítěz byl už v ten moment znám a vše korunoval Tomáš Pacanda proměněným trestným střílením.

SHC Klatovy – HC Lední Medvědi Pelhřimov 8:3 (2:1, 3:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 6. Uhlík (Tulačka, Švarc), 20. Špaček (Kružík), 27. Slavík (Švarc), 36. Špaček (Tulačka), 40. Topinka, 43. Houfek (Tulačka), 47. Švarc (Uhlík, Topinka), 55. Pacanda (TS) – 16. Bezděk, 45. Votápek (Hadrava, Hadrava), 52. Kasalý (Hadrava, Hadrava). Stav série: 3:0.

Bruslaři doma nadělovali a otočili sérii s Řisuty

Po úvodním zaváhání na domácím ledě svěřenci Romana Kaňkovského zvítězili ve Slaném, kde Řisuty hrají domácí zápasy, a už to vypadá, že se naladili na správnou notu. Vítězství havlíčkobrodských hokejistů ve třetím duelu v poměru 7:2 toho budiž jasným důkazem. I tentokrát se mohli v Kotlině domácí spoléhat na své opory. Vždyť Lukáš Endál zaznamenal čtyři kanadské body, neméně ostřílený Miroslav Třetina si připsal jen o bod méně a rovněž třemi body obohatil své osobní statistiky Jakub Lacina. I díky těmto příspěvkům Bruslaři otočili sérii na svou stranu.

BK Havlíčkův Brod – HC Řisuty 7:2 (2:0, 4:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Endál (Třetina, Lacina), 17. Chlubna (Ludvík), 21. Lacina (Endál), 27. Endál (Přidal, Třetina), 31. Endál (Kulhánek, Lacina), 34. M. Semrád, 41. Třetina – 35. Kolařík (Borovanský, Keller), 42. Záleský (Vyskočil). Stav série: 2:1.

Třetí duel Žďáru s Trutnovem rozhodl Kaňka

V den čtvrtého utkání série Žďáru nad Sázavou s Trutnovem oslaví nestárnoucí matador Michal Kaňka své třiačtyřicáté narozeniny. Jeho služeb si Plameny velmi cenní, a aby také ne! Vždyť i v tak pokročilém věku má týmu stále co dát, což ostatně bylo patrné i ve třetím duelu. Po dvou třetinách byl stav 2:2 a ani třetí část rozhodnutí nepřinesla. A tak v prodloužení, v čase 64:19, přišla chvíle pátečního oslavence. V předbrankovém prostoru Kaňka prokázal své bohaté zkušenosti a rozjásal více jak jedenáct stovek příznivců.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC BAK Trutnov 3:2 po prodl. (1:0, 1:2, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Červenka (Kolda), 37. Střecha T. (Beneš, Kaňka), 65. Kaňka (Střecha T., Beneš) – 28. Smékal (Zahradník, Tatar), 40. Půlpán A.. (Bezděk, Píša). Stav série: 2:1.

Jablonec potřetí srazil neproduktivní Nymburk

I do třetice v sérii Jablonce s Nymburkem předvedli Vlci parádní defenzivu. Potřetí totiž dostali od soupeře jediný gól a sami byli produktivnější. Ke třetímu vítězství stačily Jabloneckým tři přesné trefy. Tu první zařídil exligový Demel, druhou přidal produktivní Havlas a na 3:1 upravil autor hattricku z minulého vzájemného duelu Mulač. Sečteno, podtrženo – Jablonečtí jsou tedy už jen jednu výhru od postupu do čtvrtfinále.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – NED Hockey Nymburk 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Demel (Pavlů), 27. Havlas (Pavlů, Bříška), 42. Mulač (Pilař) – 6. Dyrynk (Kuncek). Stav série: 3:0.

Klášterec znovu trápil Tábor, tentokrát neuspěl

V prvním utkání Klášterečtí překvapivě vyloupili táborský led. Pak na výhru doma navázat nedokázali, nevstřelili ani gól. Tentokrát znovu nebyli příliš produktivní, avšak chybělo jen sedmnáct vteřin, aby dotáhli duel do nájezdů. A tam už je, jak se říká, loterie. Jenže gólově skoupé utkání Kohouti za minutu dvanáct rozhodli ve svůj prospěch. Za stavu 1:1 vypálil Ladislav Hlaveš a po nešťastné hostující teči puk skončil za zády Tichého. Tento pro Tábor šťastný gól přihrál týmu od Jordánu vedení 2:1 v sérii.

Hockey Club Tábor – HC Klášterec nad Ohří 2:1 po prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Vaniš (Matušík), 70. Hlaveš (Matušík) – 55. Mála. Stav série: 2:1.

Čtvtfinále play off skupiny Východ

27 gólů za tři zápasy. Vsetín dál ničí Kopřivnici

V nebývalé střelecké pohodě hrají ve čtvrtfinále play off hokejisté Vsetína. Suverén základní části skupiny Východ si své gólové choutky přenesl i do vyřazovacích bojů a na vlastní kůži to pociťuje celek Kopřivnice. Vždyť za tři duely inkasoval od Valachů už dvacet sedm gólů! To je opravdu vysoké číslo. Jenže kvalita vsetínského kádru je zřejmá. Zkušená osa mančaftu je podpořena dravým mládím a celek z Lapače si jde tvrdě za svým. Ve třetím duelu bylo na ledě opět vidět zkušené borce Kucharczyka a zejména Pavla Mojžíše. Ten v minulém utkání zaznamenal čtyři body, nyní si připsal tři – a to je na obránce výborný počin! I jeho příspěvek podtrhl výhru 8:2.

VHK ROBE Vsetín – HC Kopřivnice 8:2 (2:2, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Kolařík (Vávra), 16. Šilhavý (Čech, Teper), 21. Mojžíš (Kucharczyk), 27. Kucharczyk (Daněk, Ostrčil), 28. Pokorný (Čech, Čuřík), 33. Ostrčil (Mojžíš, Luka), 56. Kucharczyk (Mojžíš, Luka), 57. Hořanský (Čuřík) – 6. Ollender (Krutil), 14. Vyčesaný (Pěnčík). Stav série: 3:0.

Zachar v poslední vteřině trefil radost Poruby

Velký smutek zavládl na střídačce Nového Jičína ve třetím utkání série s Porubou. Novojičínští totiž až do samého závěru řádné hrací doby drželi nadějný výsledek a sahali po prodloužení. Pak si ovšem slabší chvilku vybral jinak velice dobře chytající hostující gólman Iláš. Za stavu 2:2 jej totiž v nedbalkách nachytal David Zachar a téměř se sirénou RT TORAX urval velmi důležité vítězství. Nejen tento gól vznesl vlnu rozporu, také první branka domácích byla dle dostupných informací sporná, kdy nebylo zcela jasné, že puk ze Sztefkovy hole zcela přešel brankovou čáru. Rozhodčí Zbořil však oba góly uznal, a tak Poruba vede 2:1 na zápasy.

HC RT TORAX Poruba 2011 – HK Nový Jičín 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Sztefek (Piecha), 25. Peslar (Kaluža, Zachar), 60. Zachar (Kaluža, Kafka) – 16. Christov (Irgl), 35. Irgl. Stav série: 2:1.

Bobři znovu zaskočili Draky na jejich ledě

Série Šumperka s Valašským Meziříčím už má za sebou tři duely a ani v jednom případě se domácí tým z výhry neradoval. Šumperští fanoušci čekali, že po vybojovaném vítězství na soupeřově ledě už jejich miláčci domácí prostředí uhájí, jenže opak byl pravdou. Roman Čechmánek patrně naordinoval svým svěřencům na míru šitou taktiku, které se Bobři zdárně drželi. Skóre otevřel po oku lahodící kombinaci Patrik Dalajka a poté se střelci odmlčeli. Až v 56. minutě se prosadil někdejší šumperský útočník Tomáš Brunec. Jeho nepříliš prudký pokus prošel Kůdelovi skrz výstroj a Bobři byli u vytržení – v sérii vedou 2:1.

Draci Šumperk – HC Bobři Valašské Meziříčí 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Dalajka (Studený, Fojtík), 56. Brunec (Dvořák). Stav série: 1:2.

První třetina srazila Opavu, Hodonín vede

Jestli mezi Šumperkem a Valašským Meziříčím nevítězí domácí, pak v konfrontaci Hodonína a Opavy je tomu přesně naopak. Všechny tři duely ovládly hostitelské celky. V posledním případě srazila Slezanům vaz hodně nepovedená první třetina. V ní Drtiči totiž zcela rozhodli utkání. Postupně se trefili Vrána, Kuba a Jurča a Opavští si měli po první části v kabině určitě o čem povídat. Jestli se v díle Studna seriálu 30 případů majora Zemana dokázal mladý Brůna po vlhkých kamenech z hluboké studny vydrápat, pak opavští hokejisté pomyslně už po zbytek utkání zůstali na dně. Slabou náplastí na porážku 1:3 už byla jen trefa Vladimíra Holíka, ale to bylo vše. Za stavu 2:1 pro Hodonín se bude v pátek pokračovat na opavském ledě.

SHK Hodonín – HK Opava 3:1 (3:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Vrána (M. Haloda), 8. Kuba (Vrána), 20. Jurča (Vaněk, Polesný) – 36. Holík (Galvas). Stav série: 2:1.

Skupina o udržení – 1. kolo:

Vajgar vykročil za záchranou výhrou v Brně

Tři celky, které na samém dně uzavíraly tabulky svých skupin, čeká společná skupina o udržení se v soutěži. Boj o záchranu mezi sebou svedou Jindřichův Hradec, Sokolov a Technika Brna. V prvním duelu se v moravské metropoli představil Vajgar a měl po šedesáti minutách důvod k radosti. K výhře 4:2 mu pomohly hned úvodní dvě trefy Kohúta a Straky, a i přes snížení Biolka pak Jihočeši navýšili náskok. To se trefili Heldák s Šalamounem a bylo rozhodnuto. Konečnou podobu výsledku na 2:4 už v samém závěru dal snižující Brzobohatý. Další utkání je na programu v sobotu 4. března, v němž Vajgar hostí Baník Sokolov.

HC Technika Brno – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 29. Biolek (Brzobohatý P., Vlček), 60. Brzobohatý P. – 18. Kohút D., 23. Straka (Jaša, Šalamoun), 47. Heldák (Furch, Kohút D.), 59. Šalamoun (Pípal).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz